Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z router ZTE MF283+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam router ZTE MF283+ z Orange i gdy tylko miną okres testowy 2 tyg. router zaczął warować. Podczas normalnego przeglądania internetu ( obojętnie jaka przeglądarka ) internet rozłącza się. Jak gram np. w BF 3, WOT, i inne takie gry internet jest cały czas :P ale gdy tylko włączę przeglądarkę internet czasami się rozłącza np. po godzinie korzystania czy nawet 3, 4... Była nawet ostatnio taka akcja że jak pobierałem grę WOT to ,,niby" internetu nie było, bo nie dało się nic zrobić, po prostu jakby się rozłączył ale WOT się pobierał cały czas, WTF ?! nie mam już pojęcia co się dzieje, w Orange powiedzieli mi że u nich wszystko jest ok i żeby oddać im ten router to sprawdzą czy nie jest uszkodzony... Mam do niego antenę zewnętrzną która raczej pasuję do tego routera, ale 2 kable które trzeba przykręcić z tyłu routera żeby ta antena działała strasznie ciężko się wkręcały, możliwe że mogłem uszkodzić wejście na antenę i stąd ten problem z rozłączaniem. Zauważyłem również że jak włączę LTE to internet jest bardziej skłonny do rozłączenia się niż jak jest włączona sieć 3g HSPA+, czy to wina zasięgu ? Jest też takie coś że jak nie korzysta się z internetu to również internet się rozłącza tylko że świeci czerwona kontrolka 3g/4g a zasięg Full na niebiesko cały czas.

Mam jeszcze jedno pytanko: Co zrobić żeby internet sam się włączał po wyłączeniu routera i ponownym włączeniu go ? Bo za każdym razem muszę wchodzić na stronę internetową tam gdzie są ustawienia routera i klikać połącz... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...