Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z panelem SMS - komenda na nadanie komuś rangi.

eXquiy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam pewien problem z panelem SMS na swojej stronie. Mianowicie działa prawidłowo ( chyba ) lecz mam problem z pewną komendą, a dokładnie z nadaniem komuś VIPA.

$Data = $Rcon->Command( "setrank %GRACZ% Vip 30d" );

Po podaniu Nicku oraz Kody sms oraz akcepracji, wyskakuje mi komunikat: Transakcja przebiegła pomyślnie! , lecz niżej wyskakuje mi komunikat : Unknown command: Type "help" for Help.

Po czym nie otrzymuję rangi na serwerze. Po podaniu innej komendy "day pora dnia zmienia się w grze lecz wciąż wyskakuje ten sam komunikat. W konsoli mam coś takiego :

Rcon connection from: /[ip serwera]

Rcon issued server command: /day

Przy próbie nadania VIPA nie wyskakuje : Rcon issued server command", tylko samo połączenie Rcon. Czy coś robię źle ?? Może mi ktoś pomóc ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmcblui323 i @2up no prosze was ... :D

Przecież wiem że muszę mieć te pluginy, bez tego nie robiłbym testów panelu sms.. Chodzi o to że nie wiem jak mam napisać tą komendę, : setrank %GRACZ% VIP 30d, chodzi mi o to %GRACZ% - nie działa tak jak powinno, i nie wiem czy powinienem tam wstawic $nick, %NICK%, $gracz %GRACZ% etc etc. Same plg : azrank i Vault działają jak należy, nie mam z nimi żadnych problemów.

Tutaj kawałek kodu ze sklepu :

<form method="post">
<p style="text-align:  center; font-family: Verdana; font-size: 14px;">
Nick :
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; border: 1px solid #e3e3e3; font-family: Tahoma;" /><br />
Kod : 
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; margin-left: 2px; margin-top: 5px; border: 1px solid #e3e3e3;" /><br /><br /><br />
<input type="submit" name="ok" value="Gotowe" style="background-color: #3d3d3d; color: #ebebeb; width: 144px; height: 30px; border: none;"/>
</p>
</form>

<?php    
    if(isset($_POST['ok'])) {
        if(empty($_POST['kod'])) {
            echo '<br /><br /><br /><b><center><div class="zwrotny" style="padding: 10px; background-color: #404040; color: #fff; font-family: Tahoma; font-size: 12px;">Wprowadz kod zwrotny !</div></center></b>';
        } else {
            $status = getStatus('http://profitsms.pl/check.php?apiKey='.$apiKey.'&code='.$_POST['kod'].'&smsNr='.$numer,'r'); 
            $raport = explode('|', $status); 

switch($raport['0']) {  
            case 1: 

echo '<br /><br /><br /><b><center><div class="zwrotny" style="padding: 10px; background-color: #98c250; color: #fff; font-family: Tahoma; font-size: 12px;">Transakcja przebiegła pomyślnie !</div></center></b>';
   define( 'MQ_SERVER_ADDR', 'ukryte' ) ; 
define( 'MQ_SERVER_PORT', 'ukryte' ); 
define( 'MQ_SERVER_PASS', 'ukryte' ); 
define( 'MQ_TIMEOUT', 2 );
require 'rcon.php'; 

try
{
$Rcon = new MinecraftRcon;

$Rcon->Connect( MQ_SERVER_ADDR, MQ_SERVER_PORT, MQ_SERVER_PASS, MQ_TIMEOUT );
$Data = $Rcon->Command( "setrank %GRACZ% VIP 30d" );
$Data = $Rcon->Command( null );
if( $Data === false )
{

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmcblui323 i @2up no prosze was ... :D

Przecież wiem że muszę mieć te pluginy, bez tego nie robiłbym testów panelu sms.. Chodzi o to że nie wiem jak mam napisać tą komendę, : setrank %GRACZ% VIP 30d, chodzi mi o to %GRACZ% - nie działa tak jak powinno, i nie wiem czy powinienem tam wstawic $nick, %NICK%, $gracz %GRACZ% etc etc. Same plg : azrank i Vault działają jak należy, nie mam z nimi żadnych problemów.

