Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 10k za taką obudową ...

Mr.Madness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, możecie mi złożyć PC do 10k z taką obudową ?

http://www.morele.net/obudowa-king-mod-services-nzxt-phantom-820-big-tower-matowa-czarna-wyciszona-geck-174-667748/

- Najlepiej żeby były wszystkie bajery, czyli mogą być dodatkowe chłodzenia itp.

Edit

Dodajcie do koszyka oczywiście montaż + windowsa 8.1 (bez instalacji).

Edit 2

- Jaki posiadasz budżet na kupno?
10.000 tys. zł.
- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?
RAM: Crucial Ballistix 8GB
Dysk: Western Digital Caviar Blue 1TB
Karta Graficzna: XFX R9 280X (3GB DDR5)
Procesor: Intel CORE i5-4460 3.20GHz
Zasilacz: XFX Pro Series TS550W
Obudowa: Zalman R1 (czarna)
Płyta Główna: MSI B85-G43
- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?
Wszystko, czyli gry na najwyższym poziomie.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?
Głównie do gier takich jak: GTA V, DayZ Standalone, BF4 i Wiedźmin 3  
- Czy komputer będzie rozbudowywany?
Może w przyszłości.
- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?
Jak najszybciej.
- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).
Jedynie proszę dodać do koszyka Windowsa 8.1 (bez instalacji) jak i montaż PC. Resztę mam zamiar dokupić osobno, według własnego gustu.
- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)
Myślę że nie będzie takiej potrzeby, ale jeżeli istnieje taka możliwość to czemu nie.
- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?
Wydajność i cisza.
- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)
1920x1080 Full HD
- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.
Brak.
Opublikowano

10k za komputer do grania?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

10k za komputer do grania?

Cena do 10k, proszę czytać ze zrozumieniem.

Jeżeli nie chcesz mi pomóc, to proszę nie spamić w temacie.

Post oczywiście został zgłoszony jako spam. 

Opublikowano

Uważaj aby ktoś Twojego postu nie potraktował jako spam. Bym nie chciał pomóc to bym temat olał. Jeśli chcesz do 10k to aktualny jest dobry.

W czym Ci nie wystarcza obecny? Kupowałeś go na początku sierpnia więc niemal nowy sprzęt. Sprzedajesz go? Nie bierzesz pod uwagę modernizacji? Bo to chyba najrozsądniejsze wyjście wg mnie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Uważaj aby ktoś Twojego postu nie potraktował jako spam. Bym nie chciał pomóc to bym temat olał. Jeśli chcesz do 10k to aktualny jest dobry.

W czym Ci nie wystarcza obecny? Kupowałeś go na początku sierpnia więc niemal nowy sprzęt. Sprzedajesz go? Nie bierzesz pod uwagę modernizacji? Bo to chyba najrozsądniejsze wyjście wg mnie.

@Amperoo_PL

Nikt nie potraktuje mojego postu jako spam ponieważ odpowiedziałem na twoją bezsensowną odpowiedz w temacie.

Jeżeli byś chciał pomóc, to byś pomógł od razu w pierwszym poście bez prowadzenia zbędnej dyskusji.

Wówczas jeżeli mam ochotę, mogę zakupić kolejny PC, żyjemy w wolnym kraju, więc z moimi pieniędzmi mogę robić to co mi się żywnie podoba.

PC który zakupiłem na początku sierpnia jest bardzo dobry, lecz chce czegoś więcej.

Nie mam zamiaru go modernizować osobiście ponieważ kompletnie się na tym nie znam, dla tego chcę kupić cały PC do 10.000 tys. zł. tak jak napisałem w temacie.

Tłumaczenie się dlaczego chce to zrobić chyba nie ma sensu, tak jak pisałem, mogę robić i kupować co mi się żywnie podoba.

Szczerze mówiąc liczyłem na pomoc od strony ''Zaufanej osoby'' lub też użytkowników, ale chyba będę musiał jej poszukać gdzie indziej. 

Opublikowano

@Amperoo_PL

Nikt nie potraktuje mojego postu jako spam ponieważ odpowiedziałem na twoją bezsensowną odpowiedz w temacie.

Jeżeli byś chciał pomóc, to byś pomógł od razu w pierwszym poście bez prowadzenia zbędnej dyskusji.

Wówczas jeżeli mam ochotę, mogę zakupić kolejny PC, żyjemy w wolnym kraju, więc z moimi pieniędzmi mogę robić to co mi się żywnie podoba.

PC który zakupiłem na początku sierpnia jest bardzo dobry, lecz chce czegoś więcej.

Nie mam zamiaru go modernizować osobiście ponieważ kompletnie się na tym nie znam, dla tego chcę kupić cały PC do 10.000 tys. zł. tak jak napisałem w temacie.

