Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 monitory a karta graficzna

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż posiadam kartę graficzną Radeon R9 270 i monitor Benq GW2265 (ten nowy) i MAG innovision 17(stary, 7 letni). I teraz tu takie pytanie, bo chce przyczepić sobie kabel do tego starego monitora bo mam już wszystko kupione ale czy to nie zaszkodzi mojej karcie, że monitor z przed 7 lat jest podłączony?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Możesz mieć z tym problem kiedy będziesz uruchamiał PC.

Podczas ekranu logowania możliwe że będzie szary ekran (może się też zawieszać), lub nie będzie zaskakiwał stary monitor.

Jak będziesz już montował dwa monitory, to polecam rozdzielacz, nie jest drogi i może pomóc.

Osobiście polecam zakup nowego Monitora, żeby później nie było nieprzyjemnych sytuacji np. z GPU. 

Opublikowano

Dobra, podłączyłem mój główny monitor pod kabel DVI - HDMI a ten stary pod D-SUB - DVI. I tu teraz takie pytanie, czy to coś obciąża kartę?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Dobra, podłączyłem mój główny monitor pod kabel DVI - HDMI a ten stary pod D-SUB - DVI. I tu teraz takie pytanie, czy to coś obciąża kartę?

Nie będzie obciążał karty tylko procesor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...