Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer MC, na enderchest.pl

`Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzmy że na  jednego gracza przypada 75 MB. Serwer ma być 250 slotowy. Do tego dochodzą pluginy. Czyli razem około 19 GB.

Opublikowano

Serwery +100 slotów nie maja prawa bytu na hostingu. Jest to dla Ciebie nieopłacalne ze względu na cenę i tych tpsów najwięcej mieć nie będziesz miał.
Poza tym jak wielokrotnie powtarzałem w tego typu tematach ram to nie wszystko. Owszem jest ważny jednak jeżeli reszta podzespołów ssie to Ci ten ram nie pomoże.
Wszystko zależy również od pluginów czy też rodzaju generatora świata. Nie mniej jednak jeżeli przypiszesz serwerowi te 12-14GB, których i tak w pełni nie wykorzysta bo serwer raczej nie zostanie zapełniony to będzie dobrze.

Opublikowano

Zgadzam się z @Ingus
jeżeli chcecie tworzyć serwery +100 slotów spadajcie odrazu na VPS/Dedyki, bo hostingi to nie jest to samo. A to będzie jakaś awaria maszyny czy to czy tamto i możesz stracić graczy.
A na VPS/Dedykach rzadko, ale może się to zdarzyć. 

Polecam ovh/sys. Do takiego serwera spokojnie 32 gb ram starczy. Przedmówcy chyba nie rozumią. 

100 mb na gracza czyli 20 gb na 200 slotów. 30 mb pluginy = 6 gb , 20 mb rendering mapy/mapa = 4gb. 

20+6+4 = 30 gb. +2 gb zapasu na inne rzeczy. :)

Poza tym patrz też na procesor, to jest najważniejsza rzecz w całym serwerze od niego zależy jak mocny będziesz mieć serwer. Nigdy nie bierz AMD, to słabe procki.

Opublikowano

Serwery +100 slotów nie maja prawa bytu na hostingu. Jest to dla Ciebie nieopłacalne ze względu na cenę i tych tpsów najwięcej mieć nie będziesz miał.

Poza tym jak wielokrotnie powtarzałem w tego typu tematach ram to nie wszystko. Owszem jest ważny jednak jeżeli reszta podzespołów ssie to Ci ten ram nie pomoże.

Wszystko zależy również od pluginów czy też rodzaju generatora świata. Nie mniej jednak jeżeli przypiszesz serwerowi te 12-14GB, których i tak w pełni nie wykorzysta bo serwer raczej nie zostanie zapełniony to będzie dobrze.

I tu Cię zaskoczę :)

Pokażę Wam moje statystyki z serwera:

https://www.dropbox.com/s/im9zcwo7hu68bmk/Zrzut%20ekranu%202015-08-20%2000.20.44.png?dl=0

140 osób, 20TPS, brak najmniejszego laga, procesor 16% (z przypisanego 10%, czyli tak jakby 1,6%), ram ok 6GB. Oferta https://www.enderchest.pl/oferta/universal/ta najtańsza (10% procesora).

To jest najlepsza oferta "bez limitu" na rynku. Craftserve ma zablokowane RCON, pukawka bardzo mały limit CPU, fiberhost nie testowałem, mineserv też nie :C

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...