Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtańszy komputer

SAmerytanin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , aktualnie zastanawiam się nad kupnem komputera pod gry.

Chciałbym wydać jak najmniej pieniędzy ale też mieć przyjemność z gry cs go.

Widziałem już dużo takich tematów lecz większość dotyczy jak dla mnie kosmicznych cen.

Ja na komputer planuje wydać 1500zł nie licząc monitora itp itd.

Jaki polecacie monitor? Ile strace kupując telewizor zamiast monitora?

Czy jest wgl  sens składania takiego komputera?

Moje następne pytanie odnosi się do laptopa , który też by służył do grania lecz tutaj już chciałbym wydać około 3000zł.

Jakie są wasze propozycje?

Wielkie dzięki za każdą poradę. 

Opublikowano

Witam , aktualnie zastanawiam się nad kupnem komputera pod gry.

Chciałbym wydać jak najmniej pieniędzy ale też mieć przyjemność z gry cs go.

Widziałem już dużo takich tematów lecz większość dotyczy jak dla mnie kosmicznych cen.

Ja na komputer planuje wydać 1500zł nie licząc monitora itp itd.

Jaki polecacie monitor? Ile strace kupując telewizor zamiast monitora?

Czy jest wgl  sens składania takiego komputera?

Moje następne pytanie odnosi się do laptopa , który też by służył do grania lecz tutaj już chciałbym wydać około 3000zł.

Jakie są wasze propozycje?

Wielkie dzięki za każdą poradę. 

A nie dałoby rady żeby zamiast laptopa, to kupić stacjonarny za 3,000? Bo za te 3koła można złożyć porządny komp

5p4o3dk.png

i5-6600K Skylake 4,6GHz | GTX 970 4GB | Ripjaws DDR4 2x4GB 3000MHz 

Opublikowano

Między laptopem a komputerem stacjonarnym jest bardzo duża przepaść jeśli chodzi o cena-wydajność. Zestaw kolegi wyżej jest ok, tylko zainwestowałbym w nieco lepszy zasilacz, bo potem może być problem przy rozbudowie. Na tym sprzęcie cs raczej pójdzie.

Jaki masz budżet na monitor?

Opublikowano

ogólnie szacowany koszt jaki chce wydać na pc jest 2300 bez klawiatury i myszki 

3k za komputer nie moge dać , bo potrzebuje komputer do rozrywki i laptop/notebook na studia a pieniądz mnie ogranicza 

Opublikowano

5p4o3dk.png

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/0G4SH8/

Brakuje nagrywarki bo wykraczało by poza cene.

Spokojnie to jest mniej więcej ile chce wydać a nagrywarka się przyda

No tak kolego , ale nie stać mnie na niego 2,3 - 2,5 to tyle ile bym chciał wydać na pudło i na monitor.

Nie zależy mi na karierze pro gamera ale chce mieć komfort gry na średnich detalach.

Opublikowano

Spokojnie to jest mniej więcej ile chce wydać a nagrywarka się przyda

No tak kolego , ale nie stać mnie na niego 2,3 - 2,5 to tyle ile bym chciał wydać na pudło i na monitor.

Nie zależy mi na karierze pro gamera ale chce mieć komfort gry na średnich detalach.

O kurde, sorry, nie wiedziałem że do tego chcesz jeszcze monitor.

To może cpu amd fx-8320,gpu gtx 660 oc, mobo gigabyte 970A ud3p. Nie dam rady teraz sprawdzić ceny, ale powinno się zmieścić. Monitora Ci teraz nie podam, bo nie wiem jak cena teraz się trzyma, nie jestem w domu i nie dam rady sprawdzić. 

5p4o3dk.png

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...