Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 - oszustwo czy nie?

_Lewis_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś zaktualizowałem sobie Windowsa 7 Home do Windowsa 10 Home i mam różne obawy np.:
1. Ludzie piszą że po 30 dniach lub po roku trzeba będzie zapłacić, potwierdźcie/zaprzeczcie i napiszcie coś o tym jeśli słyszeliście.
2. Będę musiał płacić kiedykolwiek za tego Windowsa 10?
3. Chodzą plotki że jeśli mam coś pirackiego to zgłaszają za piractwo i wg. że ten system prześladuje, o tym też coś napiszcie.
Z góry dzięki, bo jeśli moje obawy się potwierdzą to od razu usuwam ten szajs i instaluje na nowo swoją siódemkę.

Opublikowano

1. i 2. nie

3. przesylaja jakies dane do Microsoftu, ogolnie jesli korzystasz z google, fb czy androida to jest tak samo więc nic nowego.

Opublikowano

1. i 2. nie

3. przesylaja jakies dane do Microsoftu, ogolnie jesli korzystasz z google, fb czy androida to jest tak samo więc nic nowego.

A wiesz może o co chodzi z tą nową EULĄ od microsoftu dla windows 10?

#edit

Jak coś czekam na dalsze wasze fakty oraz informacje. :)

Opublikowano

Witam, dziś zaktualizowałem sobie Windowsa 7 Home do Windowsa 10 Home i mam różne obawy np.:

1. Ludzie piszą że po 30 dniach lub po roku trzeba będzie zapłacić, potwierdźcie/zaprzeczcie i napiszcie coś o tym jeśli słyszeliście.

2. Będę musiał płacić kiedykolwiek za tego Windowsa 10?

3. Chodzą plotki że jeśli mam coś pirackiego to zgłaszają za piractwo i wg. że ten system prześladuje, o tym też coś napiszcie.

Z góry dzięki, bo jeśli moje obawy się potwierdzą to od razu usuwam ten szajs i instaluje na nowo swoją siódemkę.

1.Aktualizacja z W7/8.1 do 10 jest darmowa do 29 lipca 2016 roku, czyli masz rok czasu na darmową aktualizacje.Aktualizujesz i masz już W10 na zawsze.

2.Nie, jeśli zaktualizowałeś z 7/8.1.

3.Zgadza się, W10 na pewno nie jest i nie będzie dobrym systemem dla ludzi lubiących piracić.

Opublikowano

1.Aktualizacja z W7/8.1 do 10 jest darmowa do 29 lipca 2016 roku, czyli masz rok czasu na darmową aktualizacje.Aktualizujesz i masz już W10 na zawsze.

3.Zgadza się, W10 na pewno nie jest i nie będzie dobrym systemem dla ludzi lubiących piracić.

Pirackiego mam tylko CS:GO non steam reszta orginalne i legalne. :P

Opublikowano

sprawdź czy masz aktywowany system, jeśli tak to nie masz się o co martwić

on się aktywuje po aktualizacji od razu po nawiązaniu połączenia z internetem

HVbQJfj.png

jak przez 30 dni nie uda się aktywować to wyskoczy prośba o kupno licencji lub zmianę klucza, pewnie o to Ci chodzi 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

sprawdź czy masz aktywowany system, jeśli tak to nie masz się o co martwić

on się aktywuje po aktualizacji od razu po nawiązaniu połączenia z internetem

HVbQJfj.png

jak przez 30 dni nie uda się aktywować to wyskoczy prośba o kupno licencji lub zmianę klucza, pewnie o to Ci chodzi 

@cichy. Miałem nieaktywowany przez kilka godzin bo najpierw zrobiłem sobie Windows 10 Home ale nie działały mi ustawienia, ustawienia konta czy personalizacja więc zrobiłem sobie na nowo ale z Windows 10 Pro i wtedy było wszystko dobrze ale jednak nie... nie miałem aktywowanego i po tym się zdenerwowałem - sformatowałem, na nowo Windows 7 zainstalowałem i potem Windows 10 Home i teraz mam wszystko dobrze. Za te kilka godzin Windowsa 10 Pro nieaktywowanego nic mi nie zrobią nie?

A i jeszcze jedno ale to już do wszystkich. Wyczytałem że za pirackie gry nie ma żadnych kar i pozewów tylko blokada danej gry (tylko Microsoftu). Czyli to znaczy że dalej sobie mogę grać w CS:GO na non steamie? :)

Opublikowano

@cichy. Miałem nieaktywowany przez kilka godzin bo najpierw zrobiłem sobie Windows 10 Home ale nie działały mi ustawienia, ustawienia konta czy personalizacja więc zrobiłem sobie na nowo ale z Windows 10 Pro i wtedy było wszystko dobrze ale jednak nie... nie miałem aktywowanego i po tym się zdenerwowałem - sformatowałem, na nowo Windows 7 zainstalowałem i potem Windows 10 Home i teraz mam wszystko dobrze. Za te kilka godzin Windowsa 10 Pro nieaktywowanego nic mi nie zrobią nie?

A i jeszcze jedno ale to już do wszystkich. Wyczytałem że za pirackie gry nie ma żadnych kar i pozewów tylko blokada danej gry (tylko Microsoftu). Czyli to znaczy że dalej sobie mogę grać w CS:GO na non steamie? :)

Oczywiście, że nie. :P Co do tego grania to w sumie nie mam pięcia, nie używam żadnego pirackiego programowania, więc nie wiem "jakby to było", nie interesowałem się tym, no ale co Ci mogą zrobić, pls. :P 

Opublikowano

A nawet jak skończą się aktualizacje za 2-4 lata? Bo coś o tym też czytałem że skończą się aktualizacje i trzeba będzie zapłacić lub zrezygnować.

Opublikowano

A nawet jak skończą się aktualizacje za 2-4 lata? Bo coś o tym też czytałem że skończą się aktualizacje i trzeba będzie zapłacić lub zrezygnować.

co? 

Opublikowano

co? 

Bo z tego co mówili koniec aktualizacji ma być od 2 do 4 lat i wtedy trzeba będzie zapłacić albo wrócić do dawnego systemu ale pewnie skończy się tylko na tym że jak się będzie chciało zrobić formata za te kilka lat to już do Wina 10 nie będzie można wrócić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...