Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wypromować kanał na Youtube?

V3LL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

w nawiązaniu do tematu podsyłam do Was pytanie:

Czy znacie jakieś sposoby na promowanie kanału Youtube?

Prowadzę ze znajomym kanał o tematyce gier ( tak wiem, że jest tego miliony ale po prostu chce to robić ) i myślę o jakimś skutecznym sposobie zdobycia widzów. (Proszę tylko nie piszcie mi o tym, żeby wymyślić coś autorskiego bo o tym to prawie każdy wie ) Bardziej chodzi mi skuteczne promowanie mojego konta na forach, innych kanałach itd...? Czekam na jakieś sugestie :)

Link do kanału na YT:

True love survives all

Opublikowano

Witajcie,

w nawiązaniu do tematu podsyłam do Was pytanie:

Czy znacie jakieś sposoby na promowanie kanału Youtube?
Prowadzę kanał o tematyce gier ( tak wiem, że jest tego miliony ale po prostu chce to robić ) i myślę o jakimś skutecznym sposobie zdobycia widzów. (Proszę tylko nie piszcie mi o tym, żeby wymyślić coś autorskiego bo o tym to prawie każdy wie ) Bardziej chodzi mi skuteczne promowanie mojego konta na forach, innych kanałach itd...? Czekam na jakieś sugestie :)

zrób jakiś funny moments dla isamu czy innego większego youtubera jak się postarasz to pewnie wrzuci Twój filmik u siebie na kanale :)

Opublikowano

Ogarnij parę konkursów, nie nagrywaj jak twój idol tylko po prostu bądź sobą i rób swoje. Załatw jakiś filmik, który promuje twój kanał, zrób ładny opis. Czasami warto pospamować filmikami na grupach na FB.

Opublikowano

@CrisisPL piszesz o promowaniu kanału a nawet nie podasz jego nazwy ;/ Już to samo w sobie byłoby promocją kanału, podobnie w sygnaturze powinieneś mieć nazwę kanału i jakąś ładną grafikę. Zacznij od podstaw - jeśli na forum o grach nie robisz nawet tego to coś chyba nie halo ;)

Zawsze możesz też zrobić płatną kampanię na facebooku (jak nie masz fanpage to załóż czym prędzej).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@CrisisPL piszesz o promowaniu kanału a nawet nie podasz jego nazwy ;/ Już to samo w sobie byłoby promocją kanału, podobnie w sygnaturze powinieneś mieć nazwę kanału i jakąś ładną grafikę. Zacznij od podstaw - jeśli na forum o grach nie robisz nawet tego to coś chyba nie halo ;)

Zawsze możesz też zrobić płatną kampanię na facebooku (jak nie masz fanpage to załóż czym prędzej).

Sygnaturę zrobiłem lecz nadal nie dostałem informacji od administracji forum czy mogę ją tutaj umieścić. Nie chce aby Administracja również uznał mój post za reklamę.

Ogarnij parę konkursów, nie nagrywaj jak twój idol tylko po prostu bądź sobą i rób swoje. Załatw jakiś filmik, który promuje twój kanał, zrób ładny opis. Czasami warto pospamować filmikami na grupach na FB.

są na fb grupy dla youtuberów

polecam się tam udać  :)

Dzięki za pomysły, o takie właśnie mi chodziło! :) macie łapki

True love survives all

Opublikowano

Nagrywasz minecrafta, masz przeciętny/słaby głos, szumy, dźwięki w tle, filmy są bardzo nudne i nieprofesjonalne. Nie będziesz popularny.

Opublikowano

Jak wypromować kanał na Youtube?

Nagrywać dobre filmy.

Przykro mi to mówić, ale twoje filmy są po prostu słabe.

Opublikowano

Wybrales taką tematyke, ze praktycznie ciezko bedzie Ci zdobyć dużą widownie... Let's playe byly w miare oryginalne te 3 lata temu jeszcze jako tako, teraz jest tego tak duzo, ze albo licz na szczescie i rob co robisz doskonalac sie przy tym albo wspolpracuj z innymi youtuberami, to jest chyba najlepsza decyzja, wiekszosc tych wszystkich nowych let's playerow tak robilo. Mozesz albo zakolegowac sie z kims tak normalnie albo mu zaplacic tak z 10 tysiecy złotych. Oni zarabiaja tyle co miesiac, wiec jak im podwoisz pensje to na pewno sie zgodzą. Mowie calkiem powaznie. Nagraja z tobą tyle filmow, ze po tygodniu bedziesz mial juz kilka dziesiat tysiecy widzow.  Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Opublikowano

Nagrywasz minecrafta, masz przeciętny/słaby głos, szumy, dźwięki w tle, filmy są bardzo nudne i nieprofesjonalne. Nie będziesz popularny.

