Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wychodzić z lobby?

Looken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto, może przy okazji nauczysz się lepiej grać jakąś postacią. Może polubisz tą linię. Jak wiadomo uczymy się na własnych błędach więc jeśli teraz Ci nie będzie szło to może następnym razem. Cierpliwość kluczem do challengera.

gnYrBkB.png

Opublikowano

­Nigdy nie wychodzi się tylko z tego powodu, że ktoś zabrał Ci linię. Nie zawsze jesteś najlepszą osobą w lobby, więc ktoś może poprowadzić grę za Ciebie. Dodatkowo grając tylko na 1 linii praktycznie nic nie potrafisz, a umiejętność grania na kilku pozycjach zawsze jest porządana.

Opublikowano

@piotr11104

pół godziny temu

ja: Support

sojusznik: supp or troll

ja: Let me support

sojusznik: ok troll

I ostatecznie dałem mu grać na tym suppie, skończył braumem 0/8/2 i przegraliśmy przez niego grę bo nafeedował bota.

O to mi dokładnie chodzi ktoś chce grac na suppie i wychodzi na to ze nie potrafi...

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

@piotr11104

pół godziny temu

I ostatecznie dałem mu grać na tym suppie, skończył braumem 0/8/2 i przegraliśmy przez niego grę bo nafeedował bota.

O to mi dokładnie chodzi ktoś chce grac na suppie i wychodzi na to ze nie potrafi...

Sprawdzaj jego op.gg. Jeśli gra słabo to dodge, jeśli dobrze to zostawaj ;)

Opublikowano

@Kacki

Dzięki za radę, postaram się tego trzymać.

@piotr11104

Nie po to trenowałem przez 3 miesięce, nie po to grałem tylko jedną postacią żeby ją opanować do perfekcji żeby jakieś "nooby" zabrały mi linie i przegrały ją jako pierwszą...

Opublikowano

Nie po to trenowałem przez 3 miesięce, nie po to grałem tylko jedną postacią żeby ją opanować do perfekcji żeby jakieś "nooby" zabrały mi linie i przegrały ją jako pierwszą...

Perfekcji.  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Nie zawsze Ty jesteś najlepszy w swojej drużynie. Jest 1292873 osób lepszych od Ciebie, a granie na jednej linii nie zagwarantuje Ci golda+. ;) Po za tym nie wiem, ale to trzeba mieć wielkiego pecha, żeby ktoś Ci supporta picknął sprzed nosa. 

Opublikowano

@Karyvlea

Napisałem że opanowałem linie do perfekcjii a nie całą grę, więc nie jestem najlepszym graczem w drużynie ale obstawiam że na supportowaniu raczej będę najlepszy w swoim aktualnym teamie, bo wątpie że ktoś w goldzie/silverze zna się dobrze na supportowaniu, o i tak o dziwo mam takiego pecha i to już około przez 20 gier, ciągle ktoś chce wziąć supporta ale prawie zawsze przegrywa linie.

Opublikowano

Hej, czy warto grać dalej rankeda gdy ktoś picknie ci linię na której grasz najlepiej, czy lepiej wyjść jeszcze w lobby?

Jak ktoś zajmuje Ci linię to pół biedy. Ale nieraz już w lobby widać, że po prostu nie dobrało Ci zbyt mądrej drużyny. Wtedy akurat imo warto wyjść z lobby.

Też mainuję supporta i grając rankedy przez 40 gier tylko raz ktoś się rzucił na tą linię.  :rolleyes: Nie mów, że raczej będziesz najlepszy, bo to myślenie jakiegoś narcyza. Jak Ci tak źle, że ktoś Ci suppa zajmuje to wyjdź z lobby i tyle, ale wcześniej sprawdź swojego sojusznika, bo może się jednak okazać, że wcale taki zły nie jest.

@Karyvlea Może nie być zły. Ale jak autor tematu potrafi grać tylko na jednej pozycji to faktycznie chyba lepiej jest wyjść z lobby i stracić tylko 3 pkt zamiast 20.

giphy.gif

Opublikowano

@Karyvlea

Napisałem że opanowałem linie do perfekcjii a nie całą grę, więc nie jestem najlepszym graczem w drużynie ale obstawiam że na supportowaniu raczej będę najlepszy w swoim aktualnym teamie, bo wątpie że ktoś w goldzie/silverze zna się dobrze na supportowaniu, o i tak o dziwo mam takiego pecha i to już około przez 20 gier, ciągle ktoś chce wziąć supporta ale prawie zawsze przegrywa linie.

