Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry mmorpg

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że takich tematów jest całkiem sporo, ale powiedzmy że mam inne wymagania.

Ostatnio skończył mi się abonament do FFXIV, nie opłaca mi się kupować nowego bez Heavenswarda, a pieniędzmi tak szastać nie mam zamiaru, więc szukam gry f2p. Może być p2w, ale tylko pod względem pvp, które zawsze w mmorpg omijam. 

Grafika nie musi być przepiękna, ale ma wyglądać przyzwoicie. 

Odpada TERA, bo waży absurdalnie dużo, i usunęli ją ze Steama, i odpada Vindictus, bo czasem w niego zagrywam (audiowizualnie jest obrzydliwy, ale jakoś przyjemnie mi się w to gra).

Przede wszystkim w 2014 roku wszędzie pisali, że w tym roku wyjdzie tona wspaniałych mmorpg. Albo coś przeoczyłem, albo wszystkie wyjdą po wakacjach.

Opublikowano

Możesz spróbować Blade&Soul. Ogólnie nieco do TERY można przyrównać, ale jest kilka róznić. Oficjalnie jeszcze u nas tego nie ma, ale jest prywatny serwer PlayBNS(ruski), reklamowany, jako międzynarodowy i jest tam trochę naszych. Jakość tłumaczenia pozostawia wiele do życzenia, ale da się grać.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Echo of Soul - gra musi zrobić dobre pierwsze wrażenie. Zagrałem w to, i zasnąłem po pierwszym zabitym przeciwniku. 

Blade&Soul - z tego co się orientuję to głównie tłuczesz się po pyskach w pvp, chyba że czegoś nie wiem.

Opublikowano

Z tego co wiem, to w Blade&Soul są otwarte obszary PvP i PvE i jest wybór, chociaż ja wielkiego lvla nie nabiłem i nie wiem jak jest dalej w grze.

Żeby cię nie zniechęcać, podkreślę, że nie zrezygnowałem(czasowo) przez samą grę(która wydaje się dosyć ciekawa), ale przez spadki fps - prawdopodobnie UI(gram na Linuksie).

W najbliższym czasie mam zamiar powrócić, więc jeśli się zdecydujesz(i ci przypadnie do gustu), to możemy się zgadać.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Możesz spróbować zagrać w Skyforge'a jeśli lubisz grindować. Jeśli nie to możesz spróbować ze starym dobrym Cabalem (oczywiście pierwszą odsłoną).

Mam też dla Ciebie inny deal. Jeśli masz FFXIV nie przez steama, to mogę oddać Tobie klucz do HS'a bo dostałem go od kumpla, który jednak zrezygnował z gry (studia)  ;)

Jak jesteś zainteresowany to pisz na PW tutaj.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Może Cabal2, BnS i tak niedługo zostanie wydany w pl, już można kupować founders packi. Spróbuj Warframe, chociaż nie jest to stricte rpg, to nadal jest to świetna pozycja na rynku mmo. Oprócz tego Rift, RaiderZ na privie, była dobra gierka ale zamknęli i został privek: http://www.wildraiderz.com/.

Opublikowano

Grindowanie odpada, FFXIV mam bez steama, bo słyszałem że jest tam problem z abonamentem jak grało się na trialu. 

Dodam też że zależało by mi na walce no-target. Co prawda w FFXIV zaznaczasz cel, ale to jest gra wybitna, więc to co innego. 

Opublikowano

Sam poszukuję czegoś ciekawego i natrafiłem na Nosgoth(wczesny dostęp). Wprawdzie to są tylko walki PvP, ale może być dobre na "międzyczas" i do odstresowania.

No i po opisach twórców ciekawie wygląda Gloria Victis. Wprawdzie widzę wieczne "pre-alpha", ale jeśli system walki jest choć w połowie tak realistyczny, jak twierdzą, to może warto rzucić okiem.

