Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

win 10 / kilka pytań co do wacom s/m

nevil112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, mam za niedługo kupić tablet graficzny [chyba ok 25kupie].

I mam kilka pytań co do wacoma s/m

Czy wielka różnica jest pomiędzy s    a    m ?

Czy jeżeli jestem posiadaczem windowsa 10 nie będę mieć problemów ?

Czy coś jeszcze się zmieniło w wersji m prócz wielkości ?

Czy do osu który tablet będzie lepszy ? [Chciałbym wykorzystać cały ekran tabletu więc chyba ten mały jest na +]

Macie jakieś opinie do tego tabletu ? / ilu z was na nim grała/grało/miało przyjemność testingu.

Jeśli mielibyście wybrać s  a  m to dlaczego ?

I ostatnie czy istnieją skiny na tablet lub wersje ze zdjęciami / czy kupię w polsce je i czy trudno je się zakłada + jakie są wady lub plusy skina

Opublikowano

Hmmm, patrząc na obszar roboczy Wacom'a One S to ma klasyczny obszar małych tabletów, które oferuje właśnie ta firma. Ja osobiście posiadam Bamboo 3  i CTH-480s obecnie, też przez długi czas Huiona 420, którego serdecznie odradzam. One S to tania wersja Bamboo 3 , więc mogę polecić ponieważ jeśli chcesz używać pełnego obszaru roboczego to on jest dla mnie idealniej wielkości. Jeśli piórko jest takie same w nim jak w pierwowzorze to bardzo dobrze, ponieważ jest ono bardzo lekkie i można nim swobodnie manewrować, no może trochę za długie, lecz da się przyzwyczaić. ^^ Nie wiem jak jest z wersją M, lecz powiem ci, to co oferuje S jest moim zdaniem wystarczające, bardzo wystarczające do gry w Osu. Na tablet można kupić naklejki, które po prostu naklejasz na niego, one nic nie zmieniają, tylko jeśli jeździsz piórkiem po powierzchni tabletu mocno to możliwe, że możesz ją uszkodzić, lub niewłaściwie przykleić, ale ogólnie łatwo jest ją przykleić. Można taką naklejkę dostać w Polsce, robi je ten człowiek:

http://osu.ppy.sh/u/Yoshimatsu
Opublikowano

Mówimy o tym modelu?

http://www.morele.net/tablet-graficzny-wacom-intuos-pen-s-ctl-480s-n-604357/

Powiem tyle. Większa wersja (M) niczym się nie różni. Tylko jest większy, a jak jest większy to rzekomo lepsza precyzja na pełnym obszarze. Samo piórko uważam, że jedynym plusem jest to, że jest bardzo lekkie. Dla mnie jest dosyć niekomfortowe, ale da się przeżyć. Co do systemu, nie będziesz miał żadnych problemów.

Całego obszaru nie używa się wygodnie, zwłaszcza podczas grania w osu!.

mool3p.jpg

Na większym grało mi się nie wygodnie.

Gram na nim już jakieś 2 tygodnie i nie przejdę nigdy więcej na myszkę.

Wybierz wersję S, chyba że jesteś grafikiem i potrzebujesz więcej miejsca roboczego.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Chodzi mi czy można w Polsce kupić Wacom One S i czy rysikiem się "jeździ" po tablecie czy lekko oddalić od tabletu je.

PS:

I chyba tak zrobię wezmę S-ke tylko teraz znaleś sklep z s ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...