Tutaj kawałek kodu ze sklepu :

<form method="post">
<p style="text-align:  center; font-family: Verdana; font-size: 14px;">
Nick :
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; border: 1px solid #e3e3e3; font-family: Tahoma;" /><br />
Kod : 
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; margin-left: 2px; margin-top: 5px; border: 1px solid #e3e3e3;" /><br /><br /><br />
<input type="submit" name="ok" value="Gotowe" style="background-color: #3d3d3d; color: #ebebeb; width: 144px; height: 30px; border: none;"/>
</p>
</form>

<?php    
            echo '<br /><br /><br /><b><center><div class="zwrotny" style="padding: 10px; background-color: #404040; color: #fff; font-family: Tahoma; font-size: 12px;">Wprowadz kod zwrotny !</div></center></b>';
        } else {
            $status = getStatus('http://profitsms.pl/check.php?apiKey='.$apiKey.'&code='.$_POST['kod'].'&smsNr='.$numer,'r'); 

switch($raport['0']) {  
            case 1: 

echo '<br /><br /><br /><b><center><div class="zwrotny" style="padding: 10px; background-color: #98c250; color: #fff; font-family: Tahoma; font-size: 12px;">Transakcja przebiegła pomyślnie !</div></center></b>';
require 'rcon.php'; 

try
{

$Data = $Rcon->Command( "setrank %GRACZ% VIP 30d" );
if( $Data === false )
{

"setrank %GRACZ% VIP 30d" Powinieneś zastąpić %GRACZ% z nickiem gracza, czego nie robisz w powyższym kodzie :)

Opublikowano

@#Xierip naprawdę ? ... 

Czy ty wgl wiesz o co mi chodzi ?? Wiem że gdy jestem na serwerze nadaję komuś rangę wpisując np: setrank eXquizy VIP 30d, ale nie mogę wpisać tej komendy z nickiem na stronie ponieważ za każdym razem gdy ktoś kupi vipa to komenda wysłana przez konsolę da VIPA graczowi eXquizy... Rozumiesz teraz ??

Chodzi tu o to, że nie wiem jak "wywołac" nick osoby kupującej VIPA z pola "Nick".

Opublikowano

Ale Xierip dobrze ci napisał..

Nick :
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; border: 1px solid #e3e3e3; font-family: Tahoma;" /><br />
Kod : 
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; margin-left: 2px; margin-top: 5px; border: 1px solid #e3e3e3;" /><br /><br /><br />

Oba inputy o tej samej nazwie.. daj

Nick :
<input type="text" name="nick" style="width:  150px; height: 20px; border: 1px solid #e3e3e3; font-family: Tahoma;" /><br />

Nastepnie pobierasz i masz nick ..

$Data = $Rcon->Command( "setrank ".$nick." Vip 30d" );

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano

@vertipl chyba idzie to w dobrą stronę ale - nie dostalem VIPA na serwerze ( jestem zalogowany ) a w konsoli wywala mi błędy :

at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer$1.evaluate(MinecraftServer.java:858) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.util.Waitable.run(Waitable.java:24) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:587) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:541) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:453) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: Null or empty name passed! Name must not be empty
        at ru.tehkode.permissions.PermissionManager.getUser(PermissionManager.java:110) ~[?:?]
        at net.milkbowl.vault.permission.plugins.Permission_PermissionsEx.getPlayerGroups(Permission_PermissionsEx.java:191) ~[?:?]
        at pl.azpal.azrank.permissions.AZVaultAdapter.getPlayersGroups(AZVaultAdapter.java:34) ~[?:?]
        at pl.azpal.azrank.AZRank.SetRank(AZRank.java:579) ~[?:?]
        at pl.azpal.azrank.AZRank.onCommand(AZRank.java:246) ~[?:?]
        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.6.4-R2.0-21-gcf51e92-b2938jnks]
        ... 11 more

Opublikowano

Pisałem żebyś pobrał nick. ;/

Masz kod:

<form method="post">
<p style="text-align:  center; font-family: Verdana; font-size: 14px;">
Nick :
<input type="text" name="nick" style="width:  150px; height: 20px; border: 1px solid #e3e3e3; font-family: Tahoma;" /><br />
Kod : 
<input type="text" name="kod" style="width:  150px; height: 20px; margin-left: 2px; margin-top: 5px; border: 1px solid #e3e3e3;" /><br /><br /><br />
</p>
</form>

<?php    
        } else {
//////////////// pobierasz nick
            $nick = $_POST['nick'];
/////////////////////////////////////

switch($raport['0']) {  
            case 1: 

require 'rcon.php'; 

try
{

$Data = $Rcon->Command( "setrank $nick VIP 30d" );
if( $Data === false )
{

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano

@vertipl jesteś moim mistrzem :D działa i śmiga, tylko ciągle pod tym : Transakcja przebiegła pomyślnie mam Unknown command - mimo to vipa daje na serwerze. To unknown command nie bierze się z tego że w konsoli mam 

rcon connection from: /mojeip

hmm ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...