Sam zamierzam obie wypróbować(oczywiście pod warunkiem, że uda mi się uruchomić :P)

Poza tym...sama posucha i klony, sklonowanych klonów....

Retro PC:

Opublikowano

Z tego co widzę to Gloria Victis jest b2p, a Nosgoth odpada, szukam zwykłego, czystego mmorpg gdzie biegasz po świecie i robisz niepotrzebne rzeczy, ew. robisz to samo w dungeonach. 

Opublikowano

Jeśli chcesz non-target to może Neverwinter wiem, że dużo osób ma (słuszne) złe danie o grze jednak gra mimo wszystko się rozwija, nie jest to jakiś topowy tytuł ale można pograć. RIFT jest ciekawą grą ze zwykłym systemem targetowania jednak gra jest o wiele bardziej dynamiczna niż FFXIV czy WoW, gra się rozwija w dobrym kierunku nie jest P2W pod żadnym względem i naprawdę jest godna polecenia. Dużo ludzi nie gra, gra jest średniakiem jeśli chodzi o populacje jednak warto wspomnieć, że populacja nie maleje ale rośnie, powili ale rośnie. 

没我爱

Opublikowano

Jeśli chcesz non-target to może Neverwinter wiem, że dużo osób ma (słuszne) złe danie o grze jednak gra mimo wszystko się rozwija, nie jest to jakiś topowy tytuł ale można pograć. RIFT jest ciekawą grą ze zwykłym systemem targetowania jednak gra jest o wiele bardziej dynamiczna niż FFXIV czy WoW, gra się rozwija w dobrym kierunku nie jest P2W pod żadnym względem i naprawdę jest godna polecenia. Dużo ludzi nie gra, gra jest średniakiem jeśli chodzi o populacje jednak warto wspomnieć, że populacja nie maleje ale rośnie, powili ale rośnie. 

Chyba nie grałeś w World of Warcraft, albo na serwerze prywatnym do 10 poziomu ; ) .

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Chyba nie grałeś w World of Warcraft, albo na serwerze prywatnym do 10 poziomu ; ) .

Zacznijmy od tego, że nie podałeś argumentu dlaczego tak nie jest i napisałeś tylko jakiś tekścik wyrwany z zeszytu gimnazjalisty typu ''Chyba ty, chyba tak, chyba nie''  więc twoja opinia tu nie ma znaczenia dopóki nie napiszesz czemu tak jest. Opisałem swoje osobiste doświadczenia z grą, więc nie widzę tu powodu do ataku, jeśli się nie zgadzasz to po prostu to napisz i poproś mnie o jakieś argumenty czy sam napisz swoje podważające moją opinie, a dlaczego ja uważam, że RIFT jest dynamiczniejszy od WoWa? Zacznijmy od tego, że nasza postać zachowuje się jak guma, postacie w RIFCIE podczas walki nie zachowują się tak statycznie jak te WoWie (oczywiście nie licząc PvP) casterzy mają całą gamę czarów, które mogą rzucać w ruchu, rogale teleporty, speedboosty, a Worriorzy jak worriorzy latają wokół wroga, cała walka jest szybsza oczywiście takie same zachowania postaci możemy spotkać w WoWie jednak dopiero na późniejszym etapie gry, ale i tak samo levelowanie nie wymaga wymaga od nas żadnego ruchu podczas walki. RIFT nie jest tylko bardziej dynamiczny jeśli chodzi walkę (przypominam, że mówimy tu tylko i wyłącznie o contentcie PvE nie licząc hight endowych rajdów, z którymi nie mam doświadczenia), ale również jeśli chodzi o sam proces progresu naszej postaci, zaczynając na tytułowych riftach, a kończąc na Instant Adventure w czasie naszego ''podboju świata gry'' dzieje się o więcej niż w WoWie gdzie albo podczas lvlowania robi się proste questy albo stoi się w mieście i czeka na instancje.

