Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z podłączeniem domeny z ovh.pl na hosting enderchest.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@EDIT 

1.Dodaj rekord A i przekieruj go do adresu ip : 37.181.171.221 (ale z INNYM prefixem niż MC)

przykład mcip.domena.pl

później 

2.

subdomena : mc

Priorytet 0

Waga: 5

Port 28232

TTL domyslnie 

adres decelowy:  czyli z punktu 1-ego w tym przypadku jak ja napisałem: mcip

Opublikowano

Co ty pierdolisz z tym srv ??? Sry za przeklenstwo ale nie wytrzymalem . Do rekordu SRV musisz dodac wszystko tak jak wczesniej oprucz ostatniego ostatnie dodajesz mcip.hardpvp.pl

@ krzukosz Przyjrzyj się na podpis http://scr.hu/0a37/jtvaz jeśli doda do Adresu "mcip.hardpvp.pl" wyjdzie mu  mcip.hardpvp.pl.hardpvp.pl  i dlatego podaje się tam samą nazwę (początek) subdomeny  czyli w tym wypadku "mcip" :P

a 1 pole to nie Nazwa tylko Subdomena czyli jaki sens ma dodanie tam "_minecraft_.tcp" ma się łączyć przez _minecraft_.tcp.hardpvp.pl ?  

Opublikowano

z ostatnim masz racje ale nie z 1 _minecraft to protokol od gry Minecraft a _tcp od TCP Transmission Control Protocol W 1 musi dodac _minecraft._tcp.mc a w ostatnim tak jak mowiles mcip

Opublikowano

Masz rację :D więc reasumując :

REKORD A masz ok. a rekord SRV ustaw na Adres Serwera: _minecraft._tcp.mc  a adres docelowy mcip.hardpvp.pl  i powinno działać (sprawdzałem sam na ovh i potrzeba jednak alias z domeną :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...