Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 instalować?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Warto instalować tego win10? I jak zainstaluje to będę potem musiał coś płacić potem? I jak to zaktualizować jak coś? Zwiększy to jakoś wydajność w grach? Mam 2gb ramu więc nie wiem czy by wystarczyło na ten system.

Opublikowano

Warto, bo to bardzo przyszłościowy system.Już nie będzie Windowsa 11,12,13 itd. tylko 10 będzie rozwijana jako usługa.Jak zaktualizujesz Win7,8,8.1 do Win 10, to już nic potem nie płacisz.Windows 10 jest dość dobrze zoptymalizowany, tam samo jak 8, przede wszystkim ma mniej wymagający interfejs (brak areo).Co do FPS, to są różne opinie, ale raczej trochę się zwiększają.Prawdziwy skok FPS'ów pokaże directx 12 (tylko dla windows 10).

Win10 minimalnie wymaga 1 gb ramu, więc możesz spokojnie zainstalować.

Opublikowano

­Ja zainstalowałem i na początku... Nie miałem dźwięku a później(teraz) gdy klikam np Zasilanie w menu start to nic się nie dzieje.. U mnie lipa z tym systemem narazie radzę ci nie instalować lepiej chyba poczekać aż będą różne sterowniki na win 10 bo jak na razie to się nie opłaca(według mnie)...

Opublikowano

Ogółem to W10 jest nowy i ma błędów więcej niż użytkowników to forum,dlatego nie polecam.

Poza tym DX12 dobrze działa jak masz jakiś dobry komputer,jak chcesz to sam go sprawdź i oceń...masz chyba miesiąc/dwa miesiące na wrócenie do poprzedniej wersji windowsa.

Opublikowano

Nie polecam! Windows 10 to "USŁUGA" za którą zapłacisz w ten czy inny sposób, to także jedno wielkie narzędzie inwigilacji, ilość zawartych w tej usłudze "furtek" jest przerażająca. Jeśli cenisz sobie prywatność za żadne skarby nie instaluj tego syfu, poza wodotryskami i zmienionym image, ten system niczego nie oferuje - no może ma ten dx12. Generalnie odradzam, ale decyzję sam podejmujesz i na własną odpowiedzialność ryzykujesz. Microsoft po premierze 29 licpa, co nieco pozmieniał w EULA 01.08.15, tym samym zachodzi możliwość, że jeśli kiedykolwiek miałeś coś nielegalnego na swoim komputerze, któregoś ładnego dnia możesz otrzymać powiadomienie o sprawie sądowej - tak, właśnie tak Microsoft od was wyciągnie pieniądze za "DARMOWY" system :) 

Opublikowano

Nie polecam! Windows 10 to "USŁUGA" za którą zapłacisz w ten czy inny sposób, to także jedno wielkie narzędzie inwigilacji, ilość zawartych w tej usłudze "furtek" jest przerażająca. Jeśli cenisz sobie prywatność za żadne skarby nie instaluj tego syfu, poza wodotryskami i zmienionym image, ten system niczego nie oferuje - no może ma ten dx12. Generalnie odradzam, ale decyzję sam podejmujesz i na własną odpowiedzialność ryzykujesz. Microsoft po premierze 29 licpa, co nieco pozmieniał w EULA 01.08.15, tym samym zachodzi możliwość, że jeśli kiedykolwiek miałeś coś nielegalnego na swoim komputerze, któregoś ładnego dnia możesz otrzymać powiadomienie o sprawie sądowej - tak, właśnie tak Microsoft od was wyciągnie pieniądze za "DARMOWY" system :)

Najwięcej o inwigilacji W10 piszą osoby, które na co dzień używają Androida w telefonie, Google Chrome, wyszukiwarki google, gmaila, facebooka.Ta "inwigilacja" zaczęła się już od Windowsa 8 - też była wielka afera, która potem ucichła tak samo będzie z Win10.Owszem trochę przeraża, to wysyłanie info, ale dużo opcji można wyłączyć.

