Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasyki w anime.

Herexo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :)

Co sądzicie o klasykach w anime? 

Chodzi mi o te serie, który każdy fan anime nie mógł pominąć. 

Chodzi o "Death Note", "Dragon Ball" , "Naruto" itp.

Ja uważam że niektóre z nich są bardzo przereklamowane.

Kiedy obejrzałem SAO (Sword Art Online) który jest klasykiem (ekhem, wielu tak mówi) byłem wręcz zażenowany.

Pierwsze parę odcinków było fajne, lecz potem takie masło maślane. 

A wy, co sądzicie o klasykach w anime? :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Wszystko bylo fajne, ale gdy nie wyszła nowa Seria DB jak i Naruto. Death Note jest fajne, ale co do DB i Naruto to zresztą jak wiadomo, pierwsze części są najlepsze, a potem same crapy wychodzą. Bierzmy przykład z Dragon Ball Super i 5 odcinkiem jak te postacie wyglądają, to nie to samo za czasów Z, gdzie to wyglądało po prostu z*********e :x Co do naruto, to 1 część była najlepsza, wszystkie odcinki były super, razem z fillerami, a teraz? Ta wojna się ciągnie i ciągnie, czasami mam wrazenie, ze bedzie wiecej fillerów, niż odcinków ...

Opublikowano

SAO

KLASYKA ANIME xD

to, że jest bardzo popularne wsród gimbusów, nie oznacza, że jest klasykiem

Wszystko bylo fajne, ale gdy nie wyszła nowa Seria DB jak i Naruto. Death Note jest fajne, ale co do DB i Naruto to zresztą jak wiadomo, pierwsze części są najlepsze, a potem same crapy wychodzą. Bierzmy przykład z Dragon Ball Super i 5 odcinkiem jak te postacie wyglądają, to nie to samo za czasów Z, gdzie to wyglądało po prostu z*********e :x Co do naruto, to 1 część była najlepsza, wszystkie odcinki były super, razem z fillerami, a teraz? Ta wojna się ciągnie i ciągnie, czasami mam wrazenie, ze bedzie wiecej fillerów, niż odcinków ...

ale co ma do tego, że wyszła nowa seria DB? DBZ jest i pozostanie klasyką, bez względu na czy to czy będą wychodzić nowe serie dragon bola czy nie

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Ja uważam, że pojęcie klasyka w jakiejkolwiek dziedzinie nie powinno być używane albo chociaż używane oszczędnie. Tak samo jak oceny w skali liczbowej. Każdy ma inny gust. Ja nie potrafiłbym ocenić które anime jest lepsze, a które gorsze. Każde mnie przyciągnęło czymś innym i każde mi się podobało. Nie oglądam anime które mi się nie spodoba. Tak samo jak "klasyki anime". Nie zamierzam się nimi męczyć jak po paru odcinkach mnie odrzucą. Akurat Death Note i SAO obejrzałem z przyjemnością, ale Dragon Ball czy Naruto mnie nie przekonało i nie zamierzam się zmuszać do oglądania, bo klasyk. Każdy ma inne klasyki. W moim przypadku są to wszystkie anime które w całości obejrzałem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

O kuźwa xDDDDDDDDD Chyba mamy nowego Ken-chana w Anime. xD

Żadne z tych twoich animu to klasyk. Bo albo gówna do kwadratu, albo za młode, by o nich tak powiedzieć. Wiesz, co jest klasykiem? Akira z '88, Horus z '68, Cowboy Bebop z '99, stare Gundamy z nie pamiętam którego, Nusicaa z '8x i inne filmy Ghibli. To są klasyki - stare i świetne animu, robione w starym stylu i wyznaczające nowe trendy, nie żadne słurdarty czy inne defnołty albo boruto.

PS. @Herexo Dam ci taką radę. Doskonale wiem, że dopiero zacząłeś przygodę z animu i masz max. 13 lat. Stary, ochłoń trochę, obejrzyj więcej bajek, przestań się tym tak jarać i dopiero się na forach udzielaj, bo teraz wśród dojrzalszych spotkasz tylko hejty. No chyba że taka bezmózga dzieciarnia ci odpowiada, to wtedy na Siundeny idź.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

kiedy podobny temat zalozylem

z mojej strony gits/akira dodalbym jeszcze kowboja wymienionego wyzej

jak bylem maly to spirited away chociaz nie wiem do czego to zaliczyc

ogolnie klasyka byla naprawde interesujaca i miala cos takiego co kazalo ci ogladac i zamknac pizde

fajnie wracac do tego

Opublikowano

Trigun, Lupin, Rurouni Kenshin, Neon Genesis Evangelion bym jeszcze dodal do tych wyzej ;) To sa klasyki, a ja mam ziomka w klasie, ktory mowi, ze Fairy Tail to klasyka anime.

Opublikowano

Pierwszą kwestią jest to jak można zdefiniować klasyk? Bo jeżeli brać pod uwagę coś, co jest dobrze wykonane, sprzedaj się dobrze od wielu lat, ma wielu fanów, anime ma 3 cyfrową liczbę odcinków - to tak, wtedy możemy nazwać to klasykiem. Nie mniej jednak tylko w takim wypadku, gdy za wyznacznik weźmiemy to co napisałem, bo osobiście nie sądzę by Fairy Tail można było zaliczyć do klasyków - przynajmniej nie teraz, może kiedyś... 

Za InuYashę  @selweron  zawsze piwo :)

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...