Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się kupić?

Varti1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka tak jak w temacie czy opłaca się kupić dayz na steam i jeszcze pytanko czy dużo gra jeszcze polaków w tą grę?­

Opublikowano

Jesli w pytaniu zawarłeś słowo"jeszcze", to oznacza, że coś tam wiesz, słyszałeś ;). Ja Ci powiem krótko: Nie, nie warto. Dlaczego? A to juz dłuższa historia :) Najlepiej zobacz/poczytaj jak wygląda sytuacja na dayzinfo i czerno.

test

Opublikowano

H1Z1 kupiłem i powiem tak... fajne tylko Battle royale, a tak to kupa. Zresztą nawet Battle Royale znudził mi się, a w DayZ mimo, że już nie gram to po premierze alfy siedziałem dzień w dzień, a teraz podobno jest lepsze.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie, nie opłaca się. H1Z1 jest zdecydowanie bardziej dopracowane, jeśli nie jesteś typowym maniakiem to z pewnością się omawianą grą bardzo zadowolisz. Rozbudowana mapa, ciekawe tryby itp. A DayZ? Cziterzy, błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Ta gra to taki dziurawy ser szwajcarski i to dosłownie.

H1Z1 kupiłem i powiem tak... fajne tylko Battle royale, a tak to kupa. Zresztą nawet Battle Royale znudził mi się, a w DayZ mimo, że już nie gram to po premierze alfy siedziałem dzień w dzień, a teraz podobno jest lepsze.

Podobno jest lepsze? Dodali nowe ubranka, nowe pistoleciki i może jedną wioskę, a tak to gra leży i kwiczy. Narobili kasy i tyle...

Opublikowano

Nie, nie opłaca się. H1Z1 jest zdecydowanie bardziej dopracowane, jeśli nie jesteś typowym maniakiem to z pewnością się omawianą grą bardzo zadowolisz. Rozbudowana mapa, ciekawe tryby itp. A DayZ? Cziterzy, błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Ta gra to taki dziurawy ser szwajcarski i to dosłownie.

Podobno jest lepsze? Dodali nowe ubranka, nowe pistoleciki i może jedną wioskę, a tak to gra leży i kwiczy. Narobili kasy i tyle...

Najlepsze jest to, że mimo iż DayZ jest porzucone przez Bohemię i niedopracowane to nadal żadna gra multiplayer nie ma tak rozbudowanego survivalu i klimatu odosobnienia. DayZ jest grą w której naprawdę czuje się strach, klimat, serce bije jak szalone, oddech jest nierówny,a Ty wiesz, że z każdego krzaka może wyjść niebezpieczeństwo. A nim bardziej ulepszałeś postać tym strach był większy. Ja później przestałem grać w pojedynkę, bo gra stała się tak działająca na emocje. Teraz nie wiem jak wygląda. Jeśli jest dużo cheaterów to raczej odradzam.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Najlepsze jest to, że mimo iż DayZ jest porzucone przez Bohemię i niedopracowane to nadal żadna gra multiplayer nie ma tak rozbudowanego survivalu i klimatu odosobnienia. DayZ jest grą w której naprawdę czuje się strach, klimat, serce bije jak szalone, oddech jest nierówny,a Ty wiesz, że z każdego krzaka może wyjść niebezpieczeństwo. A nim bardziej ulepszałeś postać tym strach był większy. Ja później przestałem grać w pojedynkę, bo gra stała się tak działająca na emocje. Teraz nie wiem jak wygląda. Jeśli jest dużo cheaterów to raczej odradzam.

Sam bardzo uwielbiałem DayZ, ale tylko do czasu wyjścia Standalone. Mod miał jakiś klimat, którego Standalone nie ma do dziś. Jedyne co mogę polecić w tym wypadku to mod, ale z biegiem czasu staję się on zapominany.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o kupno DayZ Standalone to osobiście polecam zakup.

Masz bardzo dużą mapę gdzie znajdziesz przeróżne rzeczy, bronie, ubrania itd.

Osobiście grę polecę ludziom którzy lubią Survivale ponieważ zanim znajdziesz w grze dobry sprzęt to musisz się nabiegać.

Pamiętaj również o tym że biegając ileś tam godzin po mapie, zbierając ekwipunek, możesz go bardzo łatwo stracić ponieważ takie osoby to rarytas dla bandytów.  

Dodam ci parę plusów i minusów:

+ Duży rozbudowany świat gdzie znajdziesz przeróżne rzeczy. 

+ Zoombie (teraz w patchu 0.58 ich nie ma).

+ Możliwość grania w zespole (TS) wspólne wypady na miasta itp.

- Czasem zdarza się że trafisz na hackera który może ci zniszczyć grę, czyli zabije cie przez ścianę itd.

- Gra jest w fazie ALPHA, to znaczy że mogą być jakieś bugi który inny gracz wykorzysta przeciwko tobie np. wchodzenie w tekstury budynków.

Mogę tak wymieniać plusy i minusy, jednak myślę że powinieneś sam się przekonać i zagrać w DayZ.

Ja już gram 450h w grę i nie żałuje wydanych na nią pieniędzy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...