Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zachowanie

Hardiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszło mi do głowy parę osób z

mojego otoczenia, które udają przy

znajomych kogoś kim nie są. Robią to

tylko po to, żeby nie zostać

odrzucone i mieć "przyjaciół" którzy

ich akceptują. Według mnie to

głupota, przecież prędzej czy później

znajdą się osoby, które zaakceptują

Cię takim jaki jesteś, po co ta cała

szopka, skoro Ci ludzie nie lubią

Ciebie, tylko kogoś, kogo udajesz.

Taki heh cytat z grupki na fb, ale tak serio, to co o tym zachowaniu myslicie? Wiadomo, gimbaza to nic, lecisz do 3kl, egzamin, w czwartek świadectwa i zapominasz, bo nie ma szukać żadnych znajomości, chyba, że zrobić jakies "odpaly" albo najebac sie plynem bezalkoholowym. A dalej? Niby już powazna szkoła, ofc, że porządni ludzie dorosną po 2-3 klasie, ale i tak większość to imby. Heh akceptacja takich innych osób? "A na c**j to potrzebne w szkołach?" Przecież, dajmy na to ja, nie lubię zbytnio kląć (chyba, że już muszę, ale to pod nosem), wychodzić na dwór, bo nie jestem sueg, w sumie jestem tylko od dawania lekcji, bo co mi z tego, że ktoś mnie lubi tylko w szkole? W sumie idc, ostatni rok gimbazy to nie interesuje mnie, nauka to nic, nie uczę się dużo, a umiem więcej od tych "kujonow", ale trudno, takie osoby zawsze zostają same, bo tłum idzie za większością, a za mądrym tylko wtedy, kiedy mówi to, co głupim się podoba.

Tldr:

Mam problem z tym, że moj charakter i zachowania nie będą akceptowane w dalszych szkolach przez rowiesnikow i dlatego spokojne osoby zostają zwykle same. W sumie już idc, ale co o tym sądzicie?

Opublikowano

O gimbazie dużo nie powiem, bo chodziłem do gimbazy w mniejszej wsi i tam każdy każdego mniej więcej znał z okolicy.

Ale w liceum dopóki jesteś dla każdego w porządku to jest ok. Nikt od Ciebie nie wymaga bycia kimś innym, bo widzi Cię tylko w szkole i ma wyjebane. Ja tam unikam różnych imprez i innych akcji. Jestem graczem komputerowym, ćwiczę karate i temu się poświęcam szczególnie. Staram się zawsze zachowywać w porządku wobec każdego w szkole jak i poza nią i nikt nie wymaga, żebym był kimś innym, bo w sumie ma wyjebane co robisz po szkole itd.

Trzeba po prostu być w porządku i normalnie się zachowywać. Jeżeli masz z tym problem to może po prostu Tobie przeszkadza, że każdy robi coś innego, a nie to co Ty albo mylisz nie udawanie kogoś z unikaniem ludzi , a może nawet totalnym brakiem kultury i zachowania.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

chodzi o to, co myslicie o takich osobach, które są spokojne i nie wyskakują za czerwoną linię dla fejmu, a jednak muszą być kimś, kim nie są, żeby zostać zaakceptowanym w danym środowisku jak szkoła, bo inaczej zostaliby "pożarci"?

Opublikowano

chodzi o to, co myslicie o takich osobach, które są spokojne i nie wyskakują za czerwoną linię dla fejmu, a jednak muszą być kimś, kim nie są, żeby zostać zaakceptowanym w danym środowisku jak szkoła, bo inaczej zostaliby "pożarci"?

Co chcesz powiedzieć przez "pożarci"? Koledzy Cię biją w szkole, bo na każdej przerwie siedzisz sam w kącie i czytasz książki albo grasz na konsoli? To normalne w gimnazjach i to tylko Twoja wina.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Łał, szkoła może być tak zajebistym okresem w życiu, że to dramat. A jednak ty wolisz przesiedzieć ten czas w kącie zamiast poznawać ludzi?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Znam takich ludzi że jak mają z ciebie korzyść to wtedy są mili i przyjacielscy...

O to mi chodzi.

No i co, ze napierdalam w te gierki. Ucze sie ponad przecietnie, chociaż nie lubie siedzieć nad tym, czego nie muszę (jak jrest test, to sie ucze raz a dobrze). Tylko dlatego lubią takich ludzi, bo maja korzyść i tyle.

Nie czuje sie inny, będąc diabetykiem już mnie to nie rusza, to nawet śmieszne, że jestem nieuleczalnie chory, a ktoś tak może powiedzieć i co? Mam plakac? Czy użyć sznurowek jak pewien dominik? Wywalone na takie śmieszne riposty, bardziej to tylko rodzi apatie na uczucia

Opublikowano

Też jestem typem samotnika, i mi z tym dobrze, nie wiem o co ci chodzi, czego się boisz, po prostu jesteś inny, i bądź z tego zadowolony, masz większe szanse osiągnąć coś wiecej, niż ci, którzy chodzą 'stadami', yo

Opublikowano

zawsze będziecie mieli ten problem bo z reguły gracze komputerowi to debilie, bo po pierwsze są aspołeczni po drugie c*****o się uczą a po trzecie myślą właśnie jak autor tematu że są unikalni i to inni są dziwni.

Lel, ja jestem graczem i jakoś nie jestem aspołecznym debilem, chodzę do dość dobrej szkoły i nie myślę, że jestem unikalny. Podchodzę do tego tak: jedni grają w piłkę, drudzy na gitarze, trzeci w szachy, czwarci skaczą na spadochronie, piąci imprezują, a ja gram na komputerze. Co kto woli i to jest normalne. Szczególnie, że robi się to coraz popularniejsze. Nie rozumiem ludzi którzy wyróżniają graczy i graczy którzy się wyróżniają.

