Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7 Instalacja.

oskareczek97

Pytanie

Opublikowano

Witam .

Właściwie to nie problem a pytanie, jeśli mam system 32 bitowy Windows 7, chciałbym zainstalować nowy ponieważ obecny jest zaśmiecony .

Jesli kupie płytę z allegro Win 7 w wersji 64 bity nie będzie problemu? 

1. I jak go zainstalować normalnie tak jak zwykly system właczyć w biosie rozruch przez płytę , i tam usunę stary system ?, czy stary system jakoś inaczej się usuwa?

2. Po instalacji windowsa najpierw instalujemy sterowniki plyty głownej nastepnie grafiki i to juz z poziomu windowsa tak ?

3. Stare Wirusy i pliki zostaną na zawsze usuniete?

Z góry dziękuję. 

93240497497637605478.jpg

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klucz aktywacj zmieniasz kiedy chcesz albo wprowadzasz , masz na to 30 dni

A nie 3 dni?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja instalowałem Windows 7 zarówno z płyty (sam wypaliłem) oraz przez pendrive'a. Z płytą miałem trochę problemów, lecz były one z mojej winy. Natomiast prze pendrive było bardzo łatwo. Przekopiowałem wszystkie pliki na pendrive i zainstalowałem. Bez żadnych problemów. Oczywiście najlepiej jak by twoja płyta główna wspierała instalacje systemu przez pendrive.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie trzeba nigdy  formatować przy instalacji systemu, stary system można usunąć na nowym systemie  od tego jest opcja czyszczenia dysku.

Zresztą umiejętność czytania ze zrozumieniem wystarczy w czasie instalacji bo wszystko pisze. Nie problem wybrać nowa instalacja i zachowanie plików na dysku jeśli nie chce się przenosić plików z dysku na którym sie instaluje.

Dysk C nigdy nie jest koniecznym dyskiem do instalacji systemu, można wybrać dobie dowolny dysk i mieć system x32 i x64 na rożnych dyskach. Polecam tą opcję by mieć w razie problemów drugi działający system. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

1. Podczas instalacji win 7 wybierz miejsce gdzie ma się zainstalować. Jeżeli na C to musisz ją sformatować bo tam jest poprzedni system. Takwięc gdy usuniesz tamten nie ma już odwrotu. Jeżeli chcesz 64bit to musisz mieć minimum 3 gb ramu.

2. Ja przynajmniej instalowałem stery w obojętnej kolejności. Tak z poziomu windowsa

3. Jeżeli sformatujesz wszystkie partycje to usunie wszystko.

Opublikowano

Nie trzeba nigdy  formatować przy instalacji systemu, stary system można usunąć na nowym systemie  od tego jest opcja czyszczenia dysku.

Zresztą umiejętność czytania ze zrozumieniem wystarczy w czasie instalacji bo wszystko pisze. Nie problem wybrać nowa instalacja i zachowanie plików na dysku jeśli nie chce się przenosić plików z dysku na którym sie instaluje.

Dysk C nigdy nie jest koniecznym dyskiem do instalacji systemu, można wybrać dobie dowolny dysk i mieć system x32 i x64 na rożnych dyskach. Polecam tą opcję by mieć w razie problemów drugi działający system. 

Dziękuję myślę ,że sobię poradzę .

Fragment aukcji podanej przez ciebie:

Pakiet Zawiera:

- Naklejka (licencja COA) z kluczem do aktywacji systemu przeznaczona dla komputerów DELL.

Oznacza to tylko tyle, że aktywacja na innym komputerze niż DELL jest nielegalna. Stąd cena.

Hmm a system taki znajde do 150-200 zł ? Żeby wszędzie pasował ?

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

Ja instalowałem Windows 7 zarówno z płyty (sam wypaliłem) oraz przez pendrive'a. Z płytą miałem trochę problemów, lecz były one z mojej winy. Natomiast prze pendrive było bardzo łatwo. Przekopiowałem wszystkie pliki na pendrive i zainstalowałem. Bez żadnych problemów. Oczywiście najlepiej jak by twoja płyta główna wspierała instalacje systemu przez pendrive.

Hmm a o co chodzi ,że nie które windowsy chodzi mi dokaldnie o klucz aktywcyjny : "Dane nie są zintegrowane, po instalacji system daje możliwość wprowadzenia klucza licencyjnego" ?

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

Opublikowano

Przeważnie instaluje sie system na C. Ja również przeniosłem pliki na pendrive poprostu. na płytke też. Nie wiem kto jest tak umysłowo uzdolniony że pieprzy że programów trzebA. Co z tego że za 200zł pirat bedzie? Chociaż zapłacił i to sie liczy. Myślałem że win 7 strasznie staniał ale jednak nie.

Opublikowano

Dziękuję myślę ,że sobię poradzę .

Hmm a system taki znajde do 150-200 zł ? Żeby wszędzie pasował ?

On będzie działał, ale będzie to nielegalne. Tak naprawdę jak kupisz taki system i go zainstalujesz, to równie dobrze możesz go sobie spiratować. Wyjdzie to samo. 

@ TOPIC

Będzie ciężko. Licencje oryginalne, od normalnych sklepów zaczynają się od ceny około 400 złotych.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Przeważnie instaluje sie system na C. Ja również przeniosłem pliki na pendrive poprostu. na płytke też. Nie wiem kto jest tak umysłowo uzdolniony że pieprzy że programów trzebA. Co z tego że za 200zł pirat bedzie? Chociaż zapłacił i to sie liczy. Myślałem że win 7 strasznie staniał ale jednak nie.

Już wszystko zrobione tsystem zainstalowany nie jest to wcale takie trudne jeżeli posiada się wszystkie sterowniki do karty graficznej, płyty głownej itp . 

Zapraszam do udzielenia sie w moim 2 temacie : 

/close

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

OEM sa tańsze można kupić z dyskiem, płytą albo pamięciami, tylko trzeba poszukać. 

Opublikowano

On będzie działał, ale będzie to nielegalne. Tak naprawdę jak kupisz taki system i go zainstalujesz, to równie dobrze możesz go sobie spiratować. Wyjdzie to samo. 

@ TOPIC

Będzie ciężko. Licencje oryginalne, od normalnych sklepów zaczynają się od ceny około 400 złotych.

Masz rację dziękuję,

Czytałem ,że można na pendrive za pomocą programu wintoflash, jest to prostsze niż wypalanie na płycie ?

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

1. Podczas instalacji win 7 wybierz miejsce gdzie ma się zainstalować. Jeżeli na C to musisz ją sformatować bo tam jest poprzedni system. Takwięc gdy usuniesz tamten nie ma już odwrotu. Jeżeli chcesz 64bit to musisz mieć minimum 3 gb ramu.

2. Ja przynajmniej instalowałem stery w obojętnej kolejności. Tak z poziomu windowsa

3. Jeżeli sformatujesz wszystkie partycje to usunie wszystko.

Dziękuję za odpowiedz. 

A jeszcz jedno pytanie to jest normalny windows? :

Czy jest w tym jakiś haczyk ,że taki tani ?

Jeżeli chodzi o komputer to stacjonarny .

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

Fragment aukcji podanej przez ciebie:

Pakiet Zawiera:
- Naklejka (licencja COA) z kluczem do aktywacji systemu przeznaczona dla komputerów DELL.

Oznacza to tylko tyle, że aktywacja na innym komputerze niż DELL jest nielegalna. Stąd cena.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...