Nie od razu Rzym zbudowano. :) Głos ma jaki ma, jedyne co by się przydało zrobić to podgłośnić(przecież nie bd kupował od razu mikrofonu za 500 zł dla lepszej jakości). Co do filmów ciężko, żeby były profesjonalne skoro chłopak dopiero zaczyna nagrywać, a skreślanie go na starcie uważam, za brak kultury/głupotę/chamstwo[wybierz sobie jedną z opcji, żeby nie urazić Twojego wielkiego ego ;)].

Opublikowano

Youtube wymaga umiejętności do nagrywania, "daru", którego autor ewidentnie nie ma. Nagrywanie najgorszej możliwie gry w bardzo nudny sposób na pewno mu słaby nie przyniesie, a tego on oczekuje. Jak ma głos nieprzyjemny, którego nie da się zmienić, do tego strasznie nudne filmy o niczym to kariery nie zrobi.

Bez stylu, nieprofesjonalnie i nudno. Tak podsumowałbym jego kanał. 

Opublikowano

Youtube wymaga umiejętności do nagrywania, "daru", którego autor ewidentnie nie ma. Nagrywanie najgorszej możliwie gry w bardzo nudny sposób na pewno mu słaby nie przyniesie, a tego on oczekuje. Jak ma głos nieprzyjemny, którego nie da się zmienić, do tego strasznie nudne filmy o niczym to kariery nie zrobi.

Bez stylu, nieprofesjonalnie i nudno. Tak podsumowałbym jego kanał.

Nie potrzeba żadnego daru. Jedyne czego to ciężkiej pracy i czasu. Minecraft to najgorsza gra? Nie wydaje mi się, a śmieszny jest fakt, że aktualnie 95% osób które tak uważają same jeszcze 3-4 lata temu grały w tą grę i oglądały filmy na yt. Wraz z rozwojem kanału isamu i osób z którymi nagrywa wzrósł hejt na tą grę, a ludzie lecą jak mucha do gówna, więc też zaczęli hejtować. :)

Ciężko, żeby już po miesiącu miał swój styl.

Opublikowano

Nie potrzeba żadnego daru. Jedyne czego to ciężkiej pracy i czasu. Minecraft to najgorsza gra? Nie wydaje mi się, a śmieszny jest fakt, że aktualnie 95% osób które tak uważają same jeszcze 3-4 lata temu grały w tą grę i oglądały filmy na yt. Wraz z rozwojem kanału isamu i osób z którymi nagrywa wzrósł hejt na tą grę, a ludzie lecą jak mucha do gówna, więc też zaczęli hejtować. :)

Ciężko, żeby już po miesiącu miał swój styl.

Sam grałem w minecrafta, ale nagrywanie tego TERAZ jest co najmniej nie modne. Nie mówię, że gra jest słaba, ale filmy autora są słabe, a niektóre wręcz tragiczne (np. ten https://www.youtube.com/watch?v=wj2-000ESrI). Isamu nie ma nic do tego.

Swój styl powinien mieć od początku, od pierwszego filmu. Isramu klnie, JJay świetnie komentuje, a Stuu(ł) kaleczy polską mowę. 

Żeby teraz wybić się na youtube trzeba być naprawdę dobrym (albo nagrywać z kimś znanym). Innej opcji nie ma. Ja na miejscu autora bym odpuścił i spróbował czegoś innego niż youtube.

Opublikowano

Zostań idiotą. Idiota przyciąga idiotów, czego doskonałym przykładem są inne popularne kanały (nie wszystkie, ale większość).

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Sam grałem w minecrafta, ale nagrywanie tego TERAZ jest co najmniej nie modne. Nie mówię, że gra jest słaba, ale filmy autora są słabe, a niektóre wręcz tragiczne (np. ten https://www.youtube.com/watch?v=wj2-000ESrI). Isamu nie ma nic do tego.

Swój styl powinien mieć od początku, od pierwszego filmu. Isramu klnie, JJay świetnie komentuje, a Stuu(ł) kaleczy polską mowę. 

Żeby teraz wybić się na youtube trzeba być naprawdę dobrym (albo nagrywać z kimś znanym). Innej opcji nie ma. Ja na miejscu autora bym odpuścił i spróbował czegoś innego niż youtube.

No niestety, daru nie mam ale nie poddam się bo wiem, że robię to co lubię. Ciężko się wybić to prawda, nie założyłem tego tematu aby mnie tu demotywowano lecz po to podzielić się sugestiami. 

True love survives all

Opublikowano

Trzeba czekać po jako cholerę chcesz reklamamować konto na forach, łapki w dół.

Na yt większąść że sławnych youtube'rów to są same kurwy które reklamują inne gówna.

Np pizda emigrant kurwa angielska re.. Chuj nie mam czasu tych skurwysynów wymieniać.

No dzieci zara będą pisać , chyba że normalni na tym forum.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...