Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 5000 zł

aisaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- Jaki posiadasz budżet na kupno? 5000 zł 

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? laptop

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? Chcę móc grać w nowe gry. 

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop? W głównej mierze do gier i przeglądania internetu. 

- Czy komputer będzie rozbudowywany? Raczej nie. 

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? W ciągu miesiąca. 

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). Na to mam dodatkowe 2000 zł, na monitor, myszkę, klawiature. Tak więc jakiś dobry monitor do 1000 zł, ew do 1300 jeżeli różnica będzie spora. Ekran 22/24cala. 

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) Raczej nie. 

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? wydajność

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Potrzebuję komputera do gier za 5000 zł. Komputer ma być wydajny, ponieważ mam zamiar na nim grać w najnowsze tytuły. Za dodatkowy 1000-1300 zł chcę monitor, początkowo do 1000zł, ale jeżeli będzie duża róznica w jakości to do 1300 zł. 

Opublikowano

Chcesz monitor 144hz? (wyświetla więcej klatek (144) niż standardowy monitor 60hz)

Ja proponuję coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/aG93j/

8 wątkowy xeon

8gb 2400mhz ramu

gtx970

ładna obudowa z oknem

szybki ssd 250gb

1tb twardziel

w pełni modularny i cichy zasilacz.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeżeli mogę coś doradzić, co do klawiatury mechanicznej to polecam też obejrzeć klawiaturę Tesoro Durandal, lub Tesoro Excalibur. Dobre klawiatury, w dobrej cenie ;)

A co do monitora, to nie widać znacznej różnicy przy 144Hz. Tzn. jest różnica, ale od wielu lat grasz na 60Hz i żyjesz, a ja zamiast inwestować w więcej Hz, wolał bym zainwestować w monitor 21:9. Chodzi tutaj o proporcję, są to nowe, szersze monitory, w praktyce są niesamowicie wygodne, bo możesz mieć monitor 27 cali o wysokości 21 cali (tylko szerszy). W grach (takich jak lol) mają większe pole widzenia, w CS też dają przewagę (choć niby najlepiej grać na 4:3). Koszt takiego monitora to minimum 800zł.

Tutaj masz link do allegro (już wybrana kategoria i rozdzielczość (czyli 2560x1080): http://allegro.pl/monitory-monitory-led-89266?order=d&buyNew=1&a_mask%5B22457%5D%5B524288%5D=524288

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...