Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie dla początkującego

michaljm3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ludziki, chcę kupić postać za 3150PZ, ale jestem początkującym (3dni gry 10lvl) i nie znam postaci, mam kupionego Karthusa i jestem zadowolony ale chcę kogoś jeszcze, a nie chcę kupić kogoś kto jest cienki i zbierać od nowa. Najlepiej żeby nie była trudna do ogarnięcia.

Opublikowano

Może Shyvana?

dobra do jungli, ma nawet spory dmg, szybko czyści campy, ganki przed 6 może takie średnie. Brak many i taki trudny nie jest.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

To jeszcze powiedz gdzie Ci się najlepiej gra. Na początek możesz kupić annie na mida, warwicka do lasu (duży sustain, nie będziesz się wywalał z powodu braku run/masteries), brauma na suppa, rene na topa i może jinx na adc - łatwe postacie na których szybko załapiesz o co tak naprawdę chodzi w tej gierce.

Ale najlepiej pograj sobie wszystkim co masz w rotacji, jak coś Ci się spodoba to możesz kupić.  

Btw, masz kogoś kto Ci wytłumaczył podstawy gierki? Musisz wiedzieć o tym, że są różne linie, na których najlepiej sprawdzają się postacie pewnego typu - musisz ogarnąć te podstawy, ale średnio mi się chce to tutaj tłumaczyć.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak 'Cieńka postać' w lolu.

Na początek imo dobrą postacią jest annie.

- Proste last hity z q

- CC (Stun z pasywa)

- Dużo aoe

- Dobre teamfighty

- Tania

- Prosta

Może Shyvana?

dobra do jungli, ma nawet spory dmg, szybko czyści campy, ganki przed 6 może takie średnie. Brak many i taki trudny nie jest.

Na tym levelu raczej nie gra się jeszcze jungli.

giphy.gif

Opublikowano

Shyvane za chwilę przetestuje bo akurat jest w rotacji, lubię postacie bez many, teraz zobaczyłem jakie ma skille i jak narazie to ją chcę kupić, poczekam na inne odpowiedzi. ;p 

Najchętniej chodzę na topa, Warwicka mam (bardzo mi się podoba), Cho'Gatha też mam.

Mam Annie, ale nie spodobała mi się, ale dzięki.

Opublikowano

Na tym levelu raczej nie gra się jeszcze jungli.

Smite jest od 10lvl, więc nic nie szkodzi na przeszkodzie aby zacząć :p.

Możesz też zagrać zreworkowanym gp:

+ ma nawet dobry dmg, z beczkami kosa

+ heal + debuff

+ dobry waveclear z beczkami

+ nieuchronny dmg co jakiś czas z pasywy

+ może ulepszać ulta na 3 sposoby

- w sumie brak escapu, ratuje go debuff z W

f1a327ea2f.png

Opublikowano

­Najlepiej jak pograsz sobie postaciami z rotacji. Ja w ten sposób znalazłam dla siebie dobre champy i swojego maina, a raczej kilka mainów.

Ja najlepiej sobie radze na supporcie, a Ty nie wiem, dobrze byłoby okreslić się z linią. Annie jest właśnie prosta - może iść na supporta lub mida. Może poucz się morgany, jinx (jinx w sumie całkiem fajna i spory dmg ma). Ashe może na początek też być ok, po reworku jest znacznie lepsza. Na topa może być Gnar - w drugiej formie jest w postaci tank, co w tf jest całkiem fajne i przydatne. Postaci jest wiele, popatrz po prostu w rotacji.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

xin zhao bo ma dmg, doskok i jest dobry, wręcz idealny dla noobów

i nie ma skillshotów

i ma włócznię 

Legia Pogoń dwa pe#ały cały sezon się j#b#ły
Na centralnym, na peronie, wisi legia na kondo#ie.
Każdy kibic ze stolicy nosi ch#ja w odbytnicy...
Mamy tylko dwie ambicje j#bać legie i policje!

Opublikowano

Moze Trynda na topa ?

- nie ma many

- heal z Q

- Dash

- slow

- nieśmiertelność ( ult )

- łatwa farma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...