Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozkręcić swój serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam mały albo wielki problem. Ostatnio kupiłem serwer na EnderChest 1GB 700 Mb Pamieci "RAM" I nie wiem jak go rozkręcić.

Nie wiem ile slotów mniej więcej ustawić i jaki tryb Gry.

Survival

Survival+Frakcje

FreeBuild

SkyBlock

EasyHC

Coś więcej

Cichałbym otrzyać pomocy od was.

Albo dodatkowego Admnistratora do Serwera.

Opublikowano

Ogólnie przyjęło się, że 100 mb = 1 gracz, więc nie masz za wiele możliwości.

Tryb gry musisz sam wybrać na podstawie np. badań rynku. EasyHC oraz S+F odradzam.

Trudno rozkręcić taki mały serwer.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej. Trudno jest ogl rozkręcić serwer mając do dyspozycji 1gb. Tak jak pisał "przyjęło się 100 mb = gracz", lecz pamiętaj że na każdy tryb idą dodatkowo pluginy więc ram ucieka. :s

Jeśli możesz wypowiedz się tutaj: <klik>, z góry dziękuje :3

Opublikowano

Nie mógłbyś po prostu zakupić inny, większy hosting pod serwer? Wtedy mógłbyś zrobić troszkę większy serwer pod większą ilość graczy i by wszystko grało. Przechodząc do tematu, to wątpię, że rozreklamujesz tak mały serwer, a nawet się nie opłaca.

Co do trybu serwera, to mianowicie zrób coś nowego, co się nie powtarza i jest inne od innych trybów, wymyśl jakieś swoje autorskie i niepowtarzające się pomysły na taki serwer. 

Opublikowano

Może zrób jakiś serwer do gry z kolegami? Takiej maszyny do czegoś opłacalnego raczej nie wykorzystasz, Twoja praca z reklamami pójdzie po prostu na marne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...