Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CSGOlosuj.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zaprezentować wam stronę, na której już za parę marnych centów możecie wziąć udział w losowaniu kilku eleganckich skinów. Takich jak te które są tam chwilowo zaprezentowane do wygrania:
skiny.png
Z góry mówię, że nie jestem żadnym oszustem, naciągaczem. W razie gdyby ktoś nie wierzył, niech napisze a ja udowodnię, że te skiny naprawdę są do wygrania.
W sumie to tyle, więc chętnych zapraszam, a nie chętnych no cóż.. Nie .

Strona: http://www.csgolosuj.pl/

A i jeszcze jedno.. Komentujcie, postaram się popracować nad tą stroną by działała jeszcze lepiej. Dzięki.

Opublikowano

Szczerze... Dałbym Ci unlike jak bym mógł, ta strona to jakiś żart. Równie dobrze mogłeś zrobić zwykłą stronę w HTML'u i napisać "kto chce losować niech piszę [email protected]" i wyszło by na to samo! Sam lauout strony odstrasza, a poza tym to dobrym pomysłem było by zainteresować się poprawnością kodu

55JCb9H.png

A poza tym to PHP też leży, czy wiedziałeś że bez zalogowania mogę wejść do profilu? 

CEmRbj7.png

Troszkę nie profesjonalnie, wystarczy wpisać w polu "Nick" jakąś nazwę, dać randomowe hasło, kliknąć zaloguj i potem wejść z adresu na profil.php. Proponuję pouczyć się PHP, pooglądać kursy , poradniki i dopiero gdy nabędziesz umiejętności brać się za tego typu strony!

I zastanawia mnie tylko kim są te dwie osoby biorące udział, chodź strzelam że twoi koledzy ew. ty i kolega!    

Nie chcę żeby ten post został odebrany jako hejt czy coś takiego, ja chcę pokazać twórcy że powinien wziąć się za poprawę strony! 

Cześć...

Opublikowano

Może potem zobaczę co tam na modziłeś :P Mi najbardziej zależało żebyś naprawił możliwość wchodzenia na profil.php bez bycia zalogowanym :P 

Cześć...

Opublikowano

Obrazki padły, trochę bez sensu, że każde powiadomienie(sukces rejestracji itp), to biała strona, zamiast dać to w jakiś ładny box/alert, rejestracja powinna raczej zawierać trochę więcej wymaganych danych, jakiś Captcha, bo multikont Ci narobią :P

Zobaczymy jak to dalej wyjdzie ;)

Opublikowano

­To zaczynami zaczynamy od błędów :v

http://scr.hu/5kl5/cejgc

Wiadomości czyli suport jest lepiej zrobiony niż np strona główna :v

Podczas wylogowania ten komunikat "Wylogowywuje" :v

"Czy to nie fajne ? Wysyłasz itemy za kilka centów i masz szansę wygrać kilka euro ? Grubo, nie ? :D" Ten tekst już mnie odpycha.

Strona gotowy bootstrap i tyle.

585571426179277855228.png

Opublikowano

­To zaczynami od błędów :v

Skoro zaczynami to zaczynami. 

Te komunikaty to był prototyp. Czy działa. Już ich nie ma. Dalej. Skoro ten tekst Cię odpycha. To go usune. Strona to nie gotowy bootstrap. Sam ją zrobiłem przy użyciu bootstrapa, a to już nie brzmi jak kradzież. A chyba o to mnie przed chwilą posadziles xD

Opublikowano

@ksantus12

Dodam że bynajmniej w tym momencie błędy nadal są widoczne, co prawda nie na pierwszy rzut oka, ale są, musisz zadać o to żeby ktoś nie mógł z adresu wejść do danego pliku, w tym momencie mogę wpisać w adresie 

http://www.csgolosuj.pl/profil.php

I wyskakuje właśnie ten błąd który podał @ZwIIaD_PL

Powinieneś zadbać by skrypt sprawdzał czy ktoś kto chce wejść do pliku profil.php jest zalogowany, np. czy jego sesja istnieje i takie zabezpieczenie powinno być w każdym pliku do którego nie powinien mieć dostępu niezalogowany. Co do bootstrapa to pewnie chodziło oto że strony na bootstrapie są odbierane jako "robione od niechcenia lub złożone z gotowych elementów" bynajmniej z tego co zaobserwowałem na tym forum i (oczywiście każdy ma inny gust) są dość brzydkie, ale to zależy od gustu. 

PS: Mam pytanie kto to tak nazwał? Bo ten żart chyba niezbyt pasuje do strony na której chcesz ubijać interesy :O

YgGXVQY.png

Cześć...

Opublikowano

@James1919
Faktycznie, dzięki za wyłapanie tego błędu. A cóż, skin jak skin :D. Ja go tak nie nazwałem, name tagi przeważnie mają jakieś lekko "rąbnięte" nazwy, żeby urozmaicić grę. Jeżeli masz jakiegoś skina i chcesz, żeby moja strona lepiej wyglądała to możemy się wymienić  xD

//Edit
Bląd już nie wyskakuje, a na /profil.php bez zalogowania się nie wejdzie ;)

Trochę ludzi wzięło udział, więc może ta strona tak naprawdę nie jest taka zła :/

Opublikowano

Ogólnie to w internetach jest pełno skryptów typu CSGOJackSpot i lepiej by to działało ;) ( Nawet bym w czymś takim pomógł )­

585571426179277855228.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Kawamintai

Sprawdzałeś czy działa ? 

Ja, tak i mi nie pyka :/ Chyba, że coś robię z tym źle, to mi wytłumaczcie ;)

Działa, tylko przeczytaj dobrze dokumentację. Warto też wspomnieć, że musisz poczekać 7 dni, ponieważ przy wejściu na Steam z innego komputera blokuje się handel.

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Ogólnie strona, wygląda fajnie, gdybyś jednak zrobił coś innego niż dotychczas jest spotykane w internecie było by jeszcze lepiej, np.: otwieranie skrzynek. Na jakiej zasadzie by to wyglądało ? Dajesz skin np.: o wartości 1 euro, suma tego skina jest warta np.: klucza vanguard, (to tylko przykłady) po całym przebiegu przechodziło by się do otwierania skrzynek i np wylosowany skin to...., oczywiście zamiast kosy dać np.: jakiś vabank czyli gromadzoną sumę. Nigdzie jeszcze takiej strony nie widziałem a na pewno by każdy z niej korzystał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...