Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V I5-4570 3.2GHz po chwili laguje

szerwi1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Wczoraj kupiłem GTA V i mam z tym sporo problemów. Aktualnie mam drivery nVidii 344.75 i gra po 5 minutch strasznie laguje. Na nowszych driverach wszystko jest ok, ale problem w tym, że wszystkie nowe drivery nVidii crashują się co 5 minut (także w GTA), więc muszę grać na starych. Testowałem z 5 nowszych wersji i każda się wywalała, więc moim zdaniem trzeba zrobić coś na starej wersji driverów żeby działało :/ Czy można coś zrobić, aby gra mniej lagowała, lub żeby w ogóle nie było lagów? Brat coś mówił, że jak miał tą kartę to zmienił coś w panelu nVidia i zaczęło mu działać.

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core I5-4570 3.2GHz (3.6GHz Turbo)

RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost

Płyta główna: MSI Z87-G45 Gaming

Z góry dziękuję za odpowiedź

szerwi

Opublikowano

Spróbuj pobrać sterownik z głównej strony nVidi i instalować go niestandardowo tzn. aby stary sterownik usuneło i nowy wgrało na czysto mi tak pomogło :) ale i tak po 20 min lagi bo karta graficzna zmniejsza sobie wydajnosc i się chłodzi

A w panelu nVidi, jak Ci coś tam brat mówił to wyłączasz synchronizacje pionową oraz ustawiasz preferencje z jakości na wydajność :)

Opublikowano

Spróbuj pobrać sterownik z głównej strony nVidi i instalować go niestandardowo tzn. aby stary sterownik usuneło i nowy wgrało na czysto mi tak pomogło :) ale i tak po 20 min lagi bo karta graficzna zmniejsza sobie wydajnosc i się chłodzi

A w panelu nVidi, jak Ci coś tam brat mówił to wyłączasz synchronizacje pionową oraz ustawiasz preferencje z jakości na wydajność :)

Usuwałem sterowniki DDU i instalowałem nowe, ale nic to nie dawało. Synchronizację pionową mam wyłączoną w grze, więc chyba powinno wystarczyć. A co do tej jakości to zmienić to w zakładce " Wyreguluj ustawienia obrazu, korzystając z podglądu"? Jeżeli tak to robiłem to i nic nie dało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...