Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer. Kilka pytań typowego nowicjusza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań dotyczących prywatnych serwerów. Patrząc na tematy w tym dziale wypowiadają się osoby, które już jakieś pojęcie mają. Jeśli bym chciał kiedyś postawić serwer to mam pytania ;)

1. Czy może mi ktoś na tzw. "chłopski rozum" czy się różni - "game 40k" "source" itp. ? ew. na czym to polega?
2. Jeśli bym chciał zrobić własne pliki serwerowe to na czym się wzorować? Chodzi o to, że chciałbym serwer z max. lvl np. 120, by móc z czasem z łatwością zwiększyć to do np. 130, następnie 150 itd. :)
3. Jak wygląda kwestia prawna, jeśli bym chciał postawić taki prywatny serwer? ;>

Aktualnie tyle. Jeśli sobie coś przypomnę to dopiszę :)

Opublikowano

1. Game to jest skompilowane source, w której nie możesz za bardzo edytować tak jak chcesz, a musisz opierać się na difach/libach. A w ''source'' masz otwary kod z którym robisz co chcesz.

2. To zależy, jeżeli jesteś kompletnym nowicjuszem to najlepiej zaczać od jakiejś podstawki np. od Terenzo http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

3. Jeżeli stawiasz serwer i odporwadzasz za niego podatki (dzialałnośc gosp.) to nic Ci za bardzo nie mogą zrobić, nie było przypadków w Polsce(chyba tylko 1 czy 2 na swiecie) ze serwer został zamknięty bo pliki nie należą do autora.

Opublikowano

Jeśli dorwałbym "czysty" Source ( większość plików jest już ogarniętych przez kogoś, a zależało by mi na dosłownie czystym :D ) jest szansa na to, że zrobię serwer tak jak ja chcę krótko mówiąc? Wybaczcie, że piszę takie pytania, ale dosłownie chciałbym mieć to wytłumaczone na "chłopski rozum" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...