Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Laptopem Asus

N1nJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Od jakichś kilku dni , podczas gry w Grę Lola bądź cs'a crushuje mi się komputer czarny ekran następnie na niebieskim reklamie łądują mi się inne rzeczy błąd z podpisem atikmpag.sys ;c , mam nadzieje że mi pomożecie ;p niżej podam rzeczy które już zrobiłem

- Nałożyłem nową Pastę Przez Specjalistę.

- Sprawdziłem Komputer za pomocą programów takich jak OCCT MSI Afterburner i nic nie wyszło max 67 °C

- Ściągnąłem najnowsze sterowniki ...

- Sprawdziłem także za pomocą programu Windowsa pamięć ram także nic ... nie wiem co się dzieje może wy jakoś mi pomożecie z góry dziękuje. 

Tutaj podam specyfikacje laptopa .

Karty Graficzne :

AMD Radeon HD 6520G

AMD Radeon HD 7600M Series

Procesory : 

AMD A6-3400M APU with Radeon HD Graphics

Opublikowano

Piszesz że nałożyłeś nową pastę, ja myślę jednak że źle to zrobiłeś ponieważ procesor pewnie ci się przegrzewa.

Sprawdź temperaturę procesora podczas grania. Niech ktoś doświadczony wyciągnie procesor z radiatorem i nałoży nową pastę. 

Jeżeli temperatury są zbyt wysokie to komputer się crash'uje ponieważ nie chce spalić procesora.

Opublikowano

9DO Madness , właśnie oddałem komputer do specjalisty który przeczyścił laptopa i nałożył nową pastę jakieś 2 tygodnie temu . komputer nie crashuje się z powodu temperatury w grze mam 50 stopni i nagle czarny ekran i dobranoc . niestety to nie to.

Opublikowano

Może to nie jest ''specjalista'', ostatnio mój znajomy oddał właśnie laptopa do specjalisty, co się okazało ukradł mu pamięć ram. 

Jeżeli to nie jest problem temperatury i pojawia ci się czarny ekran o którym wcześniej nie wspinałeś to jest to problem od strony karty graficznej.

Możesz spróbować zainstalować program Saphire TRIXX i podbić napięcie GPU do 1250 i myślę że problem zniknie.

Opublikowano

9DO Madness jest to specjalista nawet znajomy mojego taty , dzięki spróbuje tym programem :) odezwe się jutro co i jak.

9DO Madness spójrz na prywatną wiadomość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...