没我爱

Opublikowano

Eldevin graficznie leży, Elsword to anime więc odpada. W Neverwinter grałem, zabił mnie nudą w prologu, a dobił dubbingiem. RIFT też mnie zanudził jeszcze w prologu. 

Za bardzo tutaj się sugeruję FFXIV, bo żadne mmo temu nie dorówna, ale np. taka TERA jest bardzo przyjemna, tylko nie mam jak tego pobrać. 

Opublikowano

Eldevin graficznie leży, Elsword to anime więc odpada. W Neverwinter grałem, zabił mnie nudą w prologu, a dobił dubbingiem. RIFT też mnie zanudził jeszcze w prologu. 

Za bardzo tutaj się sugeruję FFXIV, bo żadne mmo temu nie dorówna, ale np. taka TERA jest bardzo przyjemna, tylko nie mam jak tego pobrać. 

Jak znajdziesz coś fajnego, co nie waży miliard GB to możesz mi napisać na priv, też szukam mmorpg jakiegoś ; )

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie podałeś argumentu dlaczego tak nie jest i napisałeś tylko jakiś tekścik wyrwany z zeszytu gimnazjalisty typu ''Chyba ty, chyba tak, chyba nie''  więc twoja opinia tu nie ma znaczenia dopóki nie napiszesz czemu tak jest. Opisałem swoje osobiste doświadczenia z grą, więc nie widzę tu powodu do ataku, jeśli się nie zgadzasz to po prostu to napisz i poproś mnie o jakieś argumenty czy sam napisz swoje podważające moją opinie, a dlaczego ja uważam, że RIFT jest dynamiczniejszy od WoWa? Zacznijmy od tego, że nasza postać zachowuje się jak guma, postacie w RIFCIE podczas walki nie zachowują się tak statycznie jak te WoWie (oczywiście nie licząc PvP) casterzy mają całą gamę czarów, które mogą rzucać w ruchu, rogale teleporty, speedboosty, a Worriorzy jak worriorzy latają wokół wroga, cała walka jest szybsza oczywiście takie same zachowania postaci możemy spotkać w WoWie jednak dopiero na późniejszym etapie gry, ale i tak samo levelowanie nie wymaga wymaga od nas żadnego ruchu podczas walki. RIFT nie jest tylko bardziej dynamiczny jeśli chodzi walkę (przypominam, że mówimy tu tylko i wyłącznie o contentcie PvE nie licząc hight endowych rajdów, z którymi nie mam doświadczenia), ale również jeśli chodzi o sam proces progresu naszej postaci, zaczynając na tytułowych riftach, a kończąc na Instant Adventure w czasie naszego ''podboju świata gry'' dzieje się o więcej niż w WoWie gdzie albo podczas lvlowania robi się proste questy albo stoi się w mieście i czeka na instancje.

Ale z czym ty masz problem? Z jednego prostego zdania robisz felieton na temat tego, jak bardzo ktoś się myli, prędzej ty jesteś gimnazjalistom, bo jego wypowiedź nie ma nic wspólnego z podanymi przez ciebie przykładami  :P

Jeśli nie masz nic przeciwko sandboxom to 28 sierpnia startuje nowa wersja Heaven and Hearth, będzie wyglądał 2x lepiej i będzie dużo bardziej grywalny. Raczej wszystkie tytuły godne uwagi które są f2p (większość dobrych gier jest p2p lub b2p) zostały wymienione, polecę jeszcze Path of Exile.

Opublikowano

Tree Of Savior oraz Black Desert. Jedyne moim zdaniem godne uwagi MMO, w najbliższym czasie.

Black Desert to najwcześniej drugi kwartał 2016, ze zbliżających się Tree of Savior << naprawdę polecam, grałem w cbt, obczaj Crowfall, chociaż z tym to nie wiadomo, czy wyjdzie czy nie. Albion Online, Crossout i Wildstar na f2p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...