Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z tworzeniem serwera

Lerion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z stworzeniem serwera na silniku spigot, na wersje 1.8

Długo nie grałem w mc, przez co nie ogarniam nowych zmian. Chodzi o to, że nigdzie nie potrafię znaleźć działającego serwera. Chodzi tu o plik .jar

Czytałem na stronie spigota, ze trzeba się bawić w jakieś gity i buildtools'y. sprawdziłem, po pobraniu około 200mb nic nie działało i tak jak wcześniej nie było pliku .jar

znalazłem na innej stronie spigot pod 1.8 który działał, lecz problem był z tym, że po odwiedzeniu głównej strony essentials wyskoczył napis, ze nie ma oficjalnego pluginu, ponieważ nie ma oficjalnego bukkita. A wiec pytanie brzmi, w jaki sposób zrobić dobry działający serwer i skąd pobierać aktualne pluginy

A także mam drugie pytanie, co zrobic, by serwer był "tylko dla mnie" taki mały serwer do testowania różnych rzeczy bez potrzeby instalowania żadnych innych programów

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Co do pluginów to polecam stronę http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecrafttam masz bibliotekę liczącą 14000 wtyczek. Jeżeli chodzi o to Essentials to najnowsza wersja powinna działać na 1.8.
http://tcpr.ca/spigot na tej stronie znajdziesz spigota na różne wersje gry. Co do tego serwera to zrób go normalnie jak hamachi, tylko że w linijce gdzie trzeba podać ip wpisz 0.0.0.0 i zapisz. Włączając taki serwer i wpisując ip 0.0.0.0 będziesz mógł na nim testować rzeczy jednak nikt inny na taki serwer nie wejdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...