Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry MMORPG/MMOFPS

suomi93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popularne MMO:

Metin

League of Legends

Smite

Tibia

Popularne FPS:

Counter Strike 

Najlepsze pozycje według mnie :)

Zacznijmy od tego, że ani Smite ani LoL nie są MMO. A Tibia i Metin nie są już popularne. CS również nie jest MMOFPS jest FPS Multiplayer i też nie koniecznie Online. Proszę ci o zaprzestanie pisania bezsensownych postów, ponieważ to już któryś z rzędu, który widzę.

Z MMOFPS polecam PlanetSide 2, Firefall (MMO Shooter) też jest niczego sobie jednak tu nie mamy zbyt wielu tytułów. Z MMORPG'ów jest trudno polecić cokolwiek, na pewno z F2P to: Rift, mimo wszystko Tera, PoE, Marvel Heroes, ArcheAge jak masz czas farmić albo jeśli masz pieniądze, z P2P/B2P: FFXIV, GW2, TESO, TSW.

没我爱

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ani Smite ani LoL nie są MMO. A Tibia i Metin nie są już popularne. CS również nie jest MMOFPS jest FPS Multiplayer i też nie koniecznie Online. Proszę ci o zaprzestanie pisania bezsensownych postów, ponieważ to już któryś z rzędu, który widzę.

Z MMOFPS polecam PlanetSide 2, Firefall (MMO Shooter) też jest niczego sobie jednak tu nie mamy zbyt wielu tytułów. Z MMORPG'ów jest trudno polecić cokolwiek, na pewno z F2P to: Rift, mimo wszystko Tera, PoE, Marvel Heroes, ArcheAge jak masz czas farmić albo jeśli masz pieniądze, z P2P/B2P: FFXIV, GW2, TESO, TSW.

Ale co ty za bzdury piszesz :P Oczywiście że są MMO - Massive Multiplayer Online, obydwie są mmo.

Opublikowano

Ale co ty za bzdury piszesz :P Oczywiście że są MMO - Massive Multiplayer Online, obydwie są mmo.

Obie gry to MOBA, MULTIPLAYER ONLINE ARENA BATTLE, nie mogą być to MMO ponieważ w rozgrywce bierze udział ograniczona liczba graczy czyli skreślamy MASSIVE z MMO.

Chodziło mi o Counter-Strike Nexon: Zombie  xD

Poczytaj dziecko więcej tutaj i nie udawaj się za znawce  ;)

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/CS-Zombie-MMOFPS-Counter-Strike-Nexon-Zombies-startuje-dzi-o-19-00

To nadal nie jest MMOFPS. Również brakuje tutaj Massvie. Wybierasz pokój i grasz, to nie jest MMO. To, że ''redaktor'' guru napisał, że to MMOFPS to nie znaczy że jest ot MMOFPS często ludzie takie gry zaliczają, i mówią że są to gry MMOFPS jednak wynika to z ich niewiedzy. Te gry to  Multiplayer Online First Person Shooter. 

没我爱

Opublikowano

Obie gry to MOBA, MULTIPLAYER ONLINE ARENA BATTLE, nie mogą być to MMO ponieważ w rozgrywce bierze udział ograniczona liczba graczy czyli skreślamy MASSIVE z MMO.

To nadal nie jest MMOFPS. Również brakuje tutaj Massvie. Wybierasz pokój i grasz, to nie jest MMO. To, że ''redaktor'' guru napisał, że to MMOFPS to nie znaczy że jest ot MMOFPS często ludzie takie gry zaliczają, i mówią że są to gry MMOFPS jednak wynika to z ich niewiedzy. Te gry to  Multiplayer Online First Person Shooter. 

Ale się plujesz, jakby to miało w temacie jakieś znaczenie, ale ty tylko musisz udowadniać swoją rację :) Większość teamowych strzelanek, np. GRO i tak jest nazywana mmofpsem, bo w środowisku się przyjęło, że na gry multiplayer mówi się mmo, a rozkładanie tego na czynniki pierwsze i cytowanie definicji nie ma tutaj sensu  :rolleyes:

Opublikowano

Ale się plujesz, jakby to miało w temacie jakieś znaczenie, ale ty tylko musisz udowadniać swoją rację :) Większość teamowych strzelanek, np. GRO i tak jest nazywana mmofpsem, bo w środowisku się przyjęło, że na gry multiplayer mówi się mmo, a rozkładanie tego na czynniki pierwsze i cytowanie definicji nie ma tutaj sensu  :rolleyes:

Nie pluje się, i tak w temacie to ma znaczenie bo kolega szuka MMOFPS, starałem się wam wyjaśnić na czym polega różnica miedzy MMO, a innymi rodzajami gier Online. Nie rozumiem jednej rzeczy mam racje ale i tak próbujesz udowodnić, że czyjaś wiedza jest mniej ważna niż twoja niewiedza. Ja bardzo dobrze wiem o tym, że w środowisku się tak przyjęło że ''MMOFPS to nie MMOFPS'' i każda gra Online, która jest FPS jest z automatu MMOFPS, jednak chyba warto znać ''delikatną'' różnice.

没我爱

Opublikowano

coś jeszcze, czy tylko bedziecie pisac bzdury?...

Wszystko co fajne, ma dopiero wyjść lub jest w becie/closedbecie.

Opublikowano

jedyne mmo na ta chwile które zyskuje na swoje uznanie, oraz ma jakas tam liczbe graczy to

RPG:

-Rift - jedyne tak na prawde F2P

-Tera

-Wildstar - chyba na ta chwile jedyny tytul na który warto zwrocic oko - na ta chwile jeszcze P2P ale jeszcze troszke i F2P

-SWTOR - jednak tak na prawde wersja Free jest taką wersją Demo i trzeba dokupić dodatki by grało się przyjemnie lecz na ta chwile po za WoWem chyba jedyna gra z tak duza iloscia graczy i do tego fabula ktora jest ciekawa.

FPS:

PlanetSide 2 - jednak nie wiem czy jest nadal tyle ludzi co kiedy

Firefall 

Defiance 

wiecej ciekawych raczej nie ma albo nie moge sobie przypomniec

A co do Battle Aren 

z FPS na pewno warframe ostatnio jakis mega boom jeszcze wiekszy powstał

76561198013232167.png

Opublikowano

Jak szukasz czegoś nowego to z MMORPG możesz spróbować Blade&Soul na serwerze PlayBNS - angielski z translatora, ale idzie pograć.

Skyforge również wydaje się ciekawe, ale jeszcze nie grałem.

Z gier bardziej akcji to Nosgoth. Narazie wczesny dostęp, ale można się trochę pobawić. Ot, siekaninka team vs team.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...