Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście na takim serwerze? Połączenie EasyHC z elementami RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w planach zrobienie serwera EasyHC. Wojny gildii, dopasowany drop itp. Mam w planach dodać także przedmioty przypominające trochę te z RPG, mianowicie różdżki, eliksiry jak z wiedźmina. Będzie je można wygrać na eventach i są jednorazowe. Przykładowo, wygrywamy na evencie eliksir KOT. Po użyciu dostajemy na chacie informacje o użyciu eliksiru i na 2 minuty otrzymujemy bonus w postaci widzenia w ciemności. Jest też kilka rodzajów jednorazowych różdżek.Przykładowo wygrywamy na evencie 2 różdżki. Z 1 można wystrzelić kulę ognia, a druga rzuca odpalonym tnt.

Czy ktoś chciałby zagrać na takim serwerze?

Przykład eliksiru:

2f742ddcef87.png

f999377a5df9.png
Gość treekt_ovie
Opublikowano

Pomysł Fajny, zagrał bym na takim serwerze gdyby był dopracowany ;)

zwykle kończy się na pomysłach xD

Opublikowano

Grałbym gdyby nie była to klepa na 64 koxy i silki 2 :) SPawn musiałby być dośc ładny oraz dobrze dobrane pluginy!

Silki 2 są zablokowane a na koxy mamy własny crafting ;) Spawn jest mały ale myślę że w miarę ładny, budowałem go sam. Co do pluginów i skryptów, myślę że są w miarę dobrze dobrane no ale wszystko wyjdzie po starcie :P

Pomysł Fajny, zagrał bym na takim serwerze gdyby był dopracowany ;)

zwykle kończy się na pomysłach xD

Myślę że serwer jest w miarę dopracowany, jednak robię go sam i przydałaby się osoba która oceniłaby wszystko przed startem i wytknęłaby mi ewentualne niedociągnięcia :)

Opublikowano

Połączenie trybu łatwego harcore + RPG, jest dla mnie dziwne. Według mnie robisz RPG, albo EasyHC.
Więc ja proponowałbym nie łączyć tych 2 trybów.

Jeśli możesz wypowiedz się tutaj: <klik>, z góry dziękuje :3

Opublikowano

Połączenie trybu łatwego harcore + RPG, jest dla mnie dziwne. Według mnie robisz RPG, albo EasyHC.

Więc ja proponowałbym nie łączyć tych 2 trybów.

To nie jest łączenie 2 trybów, dodałem tylko kilka takich elementów celem nie upodobnienia tego do RPG, a urozmaicenia rozgrywki ponieważ EasyHC normalne mogą się nudzić.

Ja nie wieże ty hyba nie wiesz co to znaczy RPG

I nie, nie wypali serwer

Czemu miałby nie wypalić? Wiem dobrze co to RPG, tutaj dodane są tylko malutkie elementy tego celem urozmaicenia rozgrywki.

I "nie wierze" a nie "nie wieże" ;)

Opublikowano

Hmm, połączenie trybu EasyHC z elementami trybu RPG jest nawet pomysłowe i dobre, ale nie dla Wszystkich graczy. Ja myślę, że jeśli zrobiłbyś ten serwer porządnie i dopracowanie, to z powodzeniem pozytywnej reklamy mogłoby zagościć trochę graczy na serwer, jeżeli tryb by im się spodobał. 

Opublikowano

Mnie dziwi jedno, po co grać na easy survival, jak mozna na serwerze pvp z gildiami?

Pomysł ciekawy, ale to nie oznacza że graczom się spodoba, polscy gracze są wybredni, niestety...
Tak samo jak z 1.8, nie wiem co jest z nim nie tak.

Opublikowano

Na easyhc nikomu, NIKOMU nie bedzie sie chcialo jakis potek na widzenie w ciemosci robic - poza tym bedzie wielki burdel na chacie i z komendami 

Opublikowano

Na easyhc nikomu, NIKOMU nie bedzie sie chcialo jakis potek na widzenie w ciemosci robic - poza tym bedzie wielki burdel na chacie i z komendami 

Tych przedmiotów nie da się zrobić, eliksiry itp są nagrodami eventowymi ;)

­Mogłoby być ciekawie :) Nigdy jeszcze nie grałem na takim serwerze. Proponuję dodać tylko więcej eliksirów, albo np. miotły na których można latać :)

Z miotłami raczej nie wypali, ale dodaliśmy różdżki :) Nad eliksirami cały czas myślimy ;)

Opublikowano

Jesli te itemy beda w eventach - to nic nowego - taki sam serwer easyhc jak inne 

Wiem że nie różni się zbytnio, ale różdżka miotająca kule ognia lub strzelająca piorunami[oczywiście z ograniczeniami użyć] może jednak urozmaicić wojny gildii :)

Opublikowano

Chętnie bym zagrał na takim serwerze. W miarę dobry pomysł, tylko musisz go dobrze zrealizować. Powodzenia :)

Dzięki, serwer jest prawie gotowy, start w czwartek, 27.08 ZAPRASZAM :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...