Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Trove] Umiejętności bonusowe potworów

MarkMejdMajDej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

218171439989765578515.png

Jak pewnie udało wam się zauważyć, niektóre potwory mają nad sobą taką "dziwną" aurę, w tym poradniku opiszę jakie aury możecie spotkać, jak je rozpoznać oraz (myślę że wspólnymi siłami) wymienimy się ciekawymi rozwiązaniami wobec tych potworów.

Zanim zaczniemy chciałbym przeprosić za brak zdjęć przedstawiających opisane aury, niestety nie byłem w stanie spotkać wszystkich, a ponieważ nie chcę zostawić tematu niepełnego postanowiłem napisać go bez zdjęć, jedynie z opisem wyglądu konkretnej aury.

577401439989765578515.png

Tank - Potwora otacza świecąca czerwień, Potwór otrzymuje więcej HP lecz traci na prędkości.

Hard Hitter - Potwora otacza świecąca zieleń a sam potwór otrzymuje bonus do odrzutu.

Speedy - Potwora otacza świecąca niebieska aura, natomiast potwór zyskuje prędkości poruszania się.

Ignite - Potwór jest w ogniu, potwór po otrzymaniu obrażeń podpala atakującego na pewien czas.

Teleport - Potwora otacza aura podobna jak u postaci Fae Trickster, natomiast potwór jak sama nazwa wskazuje potrafi teleportować się do swojego przeciwnika.

Toxic - Potwora otacza trująca chmura, która gdy nazbiera się jej  miejscu zbyt dużo zadaje miejscowe obrażenia (AoE) 

Bees - Potwora otaczają pszczoły, które potwór spawnuje co jakiś czas.

Cloning - Potwora otaczają niebieskie okręgi a on sam potrafi przywołać swoje mniejsze klony które razem z nim atakują przeciwnika

Spikes - Tworzy kolce pod naszymi stopami, niestety nie wiem jak wygląda jego aura.

Tiny Bosses - Potwory przywołują miniaturowe kopie bossa, niestety nie wiem jak wygląda aura przy potworze.

Gravity Well - Duże pole koloru żółto niebieskiego idące w dół, pole to zwiększa grawitację a my nie jesteśmy w stanie wysoko skakać.

Vortex - Potwora otacza świecący na niebiesko okrąg a on sam potrafi stworzyć wir który przyciąga do niego wrogów.

Nova - Z potwora wyskakuje coś na kształt kul o kolorze zielonym, które zadają obrażenia wrogowi.

Meteor - Do okoła potwora latają małe czerwone kule, a potwór z tą umiejętnością potrafi przywoływać meteoryt co kilka sekund.

Spiders - Czerwona aura z pająkiem z cząsteczek, potwór potrafi przywoływać pająki które spowalniają przeciwników

Mushroom Master  - Potwora otacza różowa chmura, a on potrafi co jakiś czas zrespić grzybki które potem budzą się i atakują wroga

Thorns - Potwora otacza zielona cierń, a on sam potrafi zwrócić obrażenia jakie zadał mu wróg.

Laser - Potwora otacza fioletowy okrąg, a on co jakiś czas potrafi strzelić z lasera który zadaje duży DMG

Turret - Potwora otacza czarny dym i iskry które czasem atakują wroga

Healing Totem - Potwór ma przy sobie niebieski krzyż którym przywołuje niebieski totem mający za zadanie leczyć pobliskie potwory.

Ice Comet - Niestety nie wiem jak rozpoznać tego potwora, przywołuje on lodowe komety z nieba które zamrażają podłogę, a nasza postać strasznie się po nich ślizga.

Shadow Shrike - Potwora otaczają czarne pióra a on sam co jakiś czas może przywołać Sługów Cienia którzy nas atakują.

Healer - Posiada przy sobie różowy krzyż, a sam potwór leczy się jak głupi.

Oprócz tego jest jeszcze kilka bonusów których nazw nie znam, a same wyglądy i działanie to wielka magia.

Na przykład potwór spawnujący wiązki energii które uciszają wroga, lub tworzący cieniową kopię przeciwnika która walczy po jego stronie.

Tip'y jak sobie radzić z niektórymi aurami (Jeśli macie swoje sposoby piszcie w kom, dodam je z waszym podpisem):

Tank:

- Zwiększ swoją mobilność oraz Atak Damage

Hard Hitter:

- Bonus Stability w eq

- Na postaci Dracolyte zamiana w smoka powoduje zwiększenie się naszego Stability

Speedy:

- Gracze klasą Ice Sage zmieniają jego prędkość spowrotem do normalnej.

Ignite:

- Skill klasy Fae Trickster przywołujący trzy różdżki nie podpala głównej klasy.

Teleport:

- Zamrażając bossa klasą Ice Sage mamy pewność że przez pewien czas ta się nie przeteleportuje.

Toxic:

- Trzeba być mobilnym i unikać chmur oparów.

Bees:

- Przywołane pszczoły można wykorzystać do naładowania shurikenów na Ninji oraz do szybkiego leczenia na Candy Barbarian ponieważ pszczoły mają mało HP

Cloning:

- Klony mają mniej hp niż ich Boss, a zniszczenie ich wszystkich zapobiega zrespieniu nowej fali.

Mushrooms Master:

- Grzyby można zniszczyć przed przebudzeniem się

Healing Totem:

-  Można go zniszczyć i zatrzymać efekty działania

Grafika do poradnika by Renissance

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Trove] Umiejętności bonusowe potworów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...