Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry, nowy sprzęt a tylko 30 FPS

PanRodak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W sobotę dostałem lapka lenovo Y50-70 z i7, 8Gb ram, kartą graficzną GTX 960m. Czyli komp pod cs 1.6 bardzo dobry.

Przez jakiś czas instalowały mi się aktualizacje i sterowniki. Niektóre sam wyszukałem i zainstalowałem, a niektóre zostały wyszukane i zainstalowane automatycznie. Dopiero wczoraj nareszcie mogłem zagrać, a to dzięki kolejnym aktualizacjom (wcześniej jak klikałem skrót do CS czy FIFA 13, 14 to proces włączał się na kilka sekund i znikał). FIFA 13 pieknie chodziła ale nie wiem ile FPS, a co do CS 1.6 to masakra. Tylko 30 FPS. Muszę dodać że nie wyłączyłem synchronizacji pionowej...to przez to? Słyszałem że synchronizacja pionowa blokuje tylko powyżej 60fps a nie 30fps. 

To przez synchronizacje czy sterowniki czy może co innego? Dodam że nie mogę teraz sprawdzić czy to przez niewyłączoną synchronizację pionową bo czekam na ładowarkę gdyż po prostu się spaliła. Wśród tego co instalowałem był sterownik do karty graficznej, więc to raczej nie przez to.

Co jeszcze powinienem zainstalować, jakie sterowniki, programy aby poprawić wydajność? W ogóle muszę poprawiać wydajność ? Czy na tym sprzęcie po prostu muszę "odblokować" tę wydajność przez coś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...