Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Autoryzacja ts3

shift0228

Pytanie

Opublikowano

Witam. 

Napisałem ten wątek ponieważ nigdzie w necie nmg nic o tym znaleźć a tego potrzebuję :)

To nie przedłużając gdyby ktoś mi powiedział jak ts autoryzuję użytkowników byłbym wdzięczny. :) konkretnie chodzi mi oto jak on zamienia to:

qnZia5e2edt8dcvia4SyuLKlhGo=

W to:

1216VhuutSJzAsESKtDcZTPiaYXU3nZVaFRp3XQcABgxwWHcKfUcCR2hFVkgBLyhMHUd5NQ0CAh8HWw0RXlsie2l0S2RfAXVeFlphCV1EUggpO1xrAkEDJkBmUGQzB2VlEQJ3AWdTUnNpMkE2UUloQUs1T0dXVnl2UmZWRzREWHBJMWJPSVFNclhROEwzRkZrY1hrN1gwTy9UNGU=

Pozdrawiam.

ps. Jest to id lekko zmodyfikowane i nie działające na tsie ale chodzi mi tylko o zasadę czy on to haszuje czy robi z tym jeszcze coś innego :)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up 

Co mi szkodzi próbować ;) i ani razu nie powiedziałem że mi się to uda na 100.% Powiedziałem tylko że żadna metoda szyfrowania nie jest idealna.

Pozdrawiam

Opublikowano

No popaprz , aż taki zdolny nie jesteś by nawet najprostsze hasło odkodować zaszyfrowane SSL z certyfikatem i kluczami publicznymi bo chyba tego używa ts3 do transmisji. Mój  znajomy coś wspominał że używa sha-3 384 64 bit (Keccak) którego nie jesteś w stanie nawet ruszyć przez całość swojego życia. 

O wiele lepsi od ciebie nie potrafią tego zrobić ty z góry zakładasz że rozwiążesz problem nie znając nawet sposobu szyfrowania. 

Jak chcesz sie włamywać i przejmować konta/serwery ts3  to się naucz wykorzystywać błędy i luki w programie bo to tylko jedyna możliwość.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Co znaczy jak ? Porównuje klucz na serwerze z kluczem jaki ma przyznany  użytkownik 

Opublikowano

Masz dokumentacje do serwerów ts to sobie poszukaj tam pewnie pisze jakim algorytmem , w każdym bądź razie nie jesteś w stanie nawet tego odkodować .

Opublikowano

Przecież nie masz pojęcia  o szyfrowaniu skoro podstaw stosowanych w programie nie znasz i nawet nie wiesz jak zastosować.

To samo szyfrowanie  jest stosowane  przez banki, używane w przeglądarkach, sam używasz na odzień w windowsie w IE, Firefoxie, Chromie czy Flash  itp programach z bezpiecznymi połączeniami.

Tak prawdę mówiąc ktoś chcąc ci wytłumaczyć jak to zrobić musiał by to wszystko zrobić za ciebie i dać ci gotowy tutorial... 

Jeszcze nikt na świecie nie złamał tego szyfrowania i odmian szyfrowania a nagroda jest duża bo zaczynają się od 50 tyś kończąc na prawie 300 tyś dolarów , więc nie widzą cię nawet na liście małych nagród ( takie od 1 do 10 tyś dolarów ) za przynajmniej naruszenie bezpieczeństwa czy wykrycia błędów . 

Opublikowano

Ale czm ty uważasz ze ja z góry zakładam że to się uda? :D Naprawdę co ci to przeszkadza jeśli spróbóje i nie wysilaj się odpowiedzią na to co chciałem dostałem i za to bardzo ci dziękuję :)

Pozdrawiam

Opublikowano

To sobie próbuj, bo na podstawie klucza publicznego ( to co podałeś to chyba klucz publiczny  ) nigdy nie można odgadnąć hasła czy nawet zrobić cokolwiek poza autoryzacja usera używającego swojego klucza 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...