Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duża ilość niepotrzebnych procesów, Nie da się usunąć folderu..

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc mam taki problem, przy włączonym Steamie oraz Google Chrome, aktualnie laptop wyświetla załączonych 128 Procesów, wyłączyłem 3 z nich, nic sie nie stało, jest tyle zbędnych procesów, że nie wiem co robić, Laptop praktycznie jest świeżo po formacie, oraz mam problem z usunięciem pewnego folderu, otóż gdy próbuję go usunąć, wyświetla się owa informacja: "Nieoczekiwany błąd uniemożliwia usunięcie folderu... Błąd 0x80070091: Katalog nie jest pusty."

W katalogu nic się nie znajduje, znajdują się jedynie jakieś dziwne ścieżki z Kopii Teamspeaka z przed formatu.

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKawaiiShante Niestety, ale czytać ze zrozumieniem to ty nie potrafisz, "Laptop praktycznie jest świeżo po formacie", praktycznie zero rzeczy zainstalowanych, więc nie rozumiem co ty piszesz do mnie kolego. ;) Z tego co widzę, wyczytałem w googlach itd.. Że to jest norma w fabrycznych systemach "Asus", ta liczba procesów jest u nich normą co obciąża w chu* i luj komputer, chciałbym się dowiedzieć ile jest procesów na świeżo zainstalowanym komputerze Windows 7 Home Premium 64 Bit, dodam że w tym "Asusie" jest okoo 60 aplikacji zainstalowanych przez "Asusa" w Panelu Sterowania.

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKawaiiShante Koleżanko w takim razie jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj w owym temacie, mam odinstalowac ważne programy dla struktury komputera? Wykasuje je i.. Boom, do formatu, Zdecydowałem się na zainstalowanie Czystego Windowsa po raz ponowny ale nie z płyty fabrycznej Asusa, Ale na prawdę jeśli nie masz na tyle wiedzy na temat "sprzętów, formatów" z tego co widzę to nie udzielaj się w temacie bo mnie to denerwuje a ty się ośmieszasz publikując takie bezsensowne posty nie mające na celu nic.

image.png

Opublikowano

Od kiedy programy asus'a (typu przywracanie systemu [tak, jet to zbędne bo windows ma własne przywracanie! zdziwko, co?]) ma zepsuć system? Są to zbędne programy, więc skończ pieprzyć, że deinstalacja ich może zniszczyć system. 

Skończ wmawiać mi coś o czym nie masz pojęcia. 

Opublikowano

W przypadku słabych komputerów wymagana jest ręczna konfiguracja systemu,dla lepszej wydajności : lipny wygląd,pozbycie się dodatków typu tablet/gadżety i wyłączenie programów które uruchamiają się podczas włączania systemu.

Podał(a) byś wersje systemu windows i podzespoły (tylko procesor,karta graficzna i ilość pamięci RAM)?

@1361622928-U485574.pngKawaiiShante systemu nie zniszczy,ale pozbycie się programów które się od razu otrzymało wraz z laptopem może cie odciąć od reszty świata ;] (Wiem że chodzi o formata)

Opublikowano

Aplikacje fabrycznie wgrane są w większości(jeśli nie w calości) niepotrzebne. Instalując CZYSTY Windows 7 z płyty(kupionej w sklepie) wszystko działa. Mówię oczywiście o odinstalowaniu samych aplikacji, nie sterownikach, które wiadomo - muszą być. A nawet jeśli z aplikacjami odinstaluje się sterownik, to można łatwo sam sterownik pobrać ze strony producenta - na dłuższą metę to nawet lepsze rozwiązanie, bo mniejsze obciążenie systemu.

Nie kolego, a koleżanko, jeśli już :P No to skoro wiesz, że masz aplikacje od asusa to je odinstaluj. Chyba logiczne, prawda? 

Nie wiem, który moderator dał za ten post warna. Wprawdzie nie jest w nim nic wyjaśnione, ale nie ma nic szkodliwego.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

@Arkzyw Właśnie co do tego pomyślałem już przed napisaniem postu twojego, żeby wziąć i wgrać w płytki, teraz jest lepiej, Maksymalnie 50 procesów, komputer lepiej chodzi, nie zacina, No teraz przynajmniej pobiera Mniej niż 2 gb ramu.. Wtedy pobierało 5 gb ;p Różnica w uj. Dostała warna za spam ;p Zgłoszony post przezemnie.

Czy wiesz może gdzie mogę znaleźć bazę sterowników z Asusa? Iż mam taki lekki problem, chodzi o działalność USB 3.0, Mianowicie bez sterownika nie chce zaruszyć ;p Tzn. Podłączenie Myszki/Dysku Itd nie wchodzi w rolę, jedynie mogę podłączyć do tego USB Wiatrak bądź Podkładke chłodzącą.

Już wszystko rozwiązałem sam ;p Temat do zamknięcia.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...