Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat Engine w Linux/Ubuntu Chrome Process Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam taki problem z procesem Chrome w Cheat Engine. Posiadam Ubuntu, system oparty na linuksie. Chciałem shackować pewną grę flashową na Chromie. Lecz w liście procesów w programie Cheat Engine nie widzę procesu tej przeglądarki. Wiem skąd znaleźć PID pluginu, lecz nie wiem jak dodać ten proces do programu. Wpisywałem ręcznie IDProcess: 0000(hex)-chrome.exe, lecz wyskakiwał jakiś błąd, nie było procesu. Nie mam pojęcia jak go załadować do CE. Nie wiem czy na Ubuntu da się to wgl zrobić. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, albo miał problem i go rozwiązał, to byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź. ;)

Opublikowano

1. Ubuntu to nie jest system oparty na linuksie, tylko system na jądrze linuxa.

2. Zakładam że używasz chrome natywnego na linuxa, a Cheat Engine odpalasz przez Wine - dlatego nie użyjesz go żeby dobrać się do procesu który również nie jest odpalony przez Wine. Znajdź alternatywę dla CE pod linuxa.­

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Witam wszystkich. Mam taki problem z procesem Chrome w Cheat Engine. Posiadam Ubuntu, system oparty na linuksie. Chciałem shackować pewną grę flashową na Chromie. Lecz w liście procesów w programie Cheat Engine nie widzę procesu tej przeglądarki. Wiem skąd znaleźć PID pluginu, lecz nie wiem jak dodać ten proces do programu. Wpisywałem ręcznie IDProcess: 0000(hex)-chrome.exe, lecz wyskakiwał jakiś błąd, nie było procesu. Nie mam pojęcia jak go załadować do CE. Nie wiem czy na Ubuntu da się to wgl zrobić. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, albo miał problem i go rozwiązał, to byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź. ;)

Na linuxie nie ma rozszerzenia .exe, a linuxem można nazwać każdą dystrybucję bazującą na jądrze linux.

Opublikowano

Rozumiem. Znalazłem taki program podobny do Cheat Engine na Linuxa pod nazwą GameConqueror. Proces chroma normalnie znalazłem i wgrałem, lecz mam kolejny problem. Gdyż ogólnie chciałem shakować Pool Live Pro na wp.pl Chodzi mi o przedłużenie lini w bilardzie. Są na necie takie hacki podchodzące pod Cheat Engine, lecz z GameConqueror nie wiem jak to zrobić. Czy ktoś może zna taki trainer? Aby zadziałał pod GC na Linuxie? Nie wiem, czy takowy istnieje. Albo czy da się go jakoś napisać czy coś. Jestem w tym zielony, więc proszę o pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...