Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy są jeszcze chętni na serwer Sky-block na 1.5.2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie dawno zacząłem grać na spoko serwerze sky-block na wersji 1.5.2. Jednak brakuje mi tam kilku rzeczy i są spore lagi :/ Chce sam zrobić tak serwer pomijając lagi i dodanie kilku fajnych atrakcji. Tylko nie wiem czy warto się brać za takie coś jeśli nie bd graczy. Wiec właśnie tu moje pytanie. Zagracie?

Opublikowano

Skyblock jest nadal popularnym i lubianym trybem, ale po co na 1.5.2? Wersje 1.8.x są najlepsze i mają znacznie większą funkcjonalność. Jak dodasz jakieś oryginalne budowle i  atrakcje (np. minigierki) to twój serwer może osiągnąć sukces :)

Opublikowano

@thepietrek787 1.7 i 1.8 to wersje które robią z rozgrywki gówno. Nadmiar bloków sprawia że trzeba wykupywać coraz to mocniejsze maszyny aby pominąć lagi itp. 

Pytasz również dlaczego 1.5.2? Bo przerzucałem się po kolei na 1.6 1.7 i 1.8, jednak stwierdzałem na każdej z tych wersji że moje najlepsze czasy, to czasy z wersją 1.5.2 ;)

Opublikowano

­

@thepietrek787 1.7 i 1.8 to wersje które robią z rozgrywki gówno. Nadmiar bloków sprawia że trzeba wykupywać coraz to mocniejsze maszyny aby pominąć lagi itp. 

Pytasz również dlaczego 1.5.2? Bo przerzucałem się po kolei na 1.6 1.7 i 1.8, jednak stwierdzałem na każdej z tych wersji że moje najlepsze czasy, to czasy z wersją 1.5.2 ;)

To może skyblock na modach? Nikt jeszcze czegoś takiego nie stworzył. Wystarczy zamiast Spigota MCPC+. A na 1.5.2 jest dużo modów. :)

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie - właściciele serwerów i gracze idą z duchem czasu, przechodzą na najnowsze wersje. Ja wolałbym zagrać na serwerze 1.8.x.

Opublikowano

nie wiem skąd ta nostalgia do starszych wersji minecrafta, ale zdecydowanie są one bardziej uboższe w nowości, co sprawia że czasem czegoś brakuje, lub coś się buguje.

tak mi się trochę wydaje że próba przyciągania graczy nostalgią jest taka trochę brzydka(nie w tym przypadku, ale ogólnie), wg. mnie to żerowanie na ludzkiej naiwności, nic nie wróci tego jak było kiedyś, świat się zmienia, ludzie dorastają, zmieniają przyjaciół, stają się inni i już nie będą czerpać z tego takiej radości jak kiedyś, to już jest wspomnienie, można próbować je odświeżyć, ale zwykle kończy się to czymś innym, to już nie będzie to samo.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Poczekaj na 1.9 to na 100% będą grali .

A pluginy? Będziesz musiał czekać 6 miesięcy na essentials itp, grałem na 1.5.2 ze znajomym na modach ( lepiej niż teraz jakies slimeblocki itp )

76561198230710648.png

Opublikowano

Ziomek rób jak uważasz ją aktualnie robię serwer PVP na wersji 1.5.2 i powiem ci mam już pełno chętnych graczy :) Ostatnio zauważyłem że dużo osób wraca do starego dobrego 1.5.2 bo z tych nowszych wersji Microsoft robi coś słabego i nie będę tutaj używał odpowiednich słów bo zara poleciały by procenty . Ale tak jak mówię jak projekt będzie oryginalny a nie z jakieś paczki prosto z DL to na pewno gracze będą . Polecam ci też hosting jakim jest fiberhost najlepszy moim zdaniem . Żeby nie było nic mi nie zapłacili :D pozdro i jak projekt będzie fajny to wbije z ekipa :$

życie życie jest nowelą 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...