Opublikowano

Moim zdaniem warto. Śmiało przechodź. O inwigilacji napisał kolega powyżej. Wymagania natomiast masz poniżej:

"procesor 1 GHz, 1 GB RAM dla wersji 32-bit lub 2 GB RAM dla systemu 64-bit. Wymagane 16 lub 20 GB miejsca na twardym dysku (odpowiednio dla edycji 32- i 64-bit) oraz karta graficzna ze sterownikiem WDDM obsługująca Microsoft DirectX 9."

Opublikowano

Najwięcej o inwigilacji W10 piszą osoby, które na co dzień używają Androida w telefonie, Google Chrome, wyszukiwarki google, gmaila, facebooka.Ta "inwigilacja" zaczęła się już od Windowsa 8 - też była wielka afera, która potem ucichła tak samo będzie z Win10.Owszem trochę przeraża, to wysyłanie info, ale dużo opcji można wyłączyć.

Używam Windows 7, nie korzystam z Chrome'a ale z Maxthona, nie mam konta na Facebook'u z takich samych powodów jakie wymieniłem :) jeśli chcesz, wrzucę tutaj co już wiadomo na temat tej "USŁUGI", zapewniam będziesz zdziwiony! 

Opublikowano

Używam Windows 7, nie korzystam z Chrome'a ale z Maxthona, nie mam konta na Facebook'u z takich samych powodów jakie wymieniłem :) jeśli chcesz, wrzucę tutaj co już wiadomo na temat tej "USŁUGI", zapewniam będziesz zdziwiony! 

Tak naprawdę każdy Windows, w tym 7 wysyła jakieś info do MS, chyba, że ktoś naprawdę nie instaluje aktualizacji, ma wszystko poblokowane.O Win 10 dużo czytałem i nadal czytam, ale jedno jest pewne - prędzej czy później będziemy skazani na Win10, bo będzie rozwijany jako usługa, już nie będzie następnych systemów.Wszystkie gry i programy będą pisane pod W10, więc lepiej się do niego po prostu przyzwyczaić.Na W7 nikt wiecznie nie będzie siedzieć z uwagi na bezpiczeństwo i coraz mniejszą ilość oprogramowania na ten system.Po zatym MS ciągle pracuje nad optymalizacją Win 10 - już teraz jest to dość lekki system, więc siedzenie na 7 to odbieranie sobie komfortu i szybkości pracy.

Opublikowano

Tak naprawdę każdy Windows, w tym 7 wysyła jakieś info do MS, chyba, że ktoś naprawdę nie instaluje aktualizacji, ma wszystko poblokowane.O Win 10 dużo czytałem i nadal czytam, ale jedno jest pewne - prędzej czy później będziemy skazani na Win10, bo będzie rozwijany jako usługa, już nie będzie następnych systemów.Wszystkie gry i programy będą pisane pod W10, więc lepiej się do niego po prostu przyzwyczaić.Na W7 nikt wiecznie nie będzie siedzieć z uwagi na bezpiczeństwo i coraz mniejszą ilość oprogramowania na ten system.Po zatym MS ciągle pracuje nad optymalizacją Win 10 - już teraz jest to dość lekki system, więc siedzenie na 7 to odbieranie sobie komfortu i szybkości pracy.

Windows 7 ma jeszcze wsparcie przez 5 lat, do tego czasu można śmiało siedzieć na 7-ce, a po tym czasie przenieść się na Linux :) Póki co komfortem pracy jak i wydajnością, Windows 7 bije na głowę tą "usługę" która jest w fazie beta ! a teraz obiecana porcja ciekawostek z tej "usługi" :

http://www.dobreprogramy.pl/wielkipiec/Analiza-telemetrii-w-Windows-10-czy-ktos-wysilil-sie-sprawdzic,65392.html

[spoilerpqgoK5Km.jpg

A teraz pozdrów wujka po drugiej stronie kałuży, który ogląda, przegląda i wszystko zapisuje - miłego dnia :)

Opublikowano

u mnie windows 10 spisuje się bardzo dobrze, moim zdaniem jest wydajniejszy, zwyczajnie szybszy i zabiera mniej ramu, po włączeniu nie więcej niż 1gb, a system 64-bit jest. aktualizowałem z windows 7 home

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...