Btw. To forum zrzeszające graczy. Co tu jeszcze robisz?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W dalszych szkołach może być lepiej dlatego ze cie mogą docenić  że coś potrafisz , mądry jesteś a w gimnazjum klepniesz nauczycielkę od religi w dupe i masz + 200 do respektu.Najlepiej żebyś nie stal na koncu tylko tam gdzie idą twoi koledzy to idz z nimi to cie wtedy po lubia.

ale ty jakiś niedopierodolony jesteś ? przecież napisałem " z reguły" czyli nie wszyscy. A forum nie zrzesza graczy tylko cheaterów, a ja właśnie czituje w waszych gierkach, i mam s tego $$$

Zarabiasz tyle ze ledwo stać cie na paczke fajek? 

Opublikowano

Albo jak  proponują Ci fajki i alkohol, a gdy nie chcesz to wszyscy Cię pizdują itd. Na co mam się truć gównem? Ale czy takim przemówi się do rozumu? 

Deus vult

Opublikowano

no nawet mnie stać żeby twojemu staremu szluge codziennie dawać jak najebany pod monopolem do śmietnika rzyga

ale ty jakiś niedopierodolony jesteś ? przecież napisałem " z reguły" czyli nie wszyscy. A forum nie zrzesza graczy tylko cheaterów, a ja właśnie czituje w waszych gierkach, i mam s tego $$$

Widzę, że koledzy w gimbie muszą Cię chwalić bardzo za słownictwo. Pewnie chodzicie co wieczór pisać JP na murach waszych bloków, a Twoim życiowym marzeniem jest dostać się do zawodówki, bo wszyscy koledzy tam idom i jest k***a z*********e w c**j k***a jp. A z tego cheatowania pewnie raz w miesiącu możesz kupić sobie dodatkową paczkę fajek jak ktoś słusznie wyżej wspomniał i palicie z ziomkami w krzakach za gimbom, bo pani patrzy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Najgorsze to zachowywać się stadnie."Wszyscy tak robią, muszę się dostosować do grupy, nie trzeba wychodzić przed szereg".Trzeba być dla każdego w porządku, ale w granicach zdrowego rozsądku.Lepiej mieć kilku zaufanych kolegów, przyjaciół niż 100 znajomych, przed którymi musisz udawać kogoś kim nie nie jesteś.Osoby, które robią coś tylko dlatego, że inni to robią już są niewolnikami kolektywu.Nie ma sensu "dopasowywać się do grupy".Jednego dnia grupa zaczyna palić, drugiego palenie jest już słabe i przerzuca się na picie, trzeciego stwierdza, że picie jest dla lamusów i sięga po dopalacze albo narkotyki, a czwartek znów wraca do pierwotnego stanu.

Opublikowano

Ta w licbazie będzie lepiej, bo coś umiem, pewnie "daj spisac", "zrob zadanie za mnie", a jak bym chciał na spotkanie czy "impreze", to nara spierdalaj. Nothing new

Opublikowano

Może jednak zaakceptują Twoje zachowanie? Przecież nie jesteś jedynym spokojnym człowiekiem na świecie i pewnie znajdzie się chociaż jedna osoba, która Cię zaakceptuje.

Opublikowano

Hmm.. Jesteś sobą i nikt ci tego nie zabroni. Ja bym nie wytrzymał nawet 2 tygodni bez wyjścia z kumplami czy coś. Lecz nie rozumiem też tego "podziału" samotnicy właśnie mówią że ci którzy no powiedzmy piją jak są nie pełnoletni to odrazu patologia, dla tych co piją ci samotnicy którzy tego nie robią to odrazu Pizdy ... Każdy ma swój mózg i robi co chce, ludzie rozumiem tylko zdenerwowanie skoro ktoś was namawia do czegoś czego nie chcecie, rzucając swoimi tekstami z gimbazy... ale szczerze mówiąc co mnie obchodzi co ktoś robi w domu czy tam poza szkołą ? 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Niektórzy twierdzą, że szkoła to piękny okres, jakieś przyjaźnie, miłości i inne rzeczy, ale dla mnie szkoła to czas nauki, a zbędne przyjemności są dla tych, którzy do tego nie przykładają uwagi i wolą życie towarzyskie. Zresztą ja bez problemu mogłbym takie prowadzić i być bdb w szkole, bo nie uczę się jak ci kujoni, cały dzień.

Opublikowano

Hmm.. Jesteś sobą i nikt ci tego nie zabroni. Ja bym nie wytrzymał nawet 2 tygodni bez wyjścia z kumplami czy coś. Lecz nie rozumiem też tego "podziału" samotnicy właśnie mówią że ci którzy no powiedzmy piją jak są nie pełnoletni to odrazu patologia, dla tych co piją ci samotnicy którzy tego nie robią to odrazu Pizdy ... Każdy ma swój mózg i robi co chce, ludzie rozumiem tylko zdenerwowanie skoro ktoś was namawia do czegoś czego nie chcecie, rzucając swoimi tekstami z gimbazy... ale szczerze mówiąc co mnie obchodzi co ktoś robi w domu czy tam poza szkołą ?

Możliwe, że samotnicy mimo wszystko trochę zazdroszczą towarzyskim imprezowiczom, więc nazywają ich patologią, żeby pokazać, że ich samotność jest słuszniejsza, bo sami nie mogą stać się nagle towarzyscy, gdyż nie maja takich cech i na odwrót.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...