Tłumaczenie się dlaczego chce to zrobić chyba nie ma sensu, tak jak pisałem, mogę robić i kupować co mi się żywnie podoba.

Szczerze mówiąc liczyłem na pomoc od strony ''Zaufanej osoby'' lub też użytkowników, ale chyba będę musiał jej poszukać gdzie indziej.

A najlepiej na forum benchmark   ;) swoją drogą z dość dużą ilością wolnego hajsu też możesz sobie kupić kilka monitorow, chyba że to już masz

Opublikowano

Szczerzs, to jak masz do dyspozycji 10k, to pewnie myślałeś o sli. Jeśli dałoby się zmieścić, a pewnie tak, to 2x980ti by się po prostu marnowało w fullhd. Chyba że chcesz się na 1440p/4k przenieść. Chociaż za dużej wiedzy też nie posiadam :D

Opublikowano

A najlepiej na forum benchmark ;) swoją drogą z dość dużą ilością wolnego hajsu też możesz sobie kupić kilka monitorow, chyba że to już masz

BENCHAMRK XDDD tam mu wcisna nieistniejące fury x bo w ich teście wyszło wydajniej XDDD nieeee

http://www.morele.net/inventory/info/gF2Nx9/

nie wiem czego tu brakuje, powinno dzialac XDD

za drogo? wywal jedna karte, problem solved

a, wywal obudowe bo zapomnialem XDD

hdd tez

­

Opublikowano

BENCHAMRK XDDD tam mu wcisna nieistniejące fury x bo w ich teście wyszło wydajniej XDDD nieeee

http://www.morele.net/inventory/info/gF2Nx9/

nie wiem czego tu brakuje, powinno dzialac XDD

za drogo? wywal jedna karte, problem solved

a, wywal obudowe bo zapomnialem XDD

hdd tez

Ja was nie rozumiem, szukam profesjonalnej pomocy a widzę tylko wpisy szczeniaków z gimbazy.

Skoro bawi cię moje zapytanie odnośnie sprzętu, to po co mi tutaj spamujesz ? widzę że złożenie tego zestawu zajęło ci max. 2 min.

Nie dość że wszystko jest chaotycznie do siebie dobrane, to można stwierdzić że nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD TOP KEK

Nie wiem gdzie ty widziesz chaotycznie złożony zestaw, jest kilka błędów (wywalić budę bo takiej nie chcesz i hdd bo już masz, no chyba, że cały zestaw i nic ze starego nie przerzucasz, dorzucić do lepszego psu), ale one są proste do wyłapania i do poprawki

Więc nie wie czego ty oczekujesz? Zamknij ryj, wyjdź z tego forum, ktoś ci próbuje pomóc z większą wiedza od ciebie a ty tym najzwyczajniej gardzisz

Z takim podejściem to nigdy nie otrzymasz zestawu

elo

PS: tak bawi mnie to bo nie potrafisz na najzwyklejsze pytania odpowiedzieć, uważasz się za niewiadomo kogo któremu trzeba jak najszybciej pomóc bo tak XDD śmieszne

czekam na post typu "twój post został zgloszony" XDDDDDDDDDDDDDDDDD

najlepiej za chęć pomocy zwyzywac od idiotów

­

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD TOP KEK

Nie wiem gdzie ty widziesz chaotycznie złożony zestaw, jest kilka błędów (wywalić budę bo takiej nie chcesz i hdd bo już masz, no chyba, że cały zestaw i nic ze starego nie przerzucasz, dorzucić do lepszego psu), ale one są proste do wyłapania i do poprawki

Więc nie wie czego ty oczekujesz? Zamknij ryj, wyjdź z tego forum, ktoś ci próbuje pomóc z większą wiedza od ciebie a ty tym najzwyczajniej gardzisz

Z takim podejściem to nigdy nie otrzymasz zestawu

elo

PS: tak bawi mnie to bo nie potrafisz na najzwyklejsze pytania odpowiedzieć, uważasz się za niewiadomo kogo któremu trzeba jak najszybciej pomóc bo tak XDD śmieszne

czekam na post typu "twój post został zgloszony" XDDDDDDDDDDDDDDDDD

najlepiej za chęć pomocy zwyzywac od idiotów

Nie będę z tobą dyskutował ponieważ po twojej pisowni gdzie nawet nie potrafisz składać zdań, widzę że mam do czynienia z trollem których pełno jest na MPC.

Skoro sugerujesz mi że masz większą wiedzę niż ja, to dlaczego tak chaotycznie złożyłeś zestaw.

Tak jak napisałem, mam dość pisania z takimi osobami jak ty, które w przyszłości będą robiły przy łopacie.

Proszę o zamknięcie tematu, osoby zainteresowane złożeniem mi koszyka proszę pisać na PW.

Jeżeli ktoś mi złoży porządny zestaw, może liczyć na nagrodę.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...