Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodatkowe 2gb RAMu

Bambuss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema czy gdy dokupię 2gb ramu (niestety DDR2) i łącznie będzie go 6gb to czy fps z 60-80 skoczą o 20-30 ?

a oto bebechy mojego kompa:

CPU
AMD Phenom X4 9650
Technologia Agena 65nm

4,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 401MHz ( będzie 6gb)

2047MBNVIDIA GeForce GT 530

Kupno nowego kompa narazie nie chodzi w grę !!!

Opublikowano

Tu by się procesor przydał. Jaką masz płytę główną? Wtedy będziemy mogli Ci powiedzieć co możesz dokupić.

Opublikowano

Ja by tu bardziej wymienił procesor niż dodał ram.

Zobacz te 2 procesory. 

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=50156- około 250zł kosztuje.

http://proline.pl/?p=CORE+I3-4160- trochę więcej niż twój budżet ale zawsze możesz coś dozbierać.

Opublikowano

Ja by tu bardziej wymienił procesor niż dodał ram.

Zobacz te 2 procesory. 

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=50156- około 250zł kosztuje.

http://proline.pl/?p=CORE+I3-4160- trochę więcej niż twój budżet ale zawsze możesz coś dozbierać.

A ty wróżbita Maciej jesteś że dajesz mu procesory które nie wejdą mu w podstawkę?

Jeśli ma Phenoma to znaczy że albo ma starą płyte która obsługuje DDR2 I DDR3 albo jeszcze starszą która ma tylko DDR2.

graphic.png
Opublikowano

Kup karte graficzną ten GT 530 jest strasznie słaby i nie wystarcza do CS:GO. I te 2 GB pamięci na grafice nic nie daje przy tak słabej karcie.

Opublikowano

W ten zabytek nie ma sensu inwestować pieniedzy

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

@prychacz wyjdz z tad malolacie do cs go wystarczy i GT220

Co do procka lepszy by byl intel core 2 duo t9600 (ma tez mozliwosc podkrecenia) cena ok.180zl za uzywany(juz nie produkuja)

Ewentualnie cos lepszego intel core 2 quad Q8300 ma juz 4 rdzenie cena ok. 230zł za nowy np.http://allegro.pl/intel-core2-quad-q8300-4x-2-5ghz-box-1333mhz-gw-24-i5619198622.html#

do tego pc nic lepszego z wyzszych generacji bym nie wkladal bo nwm jaki masz zasilacz

Pozdrawiam

Opublikowano

CZY WY NIE ZAUWAŻYLIŚCIE ŻE AUTOR TEMATU MA AMD? JAK KTOŚ WSADZI PROCESOR INTELA NA PLYTE GŁÓWNA POD AMD TO GROTTOLACJE. WIEC PO H.I PODAJECIE MU PROCESORY INTELA?????

Najpierw podaj model płyty głównej i socket jaki tam jest, potem wchodzi się na stronę producenta i sprawdza się listę obsługiwanych CPU. Co za nieznające się osoby udzielają się tu....... Csgo nie wygląda pięknie graficznie, wiec ustawienia minimalne i karta graficzna da rady. Na AMD się nie znam wiec nie pporadzę konkretnego modelu

Opublikowano

@prychacz wyjdz z tad malolacie do cs go wystarczy i GT220

Co do procka lepszy by byl intel core 2 duo t9600 (ma tez mozliwosc podkrecenia) cena ok.180zl za uzywany(juz nie produkuja)

Ewentualnie cos lepszego intel core 2 quad Q8300 ma juz 4 rdzenie cena ok. 230zł za nowy np.http://allegro.pl/intel-core2-quad-q8300-4x-2-5ghz-box-1333mhz-gw-24-i5619198622.html#

do tego pc nic lepszego z wyzszych generacji bym nie wkladal bo nwm jaki masz zasilacz

Pozdrawiam

Yhym  i już widzę te potężne spadki fps w smoke/flash na tym GT 220, który nadaje się do odświeżania pulpitu czy przeglądania internetu. Nigdy prze nigdy nie warto kupować kart graficznych od Nvidii w których druga cyfra jest poniżej 5, są to karty tylko i wyłacznie do biura, a nie do gier. CO do tematu, jakbyś wymienił grafikę na chociażby jakiegoś GTX 550 czy coś to na 100% podskoczyły by ci fpsy w dodatku nie miałbyś żadnych gwałtownych spadków w smoke/flash. Jeżeli chcesz jeszcze więcej fps to tylko i wyłącznie wymiana procka ci pomoże, lecz nie opłaca się pakować w AMD w dodatku sądząc po tym procku, nie masz zbyt nowej płyty głównej żeby wsadzić tam nowsze AMdki. Także jak już to polecam wymienić całą jednostkę. Pozdro

Opublikowano

Do dwoch panow wyzej po pierwsze nie podal plyty glownej wiec podalem procki pod ddr2 bo widac po sprzecie

po drugie sprawdzalem karte gt220 i na low 50fps bez spadkow ;) ale mniejsza z tym czekam az autor poda plyte glowna

Opublikowano

Do dwoch panow wyzej po pierwsze nie podal plyty glownej wiec podalem procki pod ddr2 bo widac po sprzecie

po drugie sprawdzalem karte gt220 i na low 50fps bez spadkow ;) ale mniejsza z tym czekam az autor poda plyte glowna

Ziomek, ty wiesz co to socket? To jest podstawka pod procesor, czyli jeżeli masz tego intel core 2 duo e ileś tam na socket 775 i założysz go do podkładki AMD fm1 czy czort wie jaki ten procek ma podstawke to gratuluję bo się tak nie da zrobić. No i hui że ma ddr2 jak i tak nie włożysz tam kuzwa Intela omg czy ty masz jakieś pojęcie o hardware?

GT 220 to jest jakby Ci to powiedzieć GÓWNEM. To coś jest do wyświetlania pulpitu i przeglądarki. Proszę, jak masz tak doradzać to lepiej wyjdź z tego tematu

Opublikowano

AMD Phenom X4 9650 - 4x2.3Ghz, Socket AM2+, Słabszy od Core Quad i Core Extreme, mocniejszy od Core 2 Duo, więc skoro ja mam Core 2 duo i też mam podobne FPS to wina musi być w grafie. Karty graficzne Nvidia które mają drugą cyfrę w przedziale 1-3 (lub do 4, nie jestem pewny co to tej czwórki) mają strasznie niską wydajność w grach, według mnie powinieneś zainwestować w kartę graficzną np jakiś gtx 550.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Mam amd phenom x2 więc jeżeli on ma x4 i ja mam na gtx 660 ti ze 120 fps to procek ma dobry, karta graficzna mocniejsza się sprzyda kolego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...