Też mainuję supporta i grając rankedy przez 40 gier tylko raz ktoś się rzucił na tą linię.  :rolleyes: Nie mów, że raczej będziesz najlepszy, bo to myślenie jakiegoś narcyza. Jak Ci tak źle, że ktoś Ci suppa zajmuje to wyjdź z lobby i tyle, ale wcześniej sprawdź swojego sojusznika, bo może się jednak okazać, że wcale taki zły nie jest. 

Opublikowano

@Karyvlea Ehh czyli to tylko ja mam zawsze takiego pecha co do doboru sojuszników i nie chodzi mi o to czy grają dobrze czy nie, tylko jakim champem chcą grać :/, no nic każdy przez to piekło musi przejść ale jeszcze kiedyś pokaże co te op gówno potrafi.

Opublikowano

gra > linia

swoja droga nie ma sensu mainowac jednej postaci:

jestes last pickiem, wyaminowałęs anke AnnieBot, GGAnnie20Surr, Annie420 itd

masz team z wykurwionym engejdzem jakas seżuani malafut na topie, assasyn ad na miedzie talon czy coś

> pikujesz anke, postać tylko do engage, z dobrym burstem na linii i papierowa

> jedyne co masz do protektu adc to śmieszny tibbers który gunwo zrobi enemy olafowi/irelii 

jak juz mainujesz suppa to cos co jest zawsze op thresh/janna/morgana

ale jeżeli byłbyś wymasterowany w jednej z tej postaci to ponizej platyny 3 bym Cie nie widział

Nie mów, że raczej będziesz najlepszy, bo to myślenie jakiegoś narcyza

jak jest pewien że przez swój błąd nie wywali linii to czemu ma tak nie mówić? 

a no i autor:

pick order, ucz sie grac na innych liniach

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@piotr11104

pół godziny temu

Wydaje mi się, że są to zazwyczaj gracze, którzy myślą, iż support "nic nie musi robić". Tylko postawi warda i tyle, team resztę zrobi lub po prostu taki gracz miał złą grę/dzień. Nie graj tylko jedną postacią (zwłaszcza na supporcie, zbanują Ci lub przeciwnik wybierze i co?). Mainuję supporty i płaczę, gdy widzę w moim teamie (kogoś innego - sojusznika), jak nim gra, suppkiem (zero wardów, totalny brak zgrania na bocie, zero pomocy w tf, flejm, afk, trolowanie). Nawet przedwczoraj w nocy grając rankedy miałam supporta, który od początku gry "płakał", a potem afczył, tylko pisał (flejm na team) i od czasu do czasu poruszył się. Jeżeli chcesz "solo" wygrać, to mainuj mida/topa/jungle. Supportem wcale nie jest kolorowo, gdy nie ma się zgranego teamu, a bardziej możesz wesprzesz zespół grając wytrzymałą postacią z dmg (Riven, Irelia, itd...) lub graj duo  :) 

Opublikowano

@frectus

U mnie jakoś jest inaczej co 2-3 grę ktoś pickuje supporta i czasami mu wychodzi no muszę przyznać, ale coraz częściej zdarzają się sytuację że przegrywają linie jako pierwsi i gdy jestem junglerem staram się im pomagać, gdy już zdobędą double killa dzięki mnie to i tak przegrywają linie bo przeciwnicy mieli lepszą farmę, zazwyczaj w niskich ligach nikt nie potrafi farmić, ale żeby mieć 60 farmy w 25 minucie? Jeszcze jako adc? No proszę was to nie jest normalne, ale nie zmieniajmy tematu, już i tak się tutaj chaos zrobił, u mnie problem jest taki że ja chcę grać tylko supportem, chcę dojść do wyższej ligi grając tylko i wyłącznie supportem, uczyłem się sporo czasu jak tym grać, zawsze stawiam wardy, zawsze piszę ss na chacie i pinguje gdyby ktoś mnie zmutował, praktycznie zawsze mój adc ma firstblooda gdy przeciwnicy nie potrafią grać przeciwko tej postaci, potrafię oczywiście wykorzystać ten potencjał i stealujemy smoka z sojuszniczym junglerem.

Tyle w temacie, może nie jestem najlepszym graczem w lolu, może i przede mną jeszcze długa droga, ale chcę tą drogę przejść grając jako support.

Temat do zamknięcia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...