Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Przygotowanie do formatu)- Jak nie usunąć ważnych dla mnie plików ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój laptop od kilku lat nie miał formatu dysków, więc postanowiłem oddać laptop do formatu, lecz boję się że usunę ważne (i trochę mniej ważne) pliki (np. zdjęcia)..... Z góry dziękuje za pomoc.

Ps. Mam dysk na którym jest 1,17 TB wolnego miejsca, lecz boję się że nie przeniosę jakiś plików na niego (itp. jestem zapominalski).....

Opublikowano

Jeżeli masz płytkę systemu to formatuj sobie sam. Jeżeli masz dysk podzielony na 2 partycję to ta partycja nie systemowa nie zostanie usunięta wiec możesz tam przechować pliki. Jeżeli natomiast nie masz podzielonego ściągnij sobie jakiś program do kopii zapasowych. Ja wczoraj instalowałem sobie Windows 7 i na Dysku D wszystkie pliki zostały.

Opublikowano

Jeżeli masz płytkę systemu to formatuj sobie sam. Jeżeli masz dysk podzielony na 2 partycję to ta partycja nie systemowa nie zostanie usunięta wiec możesz tam przechować pliki. Jeżeli natomiast nie masz podzielonego ściągnij sobie jakiś program do kopii zapasowych. Ja wczoraj instalowałem sobie Windows 7 i na Dysku D wszystkie pliki zostały.

Ale mi chodzi o format wszystkich dysków.... (całkowity)

Opublikowano

Po co formatować skoro wszystko działa i nie ma problemów? Masz śmieci na dysku to skasuj. 

A skoro chcesz tak strasznie formatować to kopiuj wcześniej gdzieś zawartość dysków, formatuj i przywracaj z powrotem skopiowane pliki, ale to jest operacja bezsensowna. 

Jak chcesz nowy system to go po prostu zainstaluj i skasuj potem śmieci po instalace starego systemu. Nigdy nie ma potrzeby formatowania dysku zwłaszcza przy instalacji systemu zwłaszcza że żadna instalka tego nie wymaga ani sama nie robi nigdy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...