Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ludzka głupota nie zna granic

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zastanawiam się do dziś, czemu ludzie są tak głupi i cały czas robią przelewy z góry obcym osobom na OLX od których rzekomo mają dostać przedmiot za który płacą? Czemu ludzie cały czas są tak naiwni i nawet jak mówi się, stary weź ogarnij dupe i jak nie chce wysłać za pobraniem to nie bierz nawet bo szkoda hajsu, to oni i tak robią swoje a potem wielki płacz, policja itd. bo go oszukali? Pamiętam kiedyś miałem sytuację, że znajoma mi osoba podjarała się tym, że zobaczyła na OLX ogłoszenie dot. telefonu, który wtedy był w cenie w salonach a na ogłoszeniu nie był taki drogi. Gościu chciał dostać przedmiot  + kilkaset zł wzamian za telefon. Ja oczywiście mówię, że to na bank jakaś podróbka telefonu i widać, że gościu to pajac, który chce naciągnąć kogoś, mówiłem wiele razy, ze ja na miejscu tej osoby za nic bym nie brał tego. No ale naiwność to naiwność. Jak zwykle moje ostrzeżenia nie zostały wysłuchane i co się okazało, gościu przysłał podrobiony telefon i potem wielkie rozczarowanie, że ojejku jaka biedna ze mne osoba, oszukał mnie o jeejku. Całe szczęście ta akcja skończyła się dobrze bo podobno gościu zwrócił wszystko.

Opublikowano

­Niestety nic na to nie poradzisz, każdy jest inni - jedni są bardziej naiwni inni mniej, może to też być kwestią upartości oraz tego, ze ktoś się na czymś nie zna, nie widzi tego ze dana rzecz może być podróbką. Przyczyn może być tak wiele jak ludzi na świecie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Słyszałem kiedyś takie powiedzenie, że "Głupi są po to, żeby mądrzy mogli na nich zarabiać". Tego się nie zmieni. I to niekoniecznie wynika z czystej niewiedzy. To jest po prostu niedbałość, ignorancja i kompletny brak myślenia, plus lenistwo. A co najlepsze - tacy ludzie są "niereformowalni" - tzw. "betony". W naszym przypadku ewolucja niestety robi psikusy i tylko czekać, aż niektórym ogony z powrotem powyrastają, ażeby mogli się pohuśtać na gałęzi.

Sam mam paru znajomych, którzy prawie na niczym się nie znają, ale są na tyle ogarnięci, że jak nie mają 100% pewności to dzwonią po wszystkich, żeby się zorientować co i jak.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

­Niestety nic na to nie poradzisz, każdy jest inni - jedni są bardziej naiwni inni mniej, może to też być kwestią upartości oraz tego, ze ktoś się na czymś nie zna, nie widzi tego ze dana rzecz może być podróbką. Przyczyn może być tak wiele jak ludzi na świecie.

Właśnie nie, jak ktoś się nabierze kilka razy to już przestaje nabierać - no chyba, że jest debilem.

Niestety (albo stety) takie prymitywne zwierzątko jak szczur idzie oszukać tylko raz.

pyhvh7E.png

Opublikowano

W sumie. Ich sprawa. Mi się nawet nie robi przykro jak ktoś się daje tak oszukać. Ma nauczkę.

To samo w CSie. Jak ktoś wchodzi w jakieś dziwne linki i traci skiny czy kupuje klucze do gry za skiny i daje skiny pierwszy to po prostu zasłużył na ich stratę z powodu własnej głupoty.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...