Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ushinawareta Mirai wo Motomete - dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[starałem się szukać czy już czasem istnieje ten temat, jednak nic nie znalazłem. Jeśli tak, to proszę o wybaczenie :P]

Ushinawareta%2BMirai%2BWo%2BMotomete.jpg

Gatunek: Dramat, Romans
Tematyka:  Szkolne życie

Rok produkcji: 2014

Odcinki: 12

Opis:

Początek 21 wieku, jesień w dystrykcie Uchihama. Akademia Uchihama przeżywa wielką ekspansję – napływ dużej ilości nowych uczniów zmusza dyrekcję do rozbudowy placówki. Wraz z konstrukcją nowego budynku szkoły, w starym przed jego definitywnym zamknięciem zostanie przeprowadzony ostatni Festyn Klubów Ogólnych. Uczniowie obiecują postarać się, by impreza ta okazała się ogromnym sukcesem.
Do Klubu Astronomicznego, do którego zapisał się Sou Akiyama, należy wiele znanych osób z całej placówki. Tuż przed Festynem mającym odbyć się 1 października, klub ten dostaje zadanie od komitetu organizacyjnego, by zrobić coś z szerzącym się wśród uczniów niepokojem. Zgłaszane są nawiedzenia przez duchy, przeróżne wypadki, napady śpiączki oraz inne tajemnicze przypadki mające ponoć miejsce w starym budynku szkoły. Kiedy zaś przed Sou staje Yui Furukawa, cicha dziewczyna, która dopiero niedawno zmieniła szkołę, koła przeznaczenia zostają wprawione w ruch, powoli rozpoczynając swój bieg.

(zapożyczone z animeon.pl)
__

Pierwszy raz obejrzałem pierwszy odcinek, gdy anime wychodziło. Jednak z jakiś przyczyn nie oglądałem dalej. Po jakiś czasie znów chciałem obejrzeć jednak znów z tym samym efektem. Skończyłem po 1 odcinku. No i dziś postanowiłem, że dam ostatnią szansę. Obejrzałem do końca w jeden dzień. Bardzo mi się podobało to anime. Bohaterowie nie denerwujący, łatwo ich polubić oraz czuć, że żyją (jakkolwiek to brzmi).Kreska może nie jest jakaś specjalnie wpadająca w oko, jednak mi to nie przeszkadzało, choć w paru momentach dało się wychwycić nagłą zmianę barw. Sam OST klimatyczny i parę utworów wpadło mi w ucho. Fabularnie, to oglądając miałem wrażenie że oglądam Steins;gate w wersji szkolnej (cofanie czasu by uratować dziewczynę). Szczerze powiedziawszy dziwię się, że ten tytuł ma taką ocenę (MAL). Co również przez to, trochę się zbierałem do obejrzenia. Przy ostatnich odcinkach miałem ochotę włączyć ostatni z odcinków, by zobaczyć koniec. No cóż, ja się akurat świetnie bawiłem oglądając to anime i żałuję, że wcześniej nie obejrzałem.... Albo po prostu mam jakiś spaczony gust. W każdym bądź razie, piszcie co sądzicie o tym tytule.

gfgdf

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@indywidualistaA

Zabieram się za oglądanie teraz. Tak mnie jakoś naszło, sam nie wiem czemu. Przypomniałem sobie właśnie, że ty to anime kiedyś opisywałeś. Życz dobrej zabawy xD 

Jak obejrzę to napiszę co o tym myślę... jak porzucę też dam znać, haha. ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...