Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 - Blokowanie pirackich gier i programów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Czy blokowanie gier i programów pirackich w Windows 10 jest rzeczywiście prawdą? Używałem np. Adobe Photoshop jako pirata, bo uważałem, że nie mam sensu go kupować. Również istnieje taka opcja, że będzie to tylko na XBOX One, ale jeśli W10 będzie blokował gry i programy to trzeba się przesiąść na Windows 7 :/

Opublikowano

Z tego co czytałam to jeśli akceptujesz warunki win 10 to zgadzasz się na blokowanie przez system oprogramowania piracki  

W umowie licencyjnej Windowsa 10, którą musi zaakceptować każdy użytkownik przed pobraniem darmowej aktualizacji, znalazł się zapis, który mówi, że nowa "winda" może blokować gry i oprogramowanie, które system uzna za pirackie oraz "nieautoryzowany hardware"

wygląda na to że tak blokuje

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Narazie raczej nie będzie żadnego blokowania, ale zrobili sobie furtkę na przyszłość.

Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie, bo znając życie, to nawet jeśli wprowadzą programy/usługi blokujące, to szybko się znajdą tacy, co to złamią, porobią obejścia i będzie po staremu.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Witam! Czy blokowanie gier i programów pirackich w Windows 10 jest rzeczywiście prawdą? Używałem np. Adobe Photoshop jako pirata, bo uważałem, że nie mam sensu go kupować. Również istnieje taka opcja, że będzie to tylko na XBOX One, ale jeśli W10 będzie blokował gry i programy to trzeba się przesiąść na Windows 7 :/

Skoro używałeś Photoshopa, to znaczy, że jest sens go kupować...

Aktualnie W10 nic nie blokuje.

5p4o3dk.png

i5-6600K Skylake 4,6GHz | GTX 970 4GB | Ripjaws DDR4 2x4GB 3000MHz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...