Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda bez prawka

ProjectX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawko 1500, a mandat 500 co wybierasz?

Oczywiscie glupia cebulo, ze mandat !

Jak dla mnie takich jak ty to od razu na dolek i przeruchac zeby sie odechcialo glupich pomyslow!

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

Prawko 1500, a mandat 500 co wybierasz?

Oczywiscie glupia cebulo, ze mandat !

Jak dla mnie takich jak ty to od razu na dolek i przeruchac zeby sie odechcialo glupich pomyslow!

Hahaha, jak ty nie znasz nawet mnie synusiu.. Zadałem tylko pytanie z ciekawości a ty z mordą gimusku.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

500zł + mogą zablokować możliwość zrobienia prawka. Samochód ktoś odbiera lub parking policyjny.

+ kara dla tego kto udostępnił auto.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

500zł + mogą zablokować możliwość zrobienia prawka. Samochód ktoś odbiera lub parking policyjny.

+ kara dla tego kto udostępnił auto.

O takie coś mi chodziło. Dzięki.

dostajesz tylko mandat

ale jeśli potrącisz kogoś to fajnie będzie jak dostaniesz dożywocie

To już ja sie o to martwić będę.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Trololo. Najpierw powiedz czy jesteś pełnoletni. Jeżeli tak to będzie mandacik + laweta na Twój koszt. Do tego gdy odbierasz pojazd z parkingu policyjnego to musisz im zapłacić(nie wiem ile w Australii ale w Polsce to jakieś 440zł). Dopiero za 2-3 razem blokują prawko ;d

IDcncno.png

Opublikowano

Zaskoczę was, mandat można dostać do 3500zł a auto musi zostać zabrane przez właściciela bo odholują na parking za który właściciel zabuli kilka tysięcy.

0LsM05U.png

Opublikowano

Wypowiadając się na temat przepisów zawsze należy swoją wypowiedź poprzeć odpowiednimi artykułami:

Art. 94.

§ 1. Kto na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu prowadzi pojazd, nie mając do tego uprawnienia, podlega karze grzywny.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto prowadzi na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu pojazd pomimo braku dopuszczenia pojazdu do ruchu.

§ 3. W razie popełnienia wykroczenia, o którym mowa w § 1, można orzec zakaz prowadzenia pojazdów.

Źródło: Kodeks Wykroczeń

Art. 130a.

2. Pojazd może być usunięty z drogi na koszt właściciela, jeżeli nie ma możliwości zabezpieczenia go w inny sposób, w przypadku gdy:

1) kierowała nim osoba:

a) znajdująca się w stanie nietrzeźwości lub w stanie po użyciu alkoholu albo środka działającego podobnie do alkoholu,

b ) nieposiadająca przy sobie dokumentów uprawniających do kierowania lub używania pojazdu;

Źrodło: Ustawa Prawo o ruchu drogowym (tzw.Kodeks Drogowy)

Rozporządzenie prezesa rady ministrow z dnia 24 listopada 2003 roku w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze mandatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń ~ jasno twierdzi, że grzywna w podanym przez ciebie przypadku wynosi 500zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...