Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór mikrofonu.

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się między dwoma mikrofonami, mianowicie Samson Go Mic i Samson Meteor Mic. Wydaje mi się, że jakość dźwięku nagrywana przez meteora jest lepsza, czy faktycznie?

Ciekawi mnie jeszcze z czego wykonany jest ten mikrofon. Jak myślicie, warto go kupić? Czy może lepiej zainwestować w Go Mica?

Czekam na odp obeznanych mrgrin.gif

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

nie kupuj Samsona Go Mic.

Jest za mały (stworzony do podróży czyli lapek itp)

Jeżeli chcesz do domu na biurko, kup reloop Spodcaster.

Miałem obydwa. Samsona sprzedałem po pół roku. Był fajny ale walał mi się po biurku.

Z reloopa jestem zadowolony. Kupiłem dodatkowo do niego ramię i jest idealnie :)

Jeżeli będziesz chciał próbkę dźwięku z reloopa czy coś to pisz na PW :P

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Czytałem o tych mikrofonach i osobiście bardziej bym polecił Meteor'a.

Jest większy, wygląda na porządniej wykonanego i na dodatek kolega go użytkuje od paru miesięcy i jest zadowolony.

Plusem jest na pewno to, że z przodu masz wejście na słuchawki, dzięki czemu możesz kontrolować swój głos na bieżąco :)

Opublikowano

Czytałem o tych mikrofonach i osobiście bardziej bym polecił Meteor'a.

Jest większy, wygląda na porządniej wykonanego i na dodatek kolega go użytkuje od paru miesięcy i jest zadowolony.

Plusem jest na pewno to, że z przodu masz wejście na słuchawki, dzięki czemu możesz kontrolować swój głos na bieżąco :)

Na innym forum pisali mi, że w jego przedziale cenowym mogę wyłapać C01U, który jest o niego o niebo lepszy. Ja osobiście nie widzę różnicy w jakości dźwięku nagrywanego Meteorem i C01U.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Na innym forum pisali mi, że w jego przedziale cenowym mogę wyłapać C01U, który jest o niego o niebo lepszy. Ja osobiście nie widzę różnicy w jakości dźwięku nagrywanego Meteorem i C01U.

Owszem, używki można wyłapać za tanioszkę jak masz szczęście.

Jeśli chodzi o jakość, to przy odpowiednim montażu i wysokiej jakości odsłuchu dostrzeżesz różnicę. C01U to bardzo dobry mikrofon, wszyscy go polecają (ja również).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...