Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukryty rdzeń - odblokowywanie

MłodyAlen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opcja ta nigdy nie służy do żadnego odblokowania ani do zwiększenia wydajności komputera, totalne fake dla idiotów  a nie tutorial.

Załączając opcję można tylko OGRANICZYĆ liczbę wątków procesora, autor jak widać podstawowych zasad czytania ze zrozumieniem nie zna i publikuje głupoty znalezione w necie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Opcja ta nigdy nie służy do żadnego odblokowania ani do zwiększenia wydajności komputera, totalne fake dla idiotów  a nie tutorial.

Załączając opcję można tylko OGRANICZYĆ liczbę wątków procesora, autor jak widać podstawowych zasad czytania ze zrozumieniem nie zna i publikuje głupoty znalezione w necie. 

Cóż, dzięki za krytykę ale nie powinieneś od razy wyzywać nikogo od idiotów :) Nie jestem No-Lifem że tak powiem jak co to niektórzy i powiem ci, że znalazłem wiele filmików na YT "jak odblokować tzw. ukryty procesor" i po prostu sam postanowiłem coś takiego zrobić bazując na tamtych filmikach... pozdrawiam.

Opublikowano

No niestety, jeden zrobił filmik i stwierdził że wynalazł ukrytą opcję w systemie to zaraz wszyscy podłapali i na dodatek niepotrzebnie. 

Odblokowywanie jakichkolwiek rdzeni/wątków dokonuje się głownie sprzętowo na płycie głównej i z odpowiednim procesorem .

Nie radził bym promować tego sposobu bo w niektórych przypadkach może prowadzić do uwalenia systemu albo przestana działać gry lub programy zainstalowane na komputerze, kilka razy już miałem w naprawie kompy gdzie jak ktoś ustawił opcję i wszystko zaczyna potem działać gorzej niż było. 

Na przyszłość, opcja umożliwia uruchomienie niektórych starszych programów mających problemy z obsługą wielowątkowości, a co do startu systemu to sam systemem najwydajniej i najszybciej startuje zawsze przy minimalnej ilości używanych rdzeni i czasem trzeba mu to tą zmianą ustawić . 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dla ciebie żadne poza spowolnieniem albo uwaleniem systemu skoro nie wiesz co robisz 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...