Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CKgyOuJVAAAvjye.jpg

Typ:  TV

Ilość odcinków:  24

Gatunek: Akcja, fantasy, przygodowy

Tematyka: Magia, potwory, równoległy wszechświat, wojsko

Status:  Nadawany

Typ widowni:  Seinen

Rok produkcji: 2015

Wiek widowni: 16+

Opis:

Pewnego sierpnia 21 wieku, w tokijskim dystrykcie Ginza pojawiają się wrota do innego świata. Wychodzą z nich dziesiątki potworów i fantastycznych istot, zamieniając Tokio w krwawe piekło. Do akcji natychmiast wkraczają Japońskie Lądowe Siły Samoobrony spychając stworzenia z powrotem do „Bramy”. Aby umożliwić negocjacje między wymiarami oraz przygotować się na ewentualne przyszłe bitwy, JLSS wysyła na drugą stronę portalu specjalny oddział rozpoznawczy dowodzony przez Youjiego Itamiego, 33-letniego oficera będącego otaku. W trakcie rekonesansu natykają się oni na wioskę pustoszoną przez smoka. Kiedy docierają na miejsce, znajdują elfkę, która przeżyła atak. Dziewczyna postanawia przyłączyć się do drużyny i razem z żołnierzami przemierzać ziemie tego nowego i nie zawsze przychylnego im świata.

(zapożyczone z: http://animezone.pl)

Myślę, że to anime jest godne naszej uwagi. Szczerze powiedziawszy, dość sceptycznie podchodziłem do tej serii. Ale cieszę się, że obejrzałem ten 1 odcinek. Wielkim plusem dla tej serii jest kreska, która cieszy oko, a zarazem umila czas podczas oglądania. Nie wiem jak wy, ale mi strasznie szybko mijają odcinki. Nie było takiego odcinka bym się nudził. A to wszystko ze wględu na głownego bohatera. Myślę, że trudno byłoby go nie polubić. Mimo, że sprawia wrażenie nie rozgarniętego, potrafił i pewnie zrobi to nie raz, nas zaskoczyć. Oraz jest otaku. Tak naprawdę, dużą rolę odgrywają tutaj sami bohaterowie oraz ich relacje pomiędzy nimi. Mam tu na myśli, naszą czwórkę: Rory, Itami, Lelei la, Tuka Luna oraz podwładni Itamiego. Twórcy znajdują czas by w jendym odcinku zmieścić trochę luźnej atmosfery z wątkami fabularnymi. Jest to pozycja wyróżniająca się z ostatnich sezonów (zima 2014, wiosna'15 oraz obecne lato). Dodam, że anime jest na podstawie Novelki (kótra, podobno jest krwawsza). Na pewno obejrzę do końca. 

gfgdf

Opublikowano

Anime mnie zadziwilo, poniewaz zostalo zrobione lepiej niz manga co nie czesto sie zdaza. W takim tempie jak sie rozwija to przescignie w fabule mange przetlumaczona na ENG.

Opublikowano

Dokładnie, sam to oglądam z tygodnia na tydzień już bez większych emocji jako że znam spojlery, ale jest to niewątpliwie jedna z njalepszych ekranizacji tego sezonu bo jest lepsza od mangi (fabuła leci tak samo, wszystko ok, a dodać ulepszoną kreskę miodzio)

/Teraz tylko czekać na pokaz&formę naszej loli :D

Opublikowano

wlasnie przestalem ogladac na 5 odcinku bo jakos nie mialem czasu, ale po postach kolegow wyzej to chyba wracam do tego nawet w tej chwili ;)

Opublikowano

­@Hemingway

Początek anime był taki mizerny, ale im dalej, tym lepiej. Ostatni 8 odcinek był zacny. Polecam ;)

Większość anime z tego sezonu, które oglądam, mi się tak samo podoba ^^
Opublikowano

Zaczynając anime miałem za sobą kilkanaście rozdziałów mangi więc wiedziałem czego się spodziewać i się nie zawiodłem, nie nudzi, kreska nie przeszkadza, oprawa muzyczna też zła nie jest a że nie jestem jakoś szczególnie wybredny ogląda się to przyjemnie :)

12038566_974765759232972_778992918771970

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ocena 1 sezonu: 9? /10

2 odcinek z 2 sezonu. Moment, w którym

Zolzal dostaje wpier***

bezcenny :3 

Opublikowano

­@"Pitbull !"

Po ang. tym razem. Po pl jeszcze na żadnych łonlajnach nie ma + animesub też nie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

3 odcinek:

No i zaczęła się zabawa

w dom. Ciekawe jak to jest mieć córkę starszą od siebie xD

Coś czuję, że 2 sezon > 1 sezon.

4 odcinek zapowiada się zacnie bo

pojawi się smoczek

// EDIT

@"Pitbull !"

Napisałem, że 2 sezon będzie lepszy xD

­

Opublikowano

Manga była raczej wysokich lotów, więc trudno żeby anime spadło ze zwycięskich torów.

Przyczepię się natomiast do opisu, a mianowicie do tego..

33-letniego oficera będącego otaku

Wiem, że cytat z dupy, ale czy to wam nie przypomina kogoś z naszego forum? :

417711489342956987022.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak więc to już koniec - wyszedł właśnie ostatni odcinek Gate'a. 

Wg. mnie druga część była nieco gorsza od pierwszej. Nie mam specjalnie jakiś wielkich przemyśleń co do tego tytułu, oglądało się dobrze. Jedne odcinki były gorsze, drugie lepsze. Jak to się mówi "fajnie było, ale się skończyło" xD.

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

­Pierwsze odcinki drugiego sezonu były dobre. Późniejsze takie sobie, jakiś fajny moment się trafił. 11 ep i ta strasznie szybka akcja :( Dużo tutaj scen było do przewidzenia. Dobrze się oglądało, ale mogło być znacznie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...