Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zainteresowania] Pomożecie mi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegos czasu wszystko zaczyna mnie wkur**ać, chcialbym cos zmienic w swoim zyciu, sporo czasu gralem w lola i cs'a ale w jednej jak i w drugiej grze jest od cholery idiotow z ktorymi nie da sie normalnie grac + do tego dochodzi spier****ny internet ktorego zmiana nie zalezy ode mnie, zaczalem sie interesowac robieniem rzeczy ktore zaleza tylko odemnie, zainteresowalem sie robieniem trikow nozami motylkowymi ale ciekawi mnie cos jeszcze, sztuczki z kartami ( bawilem sie tym kiedys ) i gra na gitarze ( tego nigdy w rekach nie mialem ) i tutaj pytanie czy mozecie mi polecic jakas gitare do 200-300zl? ( sam nie wiem czy elektryczna czy nie ) chce zeby ona brzmiala mniej wiecej tak https://www.youtube.com/watch?v=X-bNqBjKrQI. I czy trudno jest sie nauczyc gry na gitarze? jak sie zmotywowac do tych nozy, kart i gitary?

Opublikowano

Wątpię, że zmotywujesz się do czegoś.

Jeśli coś Ci się bardzo spodoba to to będziesz robił.

Na siłę nie ma co próbować.­

Opublikowano

Zamiast grania na gitarze kup sobie duzo kostek rubika i je układaj 

Po co mu dużo kostek?

Jeśli ma już kupić to jedną i zobaczy czy mu się spodoba.

­

Opublikowano

Motylek- porządne od 800-1500zł więc nie opłaca się- chyba że taki za dwie dychy na początek jako taka sonda, cz się spodoba. 

miałem takiego za 50zł i po trzech dniach się rozpieprzył, ale zdążyłem się nauczyć pare tricków i mi się osobiście podoba.

Mogę podsunąć jeszcze jeden pomysł - zapalniczki zippo. wkręcają prawie jak motylki.

Opublikowano

Motylek- porządne od 800-1500zł więc nie opłaca się- chyba że taki za dwie dychy na początek jako taka sonda, cz się spodoba. 

miałem takiego za 50zł i po trzech dniach się rozpieprzył, ale zdążyłem się nauczyć pare tricków i mi się osobiście podoba.

Mogę podsunąć jeszcze jeden pomysł - zapalniczki zippo. wkręcają prawie jak motylki.

Mam sam Zippo i to jest zabawa na max tydzień.

Nic specjalnego.

Jeśli chodzi o zainteresowania to może zapisz się na jakiś trening?

Sztuki walki / Piłka nożna / Koszykówka ?

­

Opublikowano

W sumie jeżeli masz dużo cierpliwości oraz chęci to nauka gry na gitarze może być dobrym wyjściem. Tu już zależy czy wolisz sam powoli ćwiczyć czy wykupić u kogoś kurs(znacznie szybciej się nauczysz wszystkiego). Co do gitary to zależy jakie chcesz mieć brzmienie :)

IDcncno.png

Opublikowano

Proste, oglądasz najlepszych i chcesz być jeszcze lepszy. 

Noży nie polecam, bo każdy się do nich przypierdala. Ale fakt, motylki to fajna sprawa. 

Co do gitary, film motywacyjny: 

Niby basowa, ale i tak 10/10. Akustyk jest najbardziej uniwersalny, bo możesz go zabrać wszędzie i nie płakać, że nie ma problemu z zasilaniem. Elektryk i tak najlepszy, bo na przykład AC/DC. 

Karty, to temat rzeka, pierdylion styli i pierdyliard ruchów, przykładowo możesz być żółtkiem: https://www.youtube.com/watch?v=QWMDBnTcnek

...albo nie żółtkiem: https://www.youtube.com/watch?v=K6W-yIFRWcs

...lub nazywać się Andrei Jikh:

Albo być ładną dziewczyną grającą na perkusji i wtedy wszystkie tlsy będą twoje: https://www.youtube.com/watch?v=yC-Rt0TXnOY

Tańsza wersja, to kilka wiaderek z Castoramy: https://www.youtube.com/watch?v=FqJdzYY_Fas 

...a nawet na jednym wiaderku można zrobić rozpierdol, co widać na końcu filmu. 

