Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam kodu na blokadę wkładania itemu do kowadła.

adamdino123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zainstalowałem ostatnio na swoim serwerze skrypt na skrzynki CS-GO. Niestety jeden z moich graczy odkrył błąd. Mianowicie wkładał skrzynki CS-GO i zwykłe skrzynki do kowadła i końcowo wychodziła druga skrzynka o takiej samej nazwie i opisie, ale nie dająca żadnych itemów, jak ta prawdziwa. Następnie brał takową skrzynkę i sprzedawał ją graczom. Gracze kupują je, a potem rozczarowują się, gdy ich skrzynki nie działają. Pytanie brzmi: Da się jakoś zablokować możliwość wkładania tych skrzynek do kowadła?

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

Nazwij skrzynkę kolorową nazwą :) 

O

/V\

/''\

Opublikowano

mogę ci zablokować podnoszenie tej skrzynki

on pickup:
    if event-item is chest named "nazwa skrzynki":
        cancel event
        send "&4Nie mozesz podniesc tej skrzynki!" 

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to zablokować możliwość otworzenia kowadła gdy posiada skrzynkę, ale kolejny bug to jest taki:

koleś ma otwarte inventory anvila i jego kolega rzuci mu tą skrzynkę, w takim przypadku close inventory z ifem jeżeli ma otwarty anvil :P

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Ale moje może być -,- On nie bedzie mial prawa do podnoszenia skrzynki nazwanej :)­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...