Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem, niebieski fix ekran.

Armagedonik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem pobrałem xvm najnowszy: Aslains_XVM_WoT_Modpack_Installer_v.4.5.21_99

jak już instalują się wybrane mody przy samym końcu instalacji pojawia się niebieski ekran i restart komputera (win 7). To samo jest na laptopie (win 8.1).

Komputer świeżo po formacie błąd pojawiał się przed i po formacie.

Podpowie ktoś gdzie może być przyczyna tego błędu? Wadliwy xvm czy jakiś błąd w systemie ? 

Próbowałem to zainstalować na dysku zewnętrznych z laptopa i z pc na laptopie i na pc i dalej niebieski ekran pod koniec instalacji. HELP!

Opublikowano

Zadziałało,

zrobiłem taki myk, że wyłączyłem antywirusy i takie tam duperele i zadziałało. Normalnie odpaliło instalator i zainstalowało mody. Widocznie był jakiś błąd spowodowany uszkodzonym antywirusem.

Ale pojawił mi się teraz taki problem, że wczytuje mi mapę prawie 2 minuty, normalnie przed formatem trwało to około 2-5 sec i startowałem w odliczaniu 25-20 sec teraz czekam aż do 13:20 minuty.

Zupełnie inny problem ale prosiłbym o jakieś wskazówki.

Aha no i ściągnąłem xvm od aslain z innego mirrora tj. mirror 2. Tez może być kluczowe. 

Opublikowano

Bez modów jest normalnie?  Nie bez modów też właśnie było źle.

Sterowniki zainstalowane wszystkie ? Tak programem driver max + 250 aktualizacji windows.

Ile masz ramu?  6 gb 

Mam trochu starą kartę graficzną nvidia serii 200 model 250 GTS 1gb (choć szczerze powiem że radzi sobie naprawdę nieźle)

Procesor AMD 3,3ghz z podkreceniem na 3,9ghz 

Myślę że wina może być w dysku wewnętrznym ma już 5 lat :(  no ale też nie chce lecieć w koszty bezsensownie.

ale jak macie inne propozycje to chętnie wysłucham.

Opublikowano

Jeżeli przed formatem działało to i po formacie powinno działać. Musisz dokładnie sprawdzić, czy o niczym nie zapomniałeś. Biblioteki DirectX 9* zainstalowałeś?

Kup nowy komputer, zapewne pomoże.

Offtop na propsie? Ilość postów musi się zgadzać, co?

*faktycznie miałem na myśli 9, bo to na niej pracuje większość gier.

Opublikowano

Jeżeli przed formatem działało to i po formacie powinno działać. Musisz dokładnie sprawdzić, czy o niczym nie zapomniałeś. Biblioteki DirectX 10 zainstalowałeś?

Offtop na propsie? Ilość postów musi się zgadzać, co?

WoT działa na DX9 z tego co się orientuję. Bez tego by się nawet nie włączył.

Obstawiam winę sterowników, wgraj jakiś starszy od karty graf. powinno pomóc.

To nie offtop, bo pomoże ;)

Opublikowano

Dzięki za rade z nowym kompem :) niestety przed ale formatem wszystko działało jak należy czyli startowałem kiedy w odliczaniu było 25-20 sec, teraz czekam do 2 minut.

Direct 9 mam bo bez tego wot nie odpala.

Poszukam winy w sterowniku graficznym bo faktycznie przed formatem wyskoczył mi komunikat że pojawił się nowy więc może to być problemem.

Ale dalej nie wiem co z tym dyskiem, czy to czasem on nie robi całego zamieszania być może uszkodził się po czyszczeniu kompa z kurzu xD

a co sądzicie o tej karcie graficznej w skali 1/10 czy daleko odbiega od takich kart żeby pograć normalnie w wota na wysokich detalach :D ?

Obecnie mam włączone ustawienia średnie i tekstury ze szczegółami na wysokim i mam 45-25 fps. Rozdzielczość Full HD :P

Opublikowano

Bez modów jest normalnie?  Nie bez modów też właśnie było źle.

Sterowniki zainstalowane wszystkie ? Tak programem driver max + 250 aktualizacji windows.

Ile masz ramu?  6 gb 

Mam trochu starą kartę graficzną nvidia serii 200 model 250 GTS 1gb (choć szczerze powiem że radzi sobie naprawdę nieźle)

Procesor AMD 3,3ghz z podkreceniem na 3,9ghz 

Myślę że wina może być w dysku wewnętrznym ma już 5 lat :(  no ale też nie chce lecieć w koszty bezsensownie.

ale jak macie inne propozycje to chętnie wysłucham.

Jeżeli przed formatem wszystko było OK to w jakim celu w ogóle robiłeś format?

Sprawdź czy to sterowniki nie powodują problemów lub inne programy (jak antywirus). W tym celu odsyłam do google bo nie ma sensu robić z mpc elektrody.

Kup nowy komputer, zapewne pomoże.

Juri... wracaj na elektrode trollu x D

Opublikowano

Jeżeli przed formatem wszystko było OK to w jakim celu w ogóle robiłeś format?

Sprawdź czy to sterowniki nie powodują problemów lub inne programy (jak antywirus). W tym celu odsyłam do google bo nie ma sensu robić z mpc elektrody.

Juri... wracaj na elektrode trollu x D

Przed formatem mogło być ok z WoT'em, ale coś innego się zepsuło i dlatego sformatował dysk (lub też instalował nowy system).

Wolne ładowanie może być spowodowane wieloma rzeczami, sam mam aktualnie taki problem na laptopie. Kiedyś często wczytywało przed odliczaniem, teraz ciężko wejść po jego zakończeniu. Może wina modów? Może rzeczywiście antywirus? Może dysk pada? Przyczyn może być wiele.

Opublikowano

Ok dzięki za informacje, najprawdopodobniej pada dysk. Przynajmniej tak mi się wydaje obym się nie mylił ;] 

Robiłem format bo za dużo śmieci było a szkoda było czasu żeby je usuwać pojedynczo. Aczkolwiek ze śmieciami wot lepiej działał niż teraz no ale cóż czasem tak musi być :P   (da się żyć :P) 

Opublikowano

Nie nic nie pada... Sam miałem taki problem po tym sposobie na "wielordzeniowosć" (uj, że to nic nie dawało)
Jeszcze raz format, ale tym razem zmień antywirusa itp. I dobre by było gdybyś zainstalował z innego .iso :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...