+miliard innych, fajnych, rzeczy. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nauczysz się podstaw i potem tylko dalej się uczysz i dalej.

Jeżeli Cie to interesuje to będzie to czysta przyjemność.

Pooglądaj sobie filmiki z utalentowanymi ludźmi grającymi na gitarze i może się zmotywujesz, kto wie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

­Nauka gry to już zależy - znam osoby, które nigdy się nie uczyły a grają super, inni zaś muszą na to poświęcić wiele godzin, dni, etc.

Co do motywacji - napisz sobie na kartce swój cel, a obok niego nagrodę jeśli go wykonasz. Im trudniejszy cel tym z reguły się piszę lepszą nagrodę. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dobrej gitary do 300 zł nie dostaniesz, szczególnie akustycznej, może jakąś słabszą klasyczną. Do elektrycznej dochodzi jeszcze koszt piecyka i to jest wydatek na przynajmniej 900-1500 zł, żeby dostać coś wartego uwagi.

Opublikowano

­Nauka gry to już zależy - znam osoby, które nigdy się nie uczyły a grają super, inni zaś muszą na to poświęcić wiele godzin, dni, etc.

Co do motywacji - napisz sobie na kartce swój cel, a obok niego nagrodę jeśli go wykonasz. Im trudniejszy cel tym z reguły się piszę lepszą nagrodę. ;)

Co ty za głupoty i bajki opowiadasz? Jakby ktoś się nie uczył i wziął gitarę do ręki nawet by jednego chwytu nie potrafił co dopiero coś zagrać.

Nie da się grać na gitarze bez nauki, trzeba mieć zwinne ręce, a ktoś nowy jakby nagle "zaczął grać super" to by miał odciski i by po pewnym czasie nie wytrzymał.

#top

Do gitary trzeba mega dużo cierpliwości i codziennie ćwiczyć przez ~godzinę. Lepiej oczywiście dłużej.

Nie bierz klasycznej, polecam bardziej akustyczną, mi bardziej odpowiada takie brzmienie.

Opublikowano

Proste, oglądasz najlepszych i chcesz być jeszcze lepszy. 

Noży nie polecam, bo każdy się do nich przypierdala. Ale fakt, motylki to fajna sprawa. 

Co do gitary, film motywacyjny: 

Niby basowa, ale i tak 10/10. Akustyk jest najbardziej uniwersalny, bo możesz go zabrać wszędzie i nie płakać, że nie ma problemu z zasilaniem. Elektryk i tak najlepszy, bo na przykład AC/DC. 

Podawać filmik z Pilichowskim jako motywacyjny. XDDDDD

Polecam zacząć oglądać chińskie bajki. Nic tak nie leczy zranionych dusz totalnych przegrywów jak własna dakimakura z ulubioną waifu.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

­

Co ty za głupoty i bajki opowiadasz? Jakby ktoś się nie uczył i wziął gitarę do ręki nawet by jednego chwytu nie potrafił co dopiero coś zagrać.

Nie da się grać na gitarze bez nauki, trzeba mieć zwinne ręce, a ktoś nowy jakby nagle "zaczął grać super" to by miał odciski i by po pewnym czasie nie wytrzymał.

Wiem co mówię, bo mam znajomych, którzy nie uczyli się nigdy a grają bardzo dobrze. U nich jest to kwestią słuchu, pewnego wyczucia, etc. ;)

Więc proszę się nie rzucać na mnie, bo bez powodu tego nie pisałam.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­

Wiem co mówię, bo mam znajomych, którzy nie uczyli się nigdy a grają bardzo dobrze. U nich jest to kwestią słuchu, pewnego wyczucia, etc. ;)

Więc proszę się nie rzucać na mnie, bo bez powodu tego nie pisałam.

Pls, naprawdę, pls. Tak jak napisał kolega, kiedy osoba która nigdy nie grała, weźmie gitarę do ręki i spróbuje zagrać cokolwiek, najpewniej porozcina sobie palce na cieńszych strunach, a o łapaniu trudniejszych akordów bez żmudnych ćwiczeń nie mówiąc. 

ps. na gitarze nie da się grać na "słuch" i "wyczucie" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...