Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący w cs'ie

kd224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram w csa od 4 dni i jeszcze troche go nie ogarniam, więc mam pare pytań.

-jest strona csgo longue i w innych poradnikach mowia ze tam mozna zdobyc rozne rzeczy, ale jak dac tam skina skoro sie go nie ma. W poradnikach dla POCZATKUJACYCH co tam mowili. I jak ta strona działa, czy tylko sie tam obstawia mecze czy jeszcze cos tam sie robi?

-tak jak powyzej pisalem z skad skina musze wziac, czy jakos sie da zdobyc bez skrzynek, wiem ze w meczach to mozna zdobyc ale czy to jest losowe i na jakich trybach jest wieksze prawdo podobienstwo ze sie zdobedzie

-czy skrzynkach moze byc tak ze nie trafi sie skin czy zuawsze jakis bedzie i czy da sie go usunac albo czy sie niszczy tak sam, i naklejki

-dlaczego w trzeba szukac tego niebieskiego five sevena w rynku steama. Duzo osob chyba o tym wie ze na tym sie da zarobic czy cos to dlaczego wylstawiaja za tak malo. No chybla ze o co innego chodzi.

-czy jest jakis tryb na np moja range, gram lna uproszczonym i jest duzo smurfow (czy jakos tak)

-jak zaglosowac na wywalenie kogos

-kto jest ct a kto

-jak zdobyc klucze i po ile one kosztuja na rynku

narazie tyle moze jutro dodam i pisalem to na tel wiec moze byc duzo bledow

Opublikowano

Aż się łezka w oku kręci, bo jesteś typowym przykładem dziecka z MC :////, ale pomogę.

Lounge (poradnik): http://www.mpcforum.pl/topic/1356765-tutcsgo-lounge-logowanieobstawianie-meczykonfiguracja-wszystkiegofaq/

Skiny możesz kupić na rynku (wcześniej musisz doładować konto na Steam), jest także wiele stron, które umożliwiają sprzedaż za sms, allegro, konkursy na fb.

Skiny dropią też z meczów, wszystko jest losowe, tryb nie ma wpływu, ale ten drop jest zazwyczaj gówno warty, jakieś 0,04 eurocenty, czasem dropnie coś droższego - 1/2 euro, ale rzadko.

Po otwarciu skrzynki zawsze masz gwarantowany skin, wypada on bez naklejek (chyba, że otwierasz souveniry).

Stan broni nie niszczy się, dla przykładu - masz skin FN, to jego jakoś jest dożywotnia.

SMERFY NA UPROSZCZONYM LOL, na serwerach od valve grają same gówna, każdy powinien kręcić 20/3 na uproszczonym. Możesz grać mecze turniejowe, tam umieści cię z tymi samymi lub podobnymi rangami.

Aby zagłosować: ESC, zakładka głosowanie i dalej sobie poradzisz.

CT = Counter Terrorist, TT/T = Terrorist.

Klucze kosztują w +/- 2,35 euro.

­

Opublikowano

Sorry ze gram w mc. Gdybym nie gral pewnie wszystko bym wiedzial no ale jestem poczatkujacym i gram w tego minecrafta, profilowe mam zamiar zmienic bo nie wypada do dzialu cs.

a co tematu to z tymi kluczami jak normalni ludzie

Maja po 40 kluczy jak u jednego widzialem. Na 1 nie wydal chyba te 2 euro. Musial chyba jakos zdobyc taniej ale za ile mozna zdobyc taniej.

I dzieki za inne odpowiedzi ;)

Opublikowano

Sorry ze gram w mc. Gdybym nie gral pewnie wszystko bym wiedzial no ale jestem poczatkujacym i gram w tego minecrafta, profilowe mam zamiar zmienic bo nie wypada do dzialu cs.

Maja po 40 kluczy jak u jednego widzialem. Na 1 nie wydal chyba te 2 euro. Musial chyba jakos zdobyc taniej ale za ile mozna zdobyc taniej.

Youtuberzy maja sponsorow, sponsorzy maja kaske

graphic.png
Opublikowano

Mógł stawiać na Lounge, wygrać i wymienić się z kimś albo wygrał na jackpocie. 

­

Opublikowano

Naprawdę ciężko czyta się Twoje pytania i nic nie idzie zrozumieć. Grasz 4 dni w csa, a już chcesz obstawiać na csgl i otwierać skrzynki. Nie to żeby mnie to zbytnio obchodziło, ale za 2 dni przyjdziesz tutaj i założysz temat "dlaczego zespół, który miał 80% na csgl przegrał Ci skiny". Ludzie litości. Poznaj najpierw mechanikę gry o co w niej chodzi, a dopiero potem poboczne rzeczy. Tak, CSGL jest od obstawiania skinami i wymieniania się nimi. Możesz je przegrać. Klucze, które mają inni kosztują +2€ i można je zdobyć poprzez zakup lub wymianę z innym człowiekiem.

-czy jest jakis tryb na np moja range, gram lna uproszczonym i jest duzo smurfow (czy jakos tak)

Uproszczony tryb- publiczny tryb dla każdego, może tam grać zarówno najsłabszy gracz jak i najlepszy. Nie zdobywa się tam awansu w randze. Na twoim miejscu polecam pograć tak kilkanaście meczy właśnie na tym trybie, aby poznać lepiej grę. Potem tryb turniejowy w którym teoretycznie dobiera Ci zawodników względem Twoich umiejętności.

Na inne pytania odpowiedzi zostały udzielone wyżej, więc nie będę tego powielał.

Opublikowano

@BoomCreeperBoom takie rzeczy to ja wiem, a po co mi ci youtuberzy ja chce jakoś dostać coś a nie jestem youtuberem.

@Luki930 na csgo longue nie chcaiłem jeszcze obstawiać chciałem się dowiedzieć o co w nim chodzi.

Opublikowano

Klucze tak po promocji za 20 centów xD (żart)

Tak na serio na yt masz filmy np. From nothing to a knife. lub jakieś inne. Trochę to zajmuję i muszisz mieć na start jakiegoś skina np. z dropu na koniec mapy.

Polecam sposób dla tych, którzy nie mają kasy na skiny, klucze.

Jeśli pomogłem daj LIKE :)

Opublikowano

Wkład pienięzny na początek nwm jakieś 50zł lub 100zł i zaczynasz przygodę z itemami :) Wtedy to już z górki leci ;)

86226145013474567463.png

Opublikowano

-jak zaglosowac na wywalenie kogos

Nie chce być nie miły ale radzę ci w to nie grać.

-dlaczego w trzeba szukac tego niebieskiego five sevena w rynku steama. Duzo osob chyba o tym wie ze na tym sie da zarobic czy cos to dlaczego wylstawiaja za tak malo. No chybla ze o co innego chodzi.

Jesteś kolejnym przykładem który bd skupiał się na skinach a nie na grze, ostatnio na MM spotkałem gościa który miał M4A4|Howl  AWP|Hyper Beast AK-47|Fires Serpent i jakieś tam kosy a grał gów*o. Wiec jeśli zadajesz takie pytanie już na początku swojej gry to życzę miłego ssania pały.

xD

Opublikowano

@KaiwolS a ja ci życzę ogarnięcia języka :) Bo u siebie nie jesteś. Na 100% młodszy kolega od cb chce po prostu zacząć grać w gre, a ty go odtrącasz od tej gry... Po to są te działy tutaj by zacząć w coś grać lub się czegoś nauczysz. To, że napiszesz mu by ssał pałe to co ? myślisz, że za kogo będzie cię uważał ? Za bszytkiego pana ktury kóltóry ni ma ? :D No proszę cię ;) 

86226145013474567463.png

Opublikowano

@BoomCreeperBoom takie rzeczy to ja wiem, a po co mi ci youtuberzy ja chce jakoś dostać coś a nie jestem youtuberem.

@Luki930 na csgo longue nie chcaiłem jeszcze obstawiać chciałem się dowiedzieć o co w nim chodzi.

Na twoim miejscu popracowałbym nad składnią zdań oraz ortografią, ponieważ strasznie ciężko się Ciebie czyta. Chociażby z racji zbliżającego się roku szkolnego. Dodam też, że mówi Ci to osoba z umysłem ścisłym, która zawsze w liceum z polaka kręciła się wokół 3, a więc powinno Ci to dać do myślenia, jak bardzo jest tragicznie.

Co do CS'a, może jestem nowy na tym forum, ale nie nowy w CS'a. Najpierw radzę Ci poprawić swój skill ( movement, aim itp.), potem myśleć o skinach. Nie ma to jak widzieć gościa ze skinem do AK'a za 100 czy 200 euro, który nie potrafi spokojnie przeciągnąć full auto. Co do zarobku na skinach, radzę Ci podszlifować angielski (w cs jak by nie patrzeć, więcej gra obcokrajowców, niż ludzi znających polski ), to znacznie ułatwia tradowanie na rynku, chociaż z tego co widzę, najpierw powinieneś popracować nad językiem ojczystym.

Opublikowano

Jedyna Legit metoda jest zakup klucza na Rynku/Przez gre za te 2 Ojro (sa tez inne metody) Jest to drogi hazard ale jak cos poleci to radosc jest niesamowita

-kto jest ct a kto - CT Counter Terrorist/ T-Terrorist

-jak zdobyc klucze i po ile one kosztuja na rynku 2.38 Ojro

-czy skrzynkach moze byc tak ze nie trafi sie skin czy zuawsze jakis bedzie i czy da sie go usunac albo czy sie niszczy tak sam, i naklejki Musi sie trafic jednak sa ich jakosci Niebieski/Fioletowy/Rozowy/Czerwony/Rzadki Przedmiot Specialny Czyli kosa

­

Opublikowano

Ta klucze są drogie, ale jak coś poleci to już radość.

Są też kontrakty, do których potrzeba ci 10 skinów tej samej rzadkości (nie jakości), wtedy poleci ci skin rzadszy (lepszy).

Ale przed skinami, tak jak mówili inny, radze ci potrenować skill (aim, recoil, movment kobry, itd).

Opublikowano

na allegro możesz kupić tanio klucze, średnio po 7,50zł/sztk i tutaj rada, jak chcesz kupić jakiegoś skina na rynku do nie doładowuj sobie siana na steam tylko kup te klucze na allegro i sprzedaj na rynku - taniej cie to wszystko wyjdzie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ta klucze są drogie, ale jak coś poleci to już radość.

Są też kontrakty, do których potrzeba ci 10 skinów tej samej rzadkości (nie jakości), wtedy poleci ci skin rzadszy (lepszy).

Ale przed skinami, tak jak mówili inny, radze ci potrenować skill (aim, recoil, movment kobry, itd).

Movement Kobry to juz tak bez przesady byle by sie o sciany nie obijać xD i umiec te nieco trudniejsze skoki np.

Mirage z Shorta na Okno

Nuke z Dachu na ten k***a silos

na daszek na inferno itp

nawet ich sporo nie bede wymienial wszystkich

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...