Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Responsywność strony bez boostrapa

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powracam po powoli do fornt-endu i mam taki problemik ,jak sobie radzić responsywnośćią strony bez bootstrapów ?Jechać na % w css'ie ?

Opublikowano

Przede wszystkim min-width i max-width używaj, same procenty mogą Ci rozsypać layout. No i pływających divów używaj. Nie zapomnij też dodać:

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=no">

żebyś miał kontrolę nad tym co się dzieje na tel.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

No divów z atrybutem float w css:

https://css-tricks.com/all-about-floats/

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Pamiętaj o tym w sekcji HEAD

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />

A następnie w swoim arkuszu CSS (lub jakimś innym, oddzielnym) dodajesz:

@media (max-width: 480px) {
...
}

@media  (min-width: 481px) and (max-width: 767px) {
...
}

@media (min-width: 768px) and (max-width: 979px) {
...
}

@media (min-width: 980px) and (max-width: 1200px) {
...
}

@media (min-width: 1200px) {
...
}

No i pomiędzy nimi dodajesz klasy, które będą się zachowywać w zależności od rozdzielczości.

Aby strona była responsywna nie koniecznie potrzebny jest bootstrap czy inny framework ;)

Opublikowano

Zastosowanie dekoratora @media to najlepsze rozwiązanie, jeśli nie chcesz korzystać z Bootstrapa. Jest też kilka innych frameworków, Foundation jest podobno też bardzo popularny. Sam zabrałem się jakiś czas temu za Bootstrapa i nie przysporzył mi wielu trudności. Dokumentacja jest przejrzysta, nazwy klas intuicyjne. Pomógł mi też trochę kurs na Codecademy, dzięki któremu zobaczyłem, jak można wykorzystać ten framework w praktyce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...