Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Thecrims

MrKris7100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w trakcie tworzenia bota do gry TheCrims (www.thecrims.com). Bota piszę w AutoIt na UDF'ie FF.au3 . Bot ma za zadanie robić w kółko rabunki do czasu gdy zabraknie mu energii. Wtedy zaś wchodzi do klubu i tutaj napotkał mnie problem. Bot powinien w tym momencie zarzucać sobie dragi w liczbie takiej by miał 100% energii. Wszystko jest okej - bot wylicza to sobie i uzupełnia pole z liczbą dragów:

$obj_quantity = _FFObjGet("quantity", "name")
_FFObj($obj_quantity, "value", $count)
_FFClick("btn btn-inverse btn-small", "class", 1)

No i naciska guzik potwierdzenia. Lecz w tym momencie gra zwraca komunikat o błędzie null / invalid quantity. Doszłem do wniosku że jest to spowodowane zabezpieczeniem gry? Ponieważ pole input ma klasę która zawiera informacje czy input był klikany, czy jest prawidłowa wartość itp. Niestety bot podczas zmiany wartości value nie zmienia tej klasy. Próbowałem symulować kliknięcie na input oraz używałem ControlSend do wypełniania pola lecz niestety klasa inputu się nie zmienia na prawidłową i nie przynosi żadnych rezultatów. Prosiłbym o pomoc rozwiązania tego problemu i może wyjdzie pierwszy bot do tej gry :P

@Edit

Zauważyłem jeszcze że klasa formularza też się zmienia dla rozjaśnienia wklejam formularz:

<form class="ng-valid ng-valid-maxlength ng-dirty ng-valid-parse" ng-submit="buyDrug(drug)">
<input class="ng-valid ng-valid-maxlength ng-dirty ng-valid-parse ng-touched" name="quantity" ng-model="drug.quantity" style="width:30px" maxlength="2" type="text">
<input value="Kup" class="btn btn-inverse btn-small" click-once="" type="submit">
</form>

Tak wygląda formularz gdy wpiszę coś w niego sam /\
A tak jak wpisuje bot \/

<form class="ng-pristine ng-valid ng-valid-maxlength" ng-submit="buyDrug(drug)">
<input class="ng-pristine ng-untouched ng-valid ng-valid-maxlength" name="quantity" ng-model="drug.quantity" style="width:30px" maxlength="2" type="text">
<input value="Kup" class="btn btn-inverse btn-small" click-once="" type="submit">
</form>

Oczywiste jest że trzeba zmienić go na taki sam jak wtedy gdy wpisuję coś w niego ja.

Cipka - Najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko że ma taki pojebany komputer pokładowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...