Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

otwarcie strony internetowej w GUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem się kilka dni temu uczyć autoit, a dzisiaj bibliteki ie.au3

pierwszy problem - kiedy zrobię taki kod to działa i strona się otwiera w oknie przeglądarki

#include <IE.au3>

$adres = "www.google.pl"
$podpiecie = 0
$widocznosc = 1
$czekaj = 1
$focus = 1

$oIE = _IECreate($adres, $podpiecie, $widocznosc, $czekaj, $focus)

dalej pisze w poradniku jak zrobić żeby strona się otwierała w moim gui i były tam podane 2 funkcje do tego:

$oIE = _IECreateEmbedded()
$obj = GUICtrlCreateObj($uchwyt, lewo, góra, wysokosc, szerokosc)

jak je użyć? bo jak chcę wpisać adres strony w nawiasy przy funkcji, o tak:

_IECreateEbdedded($adres) 

to wyrzuca błąd. gdy nie wpiszę adresu i zostawię puste w nawiasie to się kompiluje, ale strona się nie otwiera (program nie zna adresu)

proszę o pomoc, przykładowe użycie tego, np. kod który otwiera stronę www.google.pl w gui

Opublikowano

Nic dziwnego, że Ci błąd wyskakuje skoro funkcja nie przyjmuje argumentów -> https://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_IECreateEmbedded.htm

W podanym linku masz też dosyć rozbudowany przykład - powinieneś znaleźć tam co potrzeba - jak nie ogarniesz to pisz. Pamiętaj, programowanie nie polega na strzelaniu - szukaj i czytaj dokumentację źródłową, jak nie znasz danej funkcji to: google -> autoit nazwa_funkcji().

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...