Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Uprawnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FTP jest prawdopodobnie źle skonfigurowane, że nie ma Pan dostępu do konta root, warto poszukać w sieci jak nadaje się takie uprawienia. 

Wybacz niestety inaczej pomóc nie mogę, a przecież mintshost to taka profesjonalna pomoc ;_; .

Opublikowano

FTP jest prawdopodobnie źle skonfigurowane, że nie ma Pan dostępu do konta root, warto poszukać w sieci jak nadaje się takie uprawienia. 

Nie jest źle skonfigurowany, domyślnie serwery FPT nie pozwalają na logowanie z poziomy konta roota z względów bezpieczeństwa.

To jest do zmiany oczywiście w pliku konfiguracyjnym danego pakietu, znajdziesz na pewno wszystko w dokumentacji. Moim zdaniem lepiej jednak dać zwykłemu użytkownikowi odpowiednie uprawnienia do danych lokacji.

PS Jak nie jesteś zbyt obeznany z terminalem możesz zainteresować się pakietem webmin. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mintshost... Brak słów :D myślę, że tyle negatywnych opinii widziałem, że ich rozwój idzie w strone ''za 5 lat będziemy w top5'' - obecnie nie ma co